Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PC Games magazine plaagt met sequel voor één van de grootste games van 2011

Wat weten de Duitsers?

Het Duitse magazine PC Games weet iets over een nieuwe game. Alleen willen ze er (nog) niets over zeggen. Enkel een klein stukje tekst in hun laatste editie verraad dat ze volgende maand iets zullen onthullen over een vervolg op een game die in 2011 potten brak.

Als het magazine niets kwijt wilt, moet Eurogamer zelf maar op zoek gaan naar mogelijke kandidaten. Er zijn gelukkig enkele factoren die de games die in aanmerking komen beperken. Het spel moet natuurlijk in 2011 op de markt zijn gekomen, maar aangezien het blad enkel PC games bespreekt moet er ook een versie op de goeie ouwe computer zijn verschenen. Alle console exclusives vallen bij deze dus af. Tenslotte vallen ook alle sequels af waarvan we het bestaan al afweten doordat er al screenshots of filmpjes van zijn verschenen. Hier volgt een lijstje van games die aan alle restricties voldoen:

 • Call of Duty: Modern Warfare 3. Ja, we zijn zo goed als zeker dat er dit jaar een nieuwe Call of Duty zit aan te komen, net zoals de vijf jaar daarvoor. En ja, de stem van Captain Price liet vorig jaar al vallen dat hij opnieuw de stem van dat personage zal inspreken, maar officieel heeft Activision nog niets bevestigd. Februari zou echter het perfecte moment zijn om een nieuwe titel in de reeks officieel aan te kondigen.
 • Bastion. Een zeer succesvolle indietitel die door zowel pers als gamers geliefd was. Een opvolger is steeds mogelijk, maar zet je geld toch maar best in op iets anders.
 • Minecraft. Yeah, right.
 • L.A. Noire. Een kanshebber, ware het niet dat de ontwikkelaar ondertussen is opgedoekt. De technologie is nog wel in handen van Rockstar, maar volgens hen lagen de kosten voor het maken van de game veel te hoog om ooit nog winst te kunnen maken. Als er een manier is gevonden om die kosten te drukken, zou L.A. Noire 2 wel eens een mogelijkheid kunnen zijn.
 • The Witcher 2: Assassin of Kings. Een uitstekende RPG gebaseerd op de boeken van Sapkowski. Ontwikkelaar CD Project RED heeft al enkele keren laten vallen dat ze bezig zijn aan een derde deel in de reeks, maar hebben tot nog toe geen officiële aankondiging gedaan. Waarschijnlijk de grootste kanshebber.
 • Battlefield 3. Dice is bezig aan Battlefield 4, dat staat vast. De game zou ook dit jaar moeten uitkomen. Toch zagen we nog niets van het spel. Misschien kreeg PC Games de eerste blik op het spel?
 • Portal 2. O wee als je nog een game durft uitbrengen die niet Half-life 3 heet, Valve!
 • Batman: Arkham City. Als je voortgaat op de miljoen domeinnamen die onlangs door Warner Bros. werden geregistreerd, kan je er wel van uitgaan dat ze met een nieuwe Arkham titel bezig zijn.
 • Deus Ex: Human Revolution. Dit zou een totale verrassing zijn, maar verrassingen zijn leuk. En wie zou er geen zin hebben in een verse portie Deus Ex?
 • The Elder Scrolls V: Skyrim. Een zesde Elder Scrolls zit er niet in, maar een grote uitbreiding blijft een mogelijkheid. Zeker nu Bethesda eindelijk van de problemen met de PS3 lijkt af te zijn.
 • Rage. Het eerste deel had een open einde en was een vermakelijk spel. Misschien wordt dit de eerste game die rond John Carmack's Virtual Reality bril is gebouwd?

Op de onthulling zullen we nog een maand moeten wachten, maar speculeren kan nooit kwaad. Zijn er kandidaten die nog niet in het lijstje staan? Laat het dan gerust weten in een bericht onderaan de pagina.

Getagged als
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties