Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pc-versie Metro Exodus komt exclusief naar de Epic Games Store

Althans tot 2020.

Deep Silver maakt bekend dat de pc-versie van Metro Exodus het eerste jaar na de release exclusief beschikbaar is via de Epic Games Store. Pas vanaf 15 februari 2020 komt de game naar Steam en andere webwinkels. Eerder raakte ook al bekend dat The Division 2 exclusief naar de Epic Games Store komt.

Wie de game reeds op Steam heeft gepreorderd, behoudt daar wel toegang tot de game, alsook alle patches en DLC. Volgens Deep Silver-topman Klemens Kundratitz is het hogere bedrag dat ontwikkelaars van Epic Games krijgen de hoofdreden voor het exclusiviteitscontract. In de Epic Games Store krijgen ontwikkelaars immers 88% van de opbrengst, terwijl dit op Steam slechts 70% is.

Voor Amerikaase klanten zorgt de deal met Epic Games zelfs voor een prijsdaling. Zij betalen in de Epic Games Store 50 euro voor de game, tegenover 60 euro op Steam. Voor Europese klanten blijft de prijs vooralsnog ongewijzigd op 60 euro.

De exclusiviteitsdeal kadert binnen een bredere strategie van Epic Games om de concurrentie met Steam aan te gaan. Zo biedt het bedrijf ook regelmatig gratis games aan. Binnenkort is Axiom Verge gratis te downloaden in de Epic Games Store.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties