Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Patrice Désilets krijgt rechten 1666 terug van Ubisoft

Rechtzaak ook van de baan.

Assassin's Creed-bedenker Patrice Désilets heeft de rechten van 1666 Amsterdam weer in handen.

Ubisoft heeft onlangs het patent voor 1666 hernieuwd. Tegelijkertijd was er een rechtzaak gaande tussen Ubisoft en Désilets over het eigendom van de game.

Désilets heeft vandaag het volledige creatieve en zakelijke beheer over het project teruggekregen. Hij heeft tevens de rechtzaak tegen Ubisoft ingetrokken. Dit laten Ubisoft en Désilets weten in een gezamenlijk statement naar de pers.

"We hebben onze meningsverschillen aan de kant gezet. Patrice en ik zijn voornamelijk geïnteresseerd in het maken van videogames [...] Deze overeenkomt is goed voor iedereen", aldus Ubisoft Montréal-baas Yannis Mallat.

Désilets voegt daar aan toe: "Ik ben blij dat Ubisoft en ik tot een overeenkomst konden komen, die de rechten van 1666 Amsterdam weer in mijn handen legt. Ik ga me nu weer richten op de ontwikkeling van Ancestors: the Humankind Odyssey."

1666 Amsterdam was oorspronkelijk in ontwikkeling bij THQ en vervolgens bij Ubisoft. Het project werd geleid door Désilets, tot hij in 2013 werd ontslagen. De game stond gepland als 'de nieuwe Assassin's Creed'.


Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

1666: Amsterdam

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties