Skip to main content

Overwatch - Widowmaker Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.

Zo speel je de sluipende sniper Widowmaker als een pro. We kunnen hier kort over zijn; Widowmaker is een sluipschutter als geen ander. Beginnen jouw handen te beven als het vuur aan je schenen ligt? Vind jij het een uitdaging om de brede kant van een huis te raken met een Rocket Launcher? Als je op één van deze vragen 'ja' moet beantwoorden, kun je beter een andere Hero kiezen. Ook al volg je onze gids tot in de puntjes, het komt op jou aan om Widowmaker te laten schitteren.

Als je echter een vlieg in zijn rechter pootje kan raken van vijftig meter afstand, gaan jij en deze Hero goede vrienden worden. Ze heeft een Grappling Hook die ze gebruikt om bij alle kleine hoekjes en gaatjes van de maps te komen. Daarnaast heeft ze een uiterst krachtig wapen en zelfs wat zelfverdediging in de vorm van mijnen, die ze neer kan leggen om haar flanken te beschermen.

Of nou ja, dat is het plan. Net als zoveel snipers is Widowmaker kwetsbaar terwijl ze mikt op haar prooi. Heroes met hoge wendbaarheid zoals Tracer en Reaper staat binnen een mum van tijd naast WIdowmaker om haar een tik te verkopen. Gelukkig kan ze haar team voorzien van Intel middels haar Infra-Sight Ability, waardoor de tegenpartij zich nergens kan verschuilen. Zo kan je team jou beschermen.

In deze Overwatch Hero gids, laten we je zien hoe je Widowmaker optimaal speelt. We kijken naar haar Abilites en geven je wat essentiële tips en strategieën om elk hoekje van de maps nauwlettend in de gaten te houden.

Bekijk op YouTube

Widowmaker abilities

Zelfs de meest ervaren sniper doet er goed aan om een kijkje te nemen naar Widowmakers Abilities. Hier is alles op een rijtje.

Widow's Kiss: Assault
Deze variant van WIdow's Kiss laat je iets eenvoudiger schieten zonder te mikken als je in een direct vuurgevecht belandt. Deze Ability gebruik je logischerwijs niet op afstand, maar wellicht dat dit je redt als je jezelf tegen een Genji of een Tracer moet beschermen.

Widow's Kiss: Sniper
Dit wapen draag je niet voor de sier. Widow's Kiss is uitermate geschikt om Support Heroes uit te schakelen. Let er op dat de schade die je doet, hoger wordt als je de knop ingedrukt houdt. Het kost je maar een seconde om volledig op te laden, dus neem die tijd ook. Als je echter een Hero ziet die de dood nabij is, schroom dan niet om snel te vuren voordat ze in veiligheid zijn.

Grappling Hook
Widowmakers Grappling Hook stelt je in staat om vast te grijpen aan de omgeving. Dit is een fantastische methode om snel van punt naar punt te gaan als je ontdekt bent, of om weg te komen van een ongewenste gast. Je zal je niet gelijk voelen als Spider-Man, maar als je goed oefent ben je binnen de korste keren soepeler dan een koorddanser in Cirque du Soleil.

Venom Mine
Deze mijnen zijn fantastisch en plakken zo'n beetje overal, dus niet alleen op de vloer. Plaats ze wel uit het zicht, bijvoorbeeld achter een deur of op het plafond. Leer het geluid van de ontploffing herkennen zodat je klaar bent om met Widow's Kiss: Assault de klus af te maken.

Infra-Sight
Deze Ultimate is geweldig en als hij klaar is voor gebruik, is er nooit een verkeerd moment om hem in te zetten. HIermee kunnen jij en jouw team de tegenstanders door muren heen zien.

Bekijk op YouTube

Widowmaker tips & tricks

Het vergt veel oefening om Widowmaker volledig onder de knie te krijgen, aangezien zij de meeste precisie vergt. Dat gezegd hebbende, met deze tips ben je de rest een extra stapje voor.

  • Weersta de verleiding om op één plek te blijven. Zelfs een nieuwkomer gaat realiseren waar je zit en dan komen ze op je af. Blijven bewegen is een onderdeel van Widowmakers strategie, dus zie het niet als een nadeel. In leven blijven om te blijven schieten is immers een groot voordeel.
  • Raak niet in paniek als je Grappling Hook zich nergens aan vastklampt. De cooldown gaat pas van start als je iets grijpt. Als je het verkeerde grijpt, zul je uiteraard wel moeten wachten.
  • Je kunt maar één Venom Mine per keer plaatsen, maar de explosie raakt meerdere vijanden. Let wel op dat de mijn kapot geschoten kan worden zonder dat hij daardoor af gaat. De explosie raakt Widowmaker ook dus kijk goed uit waar je hem plaatst.
  • Symmetra's Teleporter kan je een hoop kopzorgen geven, maar Infra-Sight zorgt ervoor dat je kan zien waar hij staat. Focus je eerst op die irritante apparaten en maak er een prioriteit van om deze eerst uit te schakelen.

Widowmaker match-ups

Binnenkort!

Widowmaker skins en collectibles

Vind je Widowmaker nog niet stijlvol genoeg? Dit is een overzicht van alle items die je voor deze Hero kunt verzamelen met Loot Boxes of door te craften.

Skins
Classic0Common
Ciel75Rare
Nuit75Rare
Rose75Rare
Vert75Rare
Patina250Epic
Winter250Epic
Odette1000Legendary
Odile1000Legendary
Comtesse1000Legendary
Huntress1000Legendary
Emotes
Heroic0Common
Curtain Call250Epic
Shot Dead250Epic
Widow's KissEpic
Victory Pose
Heroic0Common
Activating Visor75Rare
Gaze75Rare
Over The Shoulder75Rare
Voice Line
A Single Death25Common
Encore?25Common
Let Them Eat Cake25Common
Look For The Woman25Common
Magnifique25Common
One Shot, One Kill25Common
Ouh La La25Common
Step Into My Parlor...25Common
That's How It Is25Common
To Life, To Death25Common
What's An Aimbot?25Common
Highlight Intro
Heroic0Common
Random0Common
Hanging Around250Epic
I See You...250Epic
Swinging Into Action250Epic

Andere defensieve Heroes

Als Widowmaker bij je speelstijl past, moet je ook onderstaande helden zeker proberen. Klik op hun naam om naar onze gids over die Hero verder te gaan.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next