Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PC-versie Dark Souls verschijnt 24 augustus

Met de nodige extra's uiteraard.

Dat Dark Souls een PC-versie krijgt, is intussen geen geheim meer, maar nu heeft Namco Bandai officieel wat meer informatie over de port van deze illustere RPG-game bekend gemaakt.

Allereerst werd de PC-editie herdoopt tot de 'Prepare to Die'-uitgave van de game, een goed voorteken aangezien Dark Souls gekend is voor z'n rotsvaste geloof in reïncarnatie (lees: je sterft elke vijf voet).

Dark Souls: Prepare To Die Edition zal naast alle originele content ook een gloednieuw hoofdstuk toevoegen vol nieuwe gebieden en uitdagingen. Iets dat eveneens vermeld werd, maar waar men niet dieper op inging, is een verbeterde Player vs. Player ervaring.

De keuze om met Games For Windows Live in zee te gaan juichen we echter heel wat minder toe, hoewel je het aan het sadomasochistische doelpubliek van Dark Souls misschien wel als feature verkocht zou kunnen krijgen.

Tot slot werd nog 24 augustus als releasedatum bevestigd. Het lijken goede tijden te zijn voor PC-gamers die hun RPG's graag klassiek en weinig vergevingsgezind hebben.

Een eerste glimps van de nieuwe bossfights.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties