Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Paul McCartney schrijft muziek voor Bungie

Werkt samen met Marty O'Donnell.

Paul McCartney heeft de handen ineengeslagen met Bungie, de voormalige ontwikkelaar van de Halo franchise. Dit bevestigde hij in een tweet, waarin hij te zien is met de componist Marty O'Donnell, die eerder de soundtracks voor Halo verzorgde. Samen werken ze aan de soundtrack van Bungie's nieuwe game.

Eerder sprak McCartney al over het project in een interview met het Duitse magazine Die Zeit. Toen was nog niet duidelijk voor welke game hij dan aan het schrijven was. Hij vertelde dat door het schrijven voor een game, zijn muziek wellicht voor het eerst gehoord zou worden door een nieuwe generatie.

Paul McCartney is voornamelijk bekend als een lid van The Beatles. Samen met Ringo Starr vormt hij de laatste twee levende leden van die populaire band, die zijn hoogtijdagen kende in de jaren '60.

Overigens zal de muziek van McCartney dus niet voor Halo 4 worden gemaakt, daar die in ontwikkeling is bij 343 Industries en niet bij Bungie. Bungie werkt aan een nieuwe game onder de werktitel Destiny, en deze zal in 2013 verschijnen.

Getagged als

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties