Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pc-versie Metro Exodus Enhanced Edition komt op 6 mei uit

Gratis voor bestaande gebruikers.

De pc-versie van Metro Exodus Enhanced Edition is vanaf 6 mei gratis beschikbaar via Steam, de Epic Games Store, de Microsoft Store en GOG voor wie de game al heeft. Dat maakt ontwikkelaar 4A Games bekend via de website van de game.

Spelers die hun huidige versie van Metro Exodus willen upgraden naar de Enhanced Edition, moeten de game wel helemaal opnieuw downloaden. Wie dat doet, is afgezien van de versie op de Microsoft Store in staat om zijn progressie mee te nemen. Daarnaast beschikken alle versies ook over een chapter unlock-optie.

Daarmee krijg je de kans om elk level meteen te verkennen. Als je gebruikmaakt van die optie, krijg je in het begin van het level een standaardset met uitrusting en middelen.

Zoals 4A Games eerder onthulde in de aankondiging van de Metro Exodus Enhanced Edition voor PlayStation 5, Xbox Series X en pc, beschikt deze versie over raytracing en ondersteuning voor DLSS 2.0. Omdat de raytracing standaard is ingebouwd, is het niet mogelijk om die via de instellingen uit te schakelen. Je kunt de Enhanced Edition dan ook enkel spelen wanneer je GPU raytracing ondersteunt.

De volledige game en alle DLC van de Enhanced Edition nemen ongeveer 80 GB is beslag. Wil je enkel de verbeterde versie van de hoofdgame, dan neemt die 72 GB ruimte van je harde schijf in.

Wil je graag meer weten over de game, lees dan zeker Sander zijn Metro Exodus review.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties