Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PS3's mogen weer verspreid worden vanuit Nederland

Patentenoorlog Sony-LG woedt verder.

Het dispuut tussen LG en Sony betreffende LG's patentenclaim op de playbackfunctie in de Blu-Rayspeler van de Playstation 3 heeft alvast een eerste staartje gekregen.

LG wist al een heleboel PS3-consoles aan de Nederlandse douane gedurende 10 dagen tegen de houden, en recent heeft de fabrikant na een nieuw beroep op een Nederlandse rechtbank voor een extra bevelschrift gezorgd waardoor alle Playstation 3's in Nederland in beslag konden worden genomen. De politie voegde de daad reeds bij het woord en heeft duizenden consoles uit de grootste PS3-opslagplaats van Europa onder zijn hoede genomen.

Vandaag is de balans echter weer in evenwicht geraakt. Sony ging in tegenberoep via een spoedhoorzitting voor de rechtbank van Den Haag. Daarin werd beslist dat de consoles weer vrijgegeven moeten worden en kunnen worden verspreid. Aangezien LG het proces verloor moeten ze ook voor een deel van de kosten opdraaien. Het gaat om 130.000 euro.

1-1 dus voor beide fabrikanten, maar de patentenoorlog die al jaren aansleept is waarschijnlijk nog niet afgelopen. Het wordt afwachten of er nog een proces gaat komen om op te helderen of LG's patentenclaim al dan niet gerechtvaardigd is.

Getagged als

Over de auteur

Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties