Skip to main content

Overwatch - Watchpoint Gibraltar Map gids

Tips voor aanvallers en verdedigers.

Watchpoint: Gibraltar is een van de meest iconische maps in Overwatch, dankzij gevarieerde segmenten die elk een andere tactiek vereisen. Flexibel blijven in de opstelling van je team is de sleutel tot de overwinning. Als je opstelling niet werkt, moet je het snel oplossen.

Deze map is bekend uit de animatiefilm met Winston in de hoofdrol. Het is hier dat Winston werkte aan het hervormen van Overwatch en het heractiveren van het communicatienetwerk van het team. Voor de gameplay houdt het in dat je de payload naar de raket moet begeleiden, vanwaar hij afgevuurd kan worden.

De map begint met vijf minuten op de timer, en met elke checkpoint krijg je er twee minuten bij. Zonder Overtime duurt een match op deze map dus niet langer dan elf minuten.

In deze gids verzamelen we de beste tips die we konden vinden, en hebben we ze opgedeeld in secties voor aanvallers en verdedigers. Neem vooral beide onderwerpen door, want het is net zo belangrijk om hun zwakke punten te kennen als dat je je eigen sterke punten kent.

Aanvallende tips voor Watchpoint: Gibraltar

  • Verspreid je wanneer de match begint en focus je zo snel mogelijk op de verdedigingen van de tegenstander. Verwacht Snipers op de richels, en een Bastion of Torbjorn-turret bovenaan de helling. Ze zijn ook op de brug bij de Payload te vinden.
  • Snel van start gaan is cruciaal voor het aanvallende team, omdat de eerste paar checkpoints erg dicht bij elkaar liggen. Als je de wind in de zeilen hebt en goed communiceert met je team, scheelt dat een hoop tijd voor de rest van de match. De laatste loodjes op deze map wegen het zwaarst, dus hoe meer tijd je hebt om dit goed te doen, hoe beter.
  • Wees niet bang om te hergroeperen op weg naar het derde checkpoint, want deze is hoogstwaarschijnlijk flink verdedigd. Je moet als een team de weg vrij maken voordat je de Payload verder duwt. Een hoop matches vallen hier in duigen omdat mensen niet hergroeperen nadat ze sterven.
  • Laat je flankerende Heroes vooraf gaan en de verdediging uitschakelen die bovenaan de helling staat te wachten, vlak voor de tweede checkpoint. Dit gedeelte van de map is moeilijk te betreden als het goed wordt verdedigd door Junkrats mijnen en/of Bastion en Torbjorn-turrets. Beide teams kunnen op dit moment een bijzonder intens gevecht verwachten.
  • De flankerende Heroes zijn sowieso goddelijk op deze map, aangezien er enorm veel mogelijkheden zijn om een korte route in te duiken en de tegenstander te verrassen voordat de rest van je team met de Payload door kan lopen. Heroes als Tracer en Reaper blinken uit in deze rol, en maken het verschil tussen winst en verlies.
  • Je kunt geen betere Tank dan Reinhardt kiezen voor deze map. Hij is niet alleen erg goed in het begeleiden van je team door de meest irritante knelpunten, maar hij is ook bovenop de Payload erg handig. Zijn vrienden kunnen achter hem schuilen terwijl de Payload rustig door rijdt. Een turret van Torbjorn doet het ook erg goed.

Verdedigende tips voor Watchpoint: Gibraltar

  • Je kunt natuurlijk het bovenstaande advies pakken en het omdraaien zodat het toepasbaar is voor het verdedigende team. Hoe langer je het aanvallende team kan weghouden van de eerste checkpoint, des te moeilijker hebben ze het in het latere gedeelte van de map. Dat is een eenvoudiger gevecht dan in het laatste gedeelte.
  • Als je met Symmetra speelt, plaats dan je turrets bij de uitgang van de basis van het aanvallende team. Als ze voortgang hebben geboekt, verplaats je ze naar de zijkanten van de helling. Hoe meer tegenstanders door de tunnel proberen te komen, des te meer lol hebben je verdedigende Heroes bovenaan de helling.
  • Reken er op dat het merendeel van de spelers een Widowmaker of een Torbjorn-turret verwachten op de richels rondom de basis. Probeer af te wisselen en blijf niet staan als de kogels je om de oren suizen. Ze hebben je door, en jij hebt een nieuwe positie nodig.
  • Meer dan in welke map dan ook vereist Watchpoint Gibraltar een flexibele kijk op de opstelling van je team. Aan het begin van de match is een Widowmaker enorm belangrijk. Bij de tunnel een stuk minder. Schakel over naar datgene wat nodig is voor de match. Er zijn hier vier verschillende segmenten en elk vereisen ze een andere aanpak.

Andere Payload maps

Is Payload je favoriete Overwatch gamemode? Lees dan ook de tips voor de volgende maps:

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next