Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Paradox Interactive kondigt drie nieuwe PC titels aan

Team Magicka demonstreert drie nieuwe titels op GDC.

Het Zweedse Paradox Interactive staat met titels als Europa Universalis, Hearts of Iron III en Crusader Kings II vooral bekend om haar diepgaande maar akelig hoogdrempelige strategiespellen. Met de luchtige en aanstekelijke tovenaarsgame Magicka demonstreerden zij echter ook prima uit de voeten te kunnen gaan met iets minder gewichtige games.

Het succes van Magicka lijkt hen geïnspireerd te hebben. Vandaag kondigde Paradox Interactive namelijk drie verrassend ontypische actie-titels aan: de spetterende platform-shooter The Showdown Effect, de geestige co-op twin-stick shooter Dungeonland en en RTS knaller RED Frontier. De drie nieuwe games zullen allemaal gedemonstreerd worden op GDC.

"Er is volop actie en avontuur te beleven in deze nieuwe games", zei een woordvoerder van Paradox Interactive "Ze zullen een unieke behoefte van gamers bevredigen."

Hoe de nieuwe koers uit zal pakken is nog even afwachten maar wij zullen de games nauwlettend in de gaten houden. Tot die tijd hebben we de drie trailers op een rijtje gezet.

Getagged als

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties