Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Pc-versie Assassin's Creed: Unity lanceert tegelijk met consoleversies'

Ubisoft zelfverzekerd over simultane release.

De pc-versie van Assassin's Creed: Unity komt hoogstwaarschijnlijk tegelijk uit met de consoleversies van de game, zo meldt Lesley Phord-Toy van Ubisoft. De producent van Unity vertelt dit in een interview met gamesite Rock Paper Shotgun.

"Ik heb geen specifiek nieuws over de pc-versie van Assassin's Creed: Unity, maar ik weet wel dat we de game op alle drie de platformen willen uitbrengen: Xbox One, PlayStation 4 en pc", zegt Phord-Toy. Ze vertelt daarbij dat ze "zeer overtuigd" is dat het team alle versies op dezelfde datum uitbrengt.

Phord-Toy legt tevens ook uit waarom de ontwikkeling van de pc-versie een uitdaging is. "De pc als platform heeft veel verschillende hardwareconfiguraties die niet van te voren vast te stellen zijn. Op een console weet je wat er in het apparaat zit. Een pc is lang niet zo consistent", licht de producent toe.

Eerder kwam de pc-versie van Assassin's Creed IV: Black Flag ook al tegelijk uit met de consoleversies. De vorige delen deden er telkens iets langer over. De releasedatum van Assassin's Creed: Unity is vastgesteld op 28 oktober.

Hongerig naar meer feiten over deze game? Check dan zeker ons info overzicht van Assassin's Creed Unity. Daar kan je alles in vinden.

Over de auteur

Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen