Skip to main content

Overwatch - Temple of Anubis Map gids

Tips voor aanvallers en verdedigers.

De Temple of Anubis is een Overwatch map die voor het aanvallende team best lastig kan zijn. Zeker wanneer het aanvallende team er lang over doet om de eerste objective te veroveren. Vlak na het spawnpoint is een pittige choke point, die het verdedigende team al zeer vroeg in de game een groot voordeel geeft. Althans, met de juiste Heroes op de juiste plekken.

Als de aanvallers het eerste punt hebben veroverd, wordt het vanaf dan iets gemakkelijker voor ze. Met verschillende routes moet het verdedigende team alles uit de kast trekken om iedereen in de gaten te houden en tevens zien te voorkomen dat ze al snel overrompeld worden.

In onze map gids staan onder meer de catacomben van tunnels en nauwe gangen centraal. We zullen deze gids in de komende periode updaten zodat je op de hoogte van alle slimme trucjes in de huidige metagame blijft. Als je overigens zelf Temple of Anubis tips hebt, laat gerust een bericht in de comments achter!

Offensieve en defensieve tips voor Temple of Anubis

  • Rechtvooruit is een balkon met uitzicht op het spawn point van het aanvallende team. Dit is de perfecte sniper plek. Hier kun je het beste met Hanzo of Widowmaker staan om gemakkelijk kills te maken. De aanvallers moeten dus bij aanvang van de match deze plek goed in de gaten houden. Het vliegende schip rechts van het spawn point is tevens een geweldige plek om vijanden in je vizier te krijgen.
  • In de Temple of Anubis zit er veel variatie in de hoogteverschillen. Dat is vooral voor Junkrat handig, zodat hij vanuit een relatief veilige positie continu granaten kan droppen. Overigens kunnen hij en Symmetra bij de uitgangen van de aanvallers hun spawn point vallen en turrets plaatsen, om hen zo van het begin af aan te irriteren. De rest van het team kan vervolgens de klus klaren.
  • De grote, dubbele deuren aan het begin zijn erg lastig om voor het aanvallende team heelhuids doorheen te komen. Zeker met snipers, Torbjörns turret of Bastion in het gebied achter de deuren.
  • Dit gedeelte is ook het ideale slagveld voor Junkrat, met tal van halletjes waar hij zijn bommen in kan schieten. Symmetra's turrets plaats je het beste in de bovenste hoeken van de ingangen van deze passages. Overweeg om ze over meerdere ruimtes te verspreiden en eentje op de pilaar tussen de twee ingangen te plaatsen. Probeer gedurende het gevecht te variëren zodat vijanden continu op hun tenen moeten lopen.
  • Het is cruciaal dat het aanvallende team als een groep opereert, omdat het in deze map heel lastig is om progressie te boeken. Een tank als Reinhardt of D.Va is erg nuttig in je team, aangezien ze beide shields hebben die andere teamgenoten tegen vijandelijke schoten kunnen beschermen. Om het maar simpel te zeggen: als je als groep opsplitst en alleen te werk gaat, ben je kanonnenvoer.
  • Wanneer je het tweede punt in Temple of Anubis probeert te veroveren, moet je als groep opereren en via de gang aan de linkerkant flanken. Dit levert je namelijk de beste bescherming wanneer je het veroverpunt nadert. Het centrale pad is zeer dodelijk en rechts ben je een gemakkelijk doelwit voor snipers.
  • Wanneer je over links gaat, kun je onder het viaduct naar rechts lopen. Dit is echter wel het ideale gebied voor Junkrat en Symmetra om vallen neer te zetten. Welk team je ook bent, probeer sowieso de open gedeeltes van deze sectie van de map zo veel mogelijk te vermijden.
  • Tornbjörn en Bastion kunnen overwegen zichzelf in een blinde hoek te positioneren. Het liefste op een plek waar het flankende aanvallende team (op diens weg naar het tweede control point) ze in eerste instantie niet ziet staan. Wanneer ze denken de objective te kunnen veroveren, schiet je ze in stukken.

Andere Point Capture maps

Is Point Capture je gamemode? Lees dan ook de tips voor de volgende maps:

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next