Skip to main content

Overwatch - Tracer Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.

Zo speel je in Overwatch Tracer, een van de meest unieke helden in een al kleurrijk gezelschap. Ze is echter niet bedoeld voor bangerikken. De Blink Ability stelt haar in staat om met zinderende snelheid over de map te bewegen. Daarnaast kan ze haar magazijn in een korte tijd leeg schieten en ten slotte kan ze de tijd terugspoelen. Hiermee keert ze terug naar een eerdere positie op de map met de health en ammunitie die ze op dat moment had.

Dit betekent dat je snel moet denken en scherpe reflexen moet bezitten om gevechten te analyseren, je ammunitie in de gaten te houden en simpelweg in leven te blijven. Bij het gebruik van Tracer moet je constant op je hoede zijn. Ze is een lastig personage om mee te spelen, maar ze is heel bevredigend om volledig te beheersen.

We leggen eerst alle abilities van Tracer stap voor stap uit. Daarna geven we tips over hoe je het beste als Tracer kunt spelen. Ten slotte belichten we welke personages sterk en zwak tegen haar zijn.

Laatste update: 30 mei 2016

Bekijk op YouTube

Tracer abilities

Hoewel Tracer aardig wat schade doet, zijn vooral haar mobiliteits Abilities hetgeen wat haar definieert als een van Overwatch' meest unieke personages. Het kan vrij intimiderend zijn als je voor het eerst met dit personage speelt. Het is daarom zaak om vertrouwd te raken met al haar Abilities en de manier waarop ze met elkaar werken.

Pulse Pistols
Tracers standaard aanval komt van haar twee Pulse Pistols. De totale schade is niet echt hoog, maar het magazijn kan je in twee seconden helemaal leeg schieten als ook weer herladen. Zorg ervoor dat je een volledig geladen wapen hebt voordat je Blink (zie hieronder) gebruikt om een gevecht te betreden. Je kunt het je namelijk niet veroorloven om zonder een vol magazijn een gevecht in te gaan.

Blink
Tracers Blink vaardigheid stelt haar in staat om tot drie keer aan toe een korte afstand vooruit te teleporteren. Hierna moet de Ability afkoelen, wat ongeveer een paar seconden duurt. Vergeet niet dat je Blink kunt combineren met de kant waarop je Tracer heen stuurt, waardoor je snel naar links of rechts kunt bewegen. Het is zelfs bruikbaar om gaten in de lucht mee te overbruggen. We raden je aan om de afstand die Blink overbrugt onder de knie te krijgen voordat je dit probeert!

Recall
Dit is het punt waar het lastige deel van Tracer schuilgaat. Als je Recal activeert, wordt ze terug geteleporteerd naar haar fysieke locatie van drie seconden geleden. Dit herstelt ook haar ammunitie en health naar de situatie waarin het op dat moment was. Een vanzelfsprekende manier om deze vaardigheid te gebruiken, is bij een situatie die niet meer hanteerbaar is. Het kan ook gebruikt worden om de overhand te krijgen op je tegenstanders of om ongewenste effecten te verwijderen.

Pulse Bomb
Tracers Ultimate Ability springt niet heel erg in het oog en is niet meer dan een plakkerige explosieve lading. De schade die de bom doet is echter heel indrukwekkend en is krachtig genoeg om bijna alle vijanden weg te vagen. In de tips-sectie hieronder vind je een paar interessante manieren om gebruik te maken van de Pulse Bomb.

Bekijk op YouTube

Tracer tips & tricks

Zoals je al wel in de gaten hebt, is het volledig beheersen van deze Hero niet iets dat je eventjes doet. Er zijn echter een paar Tracer tips en strategiën waar je al vanaf je eerste match gebruik van kunt maken.

  • Tracer is heel lastig te beheersen en we raden je aan om eerst een paar oefen potjes te spelen totdat je comfortabel bent met het aan elkaar rijgen van Blink, Recall en Pulse Bomb!
  • Je doet de meeste schade aan de voorkant door je magazijn leeg te schieten op een vijandige Hero - houd de aanvalsknop ingedrukt om het magazijn in een seconde te legen. Ga voor korte aanvallen en maak je klaar om te ontsnappen met je mobiliteit.
  • Let erop dat je Tracer's Ultimate Pulse Bomb Ability aan een vijandige Hero kan vastmaken, waarmee je bijna alle Heroes het veld met knal laat verlaten. Overweeg om naar een tank Hero te Blinken, je Ultimate erop te plakken en vervolgens de tijd terug te spoelen om te ontsnappen.
  • Mik met Tracer's pistolen op de borstkas van je tegenstander, in plaats van op het hoofd. De kogels van Tracer verspreiden zich nogal en komen zelden exact terecht waar je mikt. Op deze manier verhoog je dus de kansen om raak te schieten en je tegenstander uit te schakelen.
  • Recall is niet enkel superhandig om weg te lopen uit een moeilijk gevecht of health en ammo terug te krijgen. Je kan het ook gebruiken om negatieve buffs te verwijderen. Denk aan de schade die je elke seconde oploopt van de Venom Mine of de vervelende Orb of Discord van Zenyatta.
  • De regel die je mag hanteren bij Tracer is: vanaf dat je geraakt wordt, gebruik dan Blink om weg te lopen. Hiermee wordt het gevecht gereset en krijg je een groot voordeel: je weet namelijk waar de vijand is, maar de vijand weet niet waar jij bent. Zorg daarom dat je zeker minstens één Blink over hebt voor je zomaar begint rond te lopen in gevaarlijke gebieden.
  • Tracer is geweldig om vijandelijke Heroes lastig te vallen en zwakke targets af te maken. Maar Tracer is pas echt geniaal wanneer ze gebruikt wordt om vervelende Heroes als turrets en Bastion uit te schakelen. Met haar mobiliteits abilities kan je ook gemakkelijk achter schilden terecht komen.
  • Je kan helaas niet Blink gebruiken om voorbij Mei's Ice Wall te geraken. Maar wel kan je mijnen doen ontploffen en vallen onschadelijk maken. Erg handig als je op een Junkrat of Widowmaker aan het jagen bent.
  • Tracer wordt zelf ook geraakt door haar Pulse Bomb. Wees dus voorzichtig als je deze gooit. Mik een beetje omhoog om verder te gooien en onthoud dat de Pulse Bomb al na twee seconden ontploft.
  • De meeste spelers zullen hun allerbest doen om weg te lopen van de Pulse Bomb voordat deze ontploft. Vraag dus steun aan een teammate als Mei of Zarya om je doelwitten te vertragen.

Tracer match-ups

Tracer is sterk tegen

Bastion
Tracers Blink Ability stelt haar in staat om Bastions zwakke mobiliteit uit te buiten. Los van de modus waarin Bastion zich bevind, kan ze snel en gemakkelijk achter de Hero komen om hem flinke schade toe te brengen met haar pistolen of Pulse Bomb.

McCree
Als McCree zijn stun grenade mist, is het in dit duel direct game over. Tracers mobiliteit en health rewind reset plaatsen haar in een fantastische positie om dit gevecht te domineren.

Mercy
Mercy houdt ervan om haar teamgenoten vanaf de zijlijn te helpen en Tracer houdt heel erg van Heroes die zich op lastig gelegen plekken bevinden. Combineer dit met het feit dat het pistool van Mercy vrij zwak is en je hebt een heel ongebalanceerd gevecht.

Reinhardt
Het schild van deze Hero helpt hem niet tegen de Blink Ability van Tracer, maar haar echte counter tegen dit personage ligt bij de Pulse Bomb. Blink naar de juiste positie, laat je bom vallen en gebruik je rewind Ability als je deze tank wilt neerhalen zonder schade te lijden.

Torbjorn
Tracers mogelijkheid om Torbjorns turrets snel uit te schakelen maakt haar een goede counter tegen deze Hero.Torbjorn is meestal bij zijn mechanische toestel, waardoor ze allebei in een keer uit te schakelen zijn.

Widowmaker / Hanzo
Het is wederom de snelheid van Tracer die haar een groot voordeel geeft tegenover Widowmaker en Hanzo. Tracer kan niet alleen de schade van deze Heroes gemakkelijk ontwijken, maar ze kan heel gemakkelijk ongedetecteerd dichtbij komen om hze snel af te maken.

Tracer is zwak tegen

Roadhog
Een ongeloofelijk grote hoeveelheid health en een hookshot die mobiliteit kan counteren maakt Roadhog de favoriet in dit gevecht. Dit is vooral het geval als Recall niet beschikbaar is. Zijn grote health pool zorgt ervoor dat hij ook Tracers Ultimate Pulse Bomb Ability overleeft.

Soldier 76
Zelf al komt ze dichtbij en is ze uit het vizier van Soldier: 76, kunnen welgeplaatste Helix Rockets Tracer sneller neerhalen dan ze met Blink weg kan komen. Daarnaast maakt Tactical Visor gehakt van haar health pool.

Winston
Winstons wapen mag dan wel niet zoveel schade doen, maar de automatische richtfunctie is een hel voor Tracer. Houdt zoveel mogelijk afstand en val alleen aan als je Pulse Bomb beschikbaar is.

Mei
Mei is nog een personage die de mobiliteit van Tracer te niet doet. Ice Wall blokkeert de ontsnappingsroute van Tracer (tenzij ze naar een andere positie kan rewinden) en de freezing effecten maken het heel moeilijk voor haar. In het algemeen is Mei gewoon een slechte match-up voor Tracer.

Tracer loot en collectibles

Vind je Tracer nog niet stijlvol genoeg? Dit is een overzicht van alle items die je voor deze Hero kunt verzamelen met Loot Boxes of door te craften.

Skins
Classic0Common
Electric Purple75Rare
Hot Pink75Rare
Neon Green75Rare
Royal Blue75Rare
Posh250Epic
Sporty250Epic
Punk1000Legendary
Ultraviolet1000Legendary
Mach T1000Legendary
T. Racer1000Legendary
Slipstream???Legendary
Emotes
Classic0Common
Cheer250Epic
Spin250Epic
TauntEpic
Victory Pose
Heroic0Common
Over The Shoulder75Rare
Salute75Rare
Sitting75Rare
Voice Line
All Eyes On Me25Common
Check Me Out25Common
Cheers, Love!25Common
Deja Vu25Common
Keep Calm25Common
She Shoots, She Scores25Common
The World Needs Heroes25Common
Time Is On My Side0Common
Under Control25Common
You Need A Time Out25Common
Highlight Intro
Heroic0Common
Random0Common
Backflip250Epic
Just In Time250Epic
Serious Business250Epic

Andere offensieve Heroes

Als Tracer bij je speelstijl past, moet je ook onderstaande helden zeker proberen. Klik op hun naam om naar onze gids over die Hero verder te gaan.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next