Skip to main content

Overwatch - Winston Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.

In deze Overwatch Hero gids, vertellen we je hoe je Winston als een pro speelt, met ability-advies en veel strategische tips.

Winston is een super krachtige, hyperintelligente en technologisch geavanceerde aap die gebruik maakt van een hoge mobiliteit en beschermende schilden, waarmee hij een extreem flexibele tank is. Doordat WInston grote sprongen kan maken, is hij uiterst geschikt om gevechten te starten en daarmee zijn teamgenoten de kans geeft om door te duwen naar het doel.

Zijn Tesla Cannon doet niet bepaald veel schade, maar zoekt wel automatisch zijn doel zolang je het ongeveer in de juiste richting mikt. Dit maakt het iets makkelijker om je te richten op de belangrijke zaken tijdens een gevecht, terwijl je nog altijd op het juiste doel kunt schieten terwijl je over het slagveld springt.

Hoewel Winston heerst in close-quarters tanking, heeft hij het een stuk zwaarder van middelgrote of lange afstand. Gelukkig heeft hij een aantal skills waarmee hij snel de afstand kan overbruggen, zodat hij zijn tegenstanders kan roosteren. Als je op het juiste moment op de juiste plek bent, zijn jij en je team vlug in staat om door de vijandige linie te breken en daardoor snel bij jullie doel te komen.

Bekijk op YouTube

Winston abilities

Winston is een van de makkelijkere tanks om in Overwatch te spelen, maar om het meeste uit hem te halen moet je uiteraard wat tijd investeren. Hier is een overzicht van zijn machtige abilities, en hoe je die kunt gebruiken om zo veel mogelijk chaos op het veld te creëren.

Tesla Cannon
Slecht in mikken? WInstons Tesla Cannon is een goede partner voor jouw speelstijl. Sterker nog, dit wapen blaast door beschermende schilden of barriers die tussen jouw en je doel staat. Let er wel op dat als er meerdere doelen in de buurt staan, je Tesla Cannon opsplitst om alles te raken. Blijf aggresief en speel zonder vrees; WInston moet in het middenpunt van een gevecht staan om het verschil te maken.

Barrier Projector
Winstons Barrier Projector is zeer krachtig als het gaat om tanken en een boel te beschermen. Iedereen die onder de beschermende koepel staat, is in staat om te schieten zonder bang te zijn voor vijandig vuur. De Barrier activeert rondom Winston dus zorg er voor dat je in het midden van je groep staat voordat je hem aan zet.

Jump Pack
Jump Pack laat Winston niet alleen middenin een vijandige groep landen, maar hij doet ook aanzienlijke schade aan iedereen die om het landingsgebied staat. Let wel op dat Winston lanceert in de richting waar je naar kijkt. Het kan even duren voordat je dit onder de knie hebt, dus neem vooral de tijd in Practice Mode om de kneepjes van het vak te leren.

Primal Rage
Winston is een taaie, maar zodra zijn Ultimate Ability geactiveerd is, wordt hij een allesvernietigend monster. Als je hem activeert krijgt Winston al zijn health terug, gaat de cooldown van Jump Pack terug van zes naar twee seconden, en je vuisten krijgen een knockback-effect. De extra schade die je doet is ook niet vervelend, maar niets is mooier dan de vijand uit z'n sloffen te slaan terwijl hij een controlepunt probeert te bezetten.

Bekijk op YouTube

Winston tips & tricks

Winston is een geweldig startpunt voor nieuwe Overwatch spelers die willen tanken, maar dit zijn wat strategische tips die je laten uitblinken.

  • De auto-aim van de Tesla Cannon is handig, maar het is soms sneller om je vijand een stoot met je melee-aanval te geven. Het duurt even voordat het Cannon is opgeladen, en dat is genoeg tijd voor een Healer om je doel te genezen.
  • Barrier Projector en Jump Pack werken geweldig samen. Met de Jump Pack sta je snel in het heetst van de strijd en de Barrier geeft je meteen wat bescherming zodra je landt. Je teamgenoten kunnen dan meteen op jou afrennen om een graantje van de Barrier mee te pikken.
  • Je leven wordt een stuk eenvoudiger als er een Tracer of een Genji rondloopt. Zoek ze op en gebruik je Tesla Cannon op ze. Ze zullen knettergek van je worden.
  • In Payload maps spring je bovenop de Payload zelf en zet je je Barrier Projector aan. Dit vormt een fantastisch schild voor je teamgenoten terwijl ze knus tegen de Payload aan staan en een oogje open houden voor de vijanden.
  • Winston heeft niet voor niets zijn uitzonderlijke bewegingsvrijheid. Je bent niet bepaald een rots van een tank, dus blijf rondspringen met Jump Pack en maak je uit de voeten als je health laag is. Je bent vele malen effectiever als je de vijand irriteert met porren en duwen dan dat je daar als een granieten blok staat.
  • Gebruik Jump Pack vooral wanneer de vijand van je weg rent. Maar pas op dat je niet teveel hooi op de vork neemt. Hij rent vast terug naar z'n maatjes, die je rauw lusten.
  • Het is altijd beter om Winstons Ultimate Ability te bewaren voor wanneer hij bij na dood is, in plaats dat je hem meteen gebruikt wanneer hij beschikbaar is. Deze geeft namelijk alle health terug, zodat je langer je rol kunt vervullen.

Winston match-ups

Elke Hero in Overwatch heeft directe counters, en het is de moeite waard om te weten hoe Winston het doet tegen de rest van de groep. Hier is een lijst van zijn meest geduchte tegenstanders, en zijn favoriete slachtoffers.

Winston is sterk tegen

Hanzo / Widowmaker
Winstons uitmuntende beweeglijkheid laat hem oog in oog staan met deze twee Heroes voordat ze de kans krijgen hem van een afstand uit te schakelen.

Junkrat
Winstons schild weerstaat een hoop van Junkrats AoE-schade. In een een-op-een duel maakt Junkrat totaal geen kans.

Symmetra / Zenyatta
Beide Support Heroes blijven graag op een afstandje, en Winston kan die afstand snel overbruggen om met ze af te rekenen.

Winston is zwak tegen

Mei
Mei's relatief hoge HP laat haar behoorlijk wat schade incasseren terwijl ze je bevriest. Hierdoor verliest Winston zijn mobiliteit.

Reaper
Reaper gaat door Tanks als een heet mes door boter en Winston is geen uitzondering. Je enige kans is je snel uit de voeten maken.

Zarya
Zarya's schild kan het je bijzonder lastig maken om een anderzijds eenvoudig doel uit te schakelen.

Winston loot en collectibles

Vind je Winston nog niet stijlvol genoeg? Dit is een overzicht van alle items die je voor deze Hero kunt verzamelen met Loot Boxes of door te craften.

250
Skins
Classic0Common
Atmosphere75Rare
Banana75Rare
Forest75Rare
Red Planet75Rare
Desert250Epic
Horizon250Epic
Frogston1000Legendary
Undersea???Legendary
Explorer1000Legendary
Emotes
Heroic0Common
Monkey Business250Epic
Peanut Butter?250Epic
Roar?Epic
Victory Pose
Heroic0Common
Beast75Rare
Glasses75Rare
The Thinker75Rare
Voice Line
Curious25Common
Don't Get Me Angry25Common
Get A Load Of This25Common
I Do Not Want A Banana25Common
I've Got The Right Stuff25Common
Peanut Butter?25Common
Playtime's Over25Common
Primal Punch!25Common
To The Moon And Back25Common
The Power Of Science25Common
We Have A Problem25Common
Highlight Intro
Heroic0Common
Random0Common
Excuse Me250Epic
Glasses250Epic
Primal Rage250Epic

Andere tanking Heroes

Als Winston bij je speelstijl past, moet je ook onderstaande helden zeker proberen. Klik op hun naam om naar onze gids over die Hero verder te gaan.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next