Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pc-versie Fortnite krijgt Performance Mode

Een gebrek aan skills kun je vanaf nu dus niet meer wijten aan een slechte framerate.

Dankzij een nieuwe update voor de pc-versie van Fortnite kun je de game vanaf nu in Performance Mode spelen. Die optie is vooral bedoeld voor oudere hardware en zorgt volgens ontwikkelaar Epic Games voor significante prestatieverbeteringen. Voorlopig zit de Performance Mode nog in een alpha-fase.

Spelers met verouderde hardware krijgen bij het opstarten van Fortnite vanaf nu de vraag om over te schakelen op Performance Mode. Als je dat doet, kun je nadien uiteraard altijd terug overschakelen op een van de standaard modes. Voor de Performance Mode raadt Epic Games je wel nog steeds aan om een SSD en 6GB RAM te hebben. Een afzonderlijke grafische kaart is dan weer niet noodzakelijk.

Voor sommige hardwarecombinaties zorgt Performance Mode voor meer dan een verdubbeling van de huidige framerate. Daarnaast kun je er bij het downloaden van de game nu ook voor kiezen om geen High-Quality Textures te downloaden. Dat verkleint de download met 14GB.

Er is momenteel heel wat gaande in Fortnite. Enkele weken terug is immers Fortnite: Chapter 2 Season 5 van start gegaan. Ook is sinds kort Master Chief beschikbaar in Fortnite.

Read this next