Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PC-versie Modern Warfare 2 een succes

Ongeacht alle controverse gaat het goed.

Ondertussen hebben al meer dan 220.000 gamers hun ongenoegen laten horen omtrent de afwezigheid van dedicated servers in de PC-versie van Modern Warfare 2 via een online petitie. Deze mensen lanceren een boycot tegen de versie voor computers en geven aan dat ze het spel niet zullen kopen totdat Infinity Ward het serverprobleem oplost.

Veel zin lijkt de boycot tot nu toe nog niet gehad te hebben gezien Modern Warfare 2 het bestverkochte spel ooit is, en dat slechts op een paar weken tijd. Toegegeven, het overgrote merendeel van de verkoop is te danken aan de versies voor de consoles, maar Infinity Ward zelf geeft aan dat de PC-versie van het spel het helemaal niet slecht doet.

"De PC-versie van Modern Warfare 2 heeft ondertussen het origineel qua verkoop al overtroffen. Dat maakt de game de meest succesvolle PC-versie", aldus de ontwikkelaar. In het Verenigd Koninkrijk staat Modern Warfare 2 op de PC in voor drie procent van de totale verkoop, maar ook dat kan Infinity Ward niet van hun stuk brengen. "Die cijfers tonen gewoon aan hoe succesvol de consoleversies zijn!"

Wanneer we nog wat cijfermateriaal erbij halen blijkt dat Modern Warfare 2 zo'n $550 miljoen heeft opgebracht tijdens de eerste dagen van de lancering. Hierdoor overstijgt het spel onder andere Grand Theft Auto IV, en films als The Dark Knight en Harry Potter and the Half-Blood Prince. Maar is de game écht zo goed? Dat lees je best eens even na in onze bijhorende review.

Reacties