Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Parasite Eve naar het PSN

Maal twee! ...In Japan.

Square-Enix heeft bevestigd dat zowel Parasite Eve als Parasite Eve II op het PSN zullen verschijnen.

...In Japan.

De eerste Parasite Eve zal verschijnen op 4 november, de sequel zal volgen op 18 november. Beide games zullen een prijskaartje dragen van ¥600. Omgerekend is dit iets meer dan €5, de courante prijs van een PSOne klassieker op het PSN - hoewel Square-Enix al eerder uitzonderingen heeft gemaakt door Vagrant Story en de Final Fantasy titels duurder te maken.

De twee games kwamen uit voor de originele PlayStation en verkochten tezamen zo'n 3 miljoen eenheden wereldwijd. De reeks was niet het beste dat Square-Enix ooit gepresteerd heeft - de games kregen gemengde tot overwegend positieve recensies - maar wisten er toch een kleine schare trouwe fans op na te houden.

Het tweeluik - dat in genre geclassificeerd staat als survival-horror/RPG - krijgt binnenkort een derde deel: The 3rd Birthday. Deze langverwachte opvolger verschijnt in Japan op 22 december, exclusief voor de PSP. Eerder bracht Square-Enix al oude PSOne-titels uit van Final Fantasy en Front Mission om het publiek warme te maken voor respectievelijk Final Fantasy XIII en Front Mission Evolved. Het is dus een trend die wel vaker voorkomt (zie ook 'Metal Gear Solid').

Voorlopig is het nog niet bekend of de games een Westerse re-release krijgen.

Ik gok er op dat ze ook hier zullen uitkomen, zij het misschien met enige vertraging - The 3rd Birthday komt bij ons pas uit in het eerste kwartaal van 2011. Ik kan eigenlijk maar één reden bedenken waarom Square-Enix een Europese heruitgave achterwege zou laten: problemen met de Westerse conversie. Eerder was dit al de reden waarom Spyro 2 van het Europese PSN werd gehaald.

Getagged als
Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties