Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Overwatch - Zenyatta Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.

Onze volgende Overwatch Hero gids toont je hoe je met Zenyatta moet spelen. We geven geavanceerde tips over hoe je het beste met deze mysterieuze Support Hero aan de slag gaat.

Als je graag een Support speelt, maar snel gefrustreerd geraakt door de typische lage schade die je dan doet, dan is Zenyatta de ideale oplossing. Hoewel dat zijn primaire rol het buffen van vrienden en debuffen van vijanden is, kan deze healer ook verrassend veel schade uitdelen.

Zenyatta kun je op heel wat vlakken met Lucio vergelijken. Net zoals de rolschaatser die tussen snelheid en healing wisselt, moet je bij Zenyatta tussen een paar magische orbs kiezen. De eerste smijt je naar teamleden die vervolgens traag healen. De tweede bevestig je aan een vijand die vervolgens 50% meer schade ontvangt.

Kiezen tussen welke doelwitten je de prioriteit geeft, is een cruciaal deel van goed te worden met deze Hero. In deze gids leggen we uit hoe je Zenyatta zijn abilities combineert met enkele strategische tips. Daarnaast leggen we uit tegen welke andere Heroes hij sterk is en met welke skins je hem kunt verkleden.

Zenyatta abilities

Als je met Zenyatta goed wilt worden, moet je natuurlijk eerst zijn vaardigheden en vooral zijn magische Orbs begrijpen.

Orb of Destruction (primair)
In tegenstelling tot de de meeste Support Heries in Overwatch doet Zenyatta zijn standaardaanval heel wat schade, zeker in combinatie met Orb of Discord. Debuff eerst je vijanden met de Orb of Discord en je staat vervolgens versteld van hoeveel schade je uitdeelt.

Orb of Destruction (secundair)
Met de secundaire functie van je Orb of Destruction laad je een salvo van meerdere schoten op. Let er wel op dat de individuele orbs op deze manier minder schade doen, dus wees zeker dat je dit helemaal oplaadt voor je vuurt. Je kunt maximaal vijf orbs klaarhouden.

Orb of Harmony
Dit is Zenyatta's primaire Support ablity. Richt deze Orb op teamgenoten om ze traag, maar constant te healen. Dit werk ook op afstand. Als je iemand een Orb of Harmony geeft, blijft deze dus werken los van hoe ver je zelf weg bent. Denk er wel aan dat je slechts één Orb of Harmony kunt gebruiken.

Orb of Discord
Als je een vijand met de Orb of Discord raakt, dan loopt hij van jou en de rest van het team 50% meer schade op. Let er wel op dat je slechts een doelwit met een Orb of Discord kunt lastigvallen. Als je doeltwit doodt is, moet je dus snel opnieuw een andere vijand kiezen.

Transcendence
Als Transcendence actief is, kun je geen abilities gebruiken. Je bent echter wel immuun voor elke schade en healt automatisch alle teamleden in de buurt. Dit geeft je bijvoorbeeld een enorme offensieve kracht om die laatste meters naar een controlepunt te overbruggen.

Zenyatta tips & tricks

De Overwatch-community blijft nieuwe manieren bedenken om het meeste uit Zenyatta's vaardigheden te halen. Dit zijn de beste tips die wij kunnen bedenken.

  • Richt je Orb of Discord zo vaak mogelijk op vijandige tanks. Op die manier schakel je hen sneller uit en heb je meer ruimte om met de zwakkere tegenstanders af te rekenen.
  • Let altijd op het bericht dat er een nieuw doelwit voor je Orb of Discord beschikbaar is. Hoewel dat jij ziet weer je gemarkeerde doelwit zich bevindt, hebben je teammakkers dit voordeel niet. Communiceer deze locatie of klaar zelf de klus.
  • Orb of Discord kunnen shields niet penetreren. Er kan ook maar één Orb op een personage actief zijn, los van hoeveel Zenyattas er in het team zitten?
  • Zenyatta is ongelooflijk kwetsbaar en niet echt mobiel. Begeef je dus nooit op de voorste linies..
  • Je hebt maar één kogel nodig om een volledig salvo van vijf Orbs op te laden.
  • Er kan maar één Orb of Harmony en één Orb of Discord tegelijk actief zijn. Kies je doelwitten dus erg zorgvuldig en vergeet niet om de Orbs te hernieuwen wanneer een doelwit sterft.
  • Focus je Orb of Harmony op teamleden die veel schade doen of op tanks die net het strijdgewoel induiken. In een goed teamgevecht is het belangrijk dat deze personages in leven blijven.

Zenyatta match-ups

Sommige Heroes vormen een echt probleem voor Zenyatta, andere zijn dan weer zwak tegen deze helende robot.

Zenyatta is sterk tegen

Zoals bij de meeste Support Heroes is het moeilijk om met Zenyatta een man-tegen-mangevecht te winnen. Maar Orb of Discord is zo krachtig dat het tegen elke vijandige Hero nuttig is. Als je in leven bent en je debuffs goed gebruikt, ben je een gevaar voor alle Heroes.

Zenyatta is zwak tegen

Maar er is ook minder goed nieuws. Tracer is bijvoorbeeld erg goed om snel dichtbij Zenyatta te komen en nog sneller uit te schakelen. Bovendien kan ze met Recall de debuff verwijderen. Hetzelfde geldt voor McCree en Reaper. Om het kort te houden: Zenyatta is zwak tegen elke Hero die er in slaagt om dichtbij te komen.

Zenyatta skins en collectibles

Vind je Zenyatta nog niet stijlvol genoeg? Dit is een overzicht van alle items die je voor deze Hero kunt verzamelen met Loot Boxes of door te craften.

Skins
Classic0Common
Air75Rare
Earth75Rare
Leaf75Rare
Water75Rare
Ascendant250Epic
Harmonious250Epic
Djinnyatta1000Legendary
Ifrit1000Legendary
Ra1000Legendary
Sunyatta1000Legendary
Emotes
Classic0Common
Cheer250Epic
Focusing250Epic
TauntEpic
Victory Pose
Heroic0Common
Balance75Rare
Harmony75Rare
Peace75Rare
Voice Line
Do I Think?25Common
Existence Is Mysterious25Common
Form Is Temporary25Common
I Dreamt I Was A Butterfly25Common
I Think, Therefore I Am25Common
I Will Not Juggle25Common
Ones And Zeroes25Common
Peace And Blessings25Common
The Iris Embraces You25Common
Walk Along The Path25Common
We Are In Harmony25Common
Highlight Intro
Heroic0Common
Random0Common
Focused250Epic
Harmony And Discord250Epic
Transcendence250Epic

Andere support Heroes

Als Symmetra bij je speelstijl past, moet je ook onderstaande helden zeker proberen. Klik op hun naam om naar onze gids over die Hero verder te gaan.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Over de auteur

Redactie avatar

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties

More On Overwatch

Meest recente artikelen