Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PC mod bevordert Dark Souls coöp

De mod zoekt eerst soul signs van vrienden.

Een mod (i.e., een door een gebruiker gemaakte aanpassing voor een spel) voor de pc-versie van Dark Souls maakt het vinden van soul signs die vrienden neerleggen makkelijker. De mod heet Dark Souls Connectivity Fix v1.0 en is te verkrijgen via de Steam fora.

In Dark Souls heeft de speler de optie andere mensen op te roepen voor hulp. De persoon die geholpen wordt is de host, de helpers heten phantoms. Spelers plaatsen hun soul sign om zich aan te bieden als phantoms voor andere spelers. Deze soul sign verschijnt in het spel van anderen en zo kunnen spelers phantoms naar hun wereld halen. Normaliter krijg je willekeurige soul signs te zien. Zelfs al weet je dat een vriend zijn soul sign op een bepaalde locatie heeft neergelegd, kan het een tijd duren voordat je zijn soul sign ziet omdat het spel lukraak soul signs laat zien. De mod tracht samenspelen met vrienden te stimuleren.

De mod werkt simpel: de aanpassing laat het spel eerst zoeken naar soul signs van spelers uit de Games for Windows Live-vriendenlijst voordat het zoekt naar soul signs van andere, willekeurige spelers. De mod vergemakkelijkt zo ook invasies van vrienden. De mod behoudt verder alle aspecten van de online multiplayer (i.e., spelers moeten ongeveer dezelfde soul level hebben, NAT problemen worden niet verholpen).

Dark Souls is een zeer uitdagende action role-playing game die in oktober 2011 uitkwam voor PlayStation 3 en Xbox 360. Vrijwel direct zetten pc gamers een petitie op touw om aan te tonen dat meer dan genoeg animo bestond voor zo'n pittig spel op de pc. De petitie bleek succesvol en Dark Souls kreeg augustus 2012 een port voor de pc. Deze Dark Souls: Prepare to Die editie kreeg extra gebieden die tijdelijk exclusief voor de pc waren. Inmiddels zijn deze gebieden beschikbaar voor console gamers als de Artorias of the Abyss downloadable content.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties