Skip to main content

Overwatch - Symmetra Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.

In deze Overwatch Hero gids, vertellen we je hoe je Symmetra het snelst onder de knie krijgt, met ability-advies en veel strategische tips.

Hoewel Symmetra de rol als krachtige Support Hero uitstekend speelt, valt het op dat ze eigenlijk geen helende vermogens bezit om haar bondgenoten te versterken. Inplaats daarvan gebruikt ze haard diverse technische snufjes en gadgets die het zware werk leveren om haar teamgenoten in de strijd bij te staan. En ondertussen de vijand flink te frustreren.

Toch levert de oneindige voorraad aan schilden een klein beetje respijt onder haar bondgenoten. Haar Sentry Turrets veroorzaken daarbij absolute chaos onder het team dat door je verdediging probeert te dringen. Enkel als ze ontzettend vernuftig zijn geplaatst, natuurlijk. Hebben we trouwens al gezegd dat ze een portaal kan creëren waar haar team doorheen kan springen? Ze garandeert zo dat zowel Symmetra als haar teamgenoten weinig tijd besteden om zo snel mogelijk vanuit de spawnkamer weer terug in de strijd te raken. Een vijandig team dat er niet in slaagt om dit apparaat te vinden, zal snel overrompeld worden.

Dit klinkt natuurlijk allemaal fantastisch in de oren, maar net als alle andere Overwatch Heroes heeft Symmetra wel een aantal nadelen om te zorgen dat de game goed in balans blijft. Zo kan ze alleen een echte healer complimenteren voor het team en niet vervangen. Dit betekent dat je een extra offensieve rol binnen je team moet opgeven. Haar wapen heeft daarbij ook een vrij slecht bereik, terwijl haar alternatief de Projector Orbs zijn die haar positie als een kerstboom op het slagveld oplichten. Het kan tevens lastig zijn om jezelf van nut te maken als onervaren met Symmetras speelstijl bent.

Laat jezelf hier echter niet door afschrikken, want met een beetje kennis kom je in Symmetras geval ontzettend ver. Heb je haar speelstijl onder de knie, dan ontpopt ze tot een van de meest tactisch voldoende Overwatch Heroes. Onze gids zal je dus snel op weg helpen zodat je team kan profiteren van al die fantastisch spel-veranderende gadgets.

Bekijk op YouTube

Symmetra abilities

Symmetra is volgens Blizzard een van de makkelijkere Heroes om te spelen. En hoewel ze een uitstekende keus is als je relatief onbekend met de Support Heroes-categorie bent, moet je haar niet onderschatten. Naar haar sterke kanten spelen, verreist namelijk aardig wat tactisch inzicht. Lees daarom hoe haar abilities werken, en wat verdere tips.

Photon Projector
Zolang Symmetra's Photonstraal op een vijand wordt gericht, zal het stijgen inrachtlevel van niveau 1 tot niveau 3, met een snelheid van één level per seconde. Het derde niveau van de Photonstraal doet vier keer zoveel schade als de eerste, maar als je het contact breekt dan valt je direct weer terug naar niveau 1. Om deze reden is het van vitaal belang dat je de vijand goed in je vizier houdt. Als je naar je wapen kijkt, zie je een krachtstatus indicatie die langzaam groeit naargelang het in niveau stijgt.

Photon Projector Orbs
Als alternatief op de standaard Photonstraal, kan je ook krachtige Orbs op je tegenstander afvuren. Laadt ze op voor hoogsten twee seconden voor een maximaal effect en laat ze dan los op het vijandelijke team. Hou daarbij in gedachten dat deze Orbs ook dwars door schilden en barrières gaat en alles beschadigd waarmee het in contact komt.

Sentry Turret
Je zal versteld staan als je ziet hoeveel teams als kippen zonder kop over het strijdveld rondrennen. Niet in staat om je turrets te vinden die langzaam hun levensverwachtingen verminderen. Meerdere turrets stapelen schade op tegen een enkel doel, maar ze kunnen de schilden van een langslopende tank niet penetreren. Je kan maximaal zes van deze mechanische vallen activeren op elk moment en er wordt duidelijk op het scherm aangegeven wanneer zij in contact komen met een tegenstander. Deel deze informatie direct met je team.

Photon Shield
De Photon Shield lijkt misschien niet bijzonder krachtig, maar het biedt een vriendelijk doel wel met een bonus van vijftig punten bovenop de standaard health. Dit kan het verschil maken tussen leven en dood; in het bijzonder voor de wat fragiele Heroes. Zelfs als je sterft, blijven de schilden actief zolang je teamgenoten in leven blijven. De cooldown voor deze vaardigheid is daarbij zo ontzettend laag, dat je eigenlijk constant je team ermee moet bevoorraden.

Teleporter
Zorg ervoor dat je de Teleporter juist plaatst en je dwingt het vijandelijke team kostbare tijd te verspillen terwijl ze er druk naar op zoek zijn. Ondertussen gooien je teamgenoten zich vliegensvlug in de strijd en zetten daarmee de druk op de ketel. Het enige wat je moet doen is een locatie kiezen, de Teleporter plaatsen en dan zal er direct een tweede exemplaar in de spawnkamer opduiken. Let er op dat slechts zes bondgenoten kunnen door de Teleporter heen voordat hij verdwijnt, waarna je de Ultimate weer kan opladen.

Bekijk op YouTube

Symmetra tips & tricks

Het kan vrij lastig zijn om zelfs een makkelijke Hero als Symmetra goed uit de verf te laten komen als je haar voor de eerste keer speelt. Lees daarom deze handige tips om je onmisbaar binnen je team te maken.

  • Je kan de Sentry Turrets het best plaatsen op een locatie waar de vijand ze niet direct spot. Denk aan de ingang van een kamer, maar ook in de hoeken. Plaats ze op objecten en zorg dat er flink wat afstand tussen elke turret zit. Zodoende kunnen ze niet in een klap door een vijandelijk AOE-aanval uitgeschakel worden. Plaats ze hoog in de lucht als je de kans ziet, want splash-damage maakt een snel einde aan deze fragiele gadgets.
  • Net als Winstons Tesla Cannon, richt het wapen van Symmetra automatisch op de vijand. Sla hier je voordeel uit door je te focussen op mobiliteit, wat je een moeilijker doelwit maakt om geraakt te worden.
  • Plaats de turrets op een locatie om een knelpunt van maximale chaos te creëren of spreidt ze zoveel mogelijk uit. Ze brengen op die manier wellicht minder schade toe, maar je krijgt een beter zicht op vijandelijke activiteit. Zorg ervoor dat je deze gewonnen informatie altijd met je teamgenoten deelt.
  • Houdt je Teleporter uit het zicht van de vijand, maar plaats ze wel ergens in de buurt van het objective dat je team aan het aanvallen of verdedigen is. Een welgeplaatst portaal kan de tegenstander het lastig maken om weerstand te bieden. Een slecht geplaatst portaal is dan weer een ontzettende verspilling van Symmetras krachtige vaardigheden.
  • De Teleporter-portalen zijn een enkele trip en je kan er niet mee terug naar de spawnkamer. Onthoudt dat je teamgenoten uit de portaal komen in de richting waar je het hebt geplaatst op de map. Dit kan van vitaal belang zijn om je team een direct zich te geven op de situatie. Een uitzicht op een muur is daarintegen niet zo handig.

Symmetra match-ups

Vanwege Symmetras zeer gespecialiseerde rol en het gebrek aan helende ondersteuning, is het van cruciaal belang om de downtime zoveel mogelijk te minimaliseren. Het is daarom belangrijk om een te begrijpen wat Symmetras counters zijn in Overwatch. Zo ziet Symmetras positie in de huidige metagame er momenteel uit.

Symmetra is sterk tegen

Wellicht Bastion in een een-op-een scenario? Er zijn helaas maar weinig Heroes die Symmetra onschadelijk kan maken. Hoewel haar Orbs in ieder geval wel door de schilden van Bastion doordringen. Je bent absoluut een teamspeler, dus ontwijk zoveel mogelijk duels.

Symmetra is zwak tegen

We maken een speciale uitzondering voor deze Hero en houden dit deel ongelooflijk open. Het is namelijk zo dat Symmetra eigenlijk in vrijwel elke match-up als verliezer uit de bus komt. Voornamelijk Heroes met een betere mobiliteit (denk aan Tracer, Reaper, Winston, Genji) maken Symmetras leven tot een ware hel. Deze personages zijn gespecialiseerd in het wegplukken van Support Heroes en Symmetra is defensief het zwakst in die categorie. De korte versie van dit verhaal is om echt zo veel mogelijk bij je team te blijven en weg van de frontlinies. Je wapens zijn zwak en je persoonlijke verdediging flinterdun. Laat haar gadgets zich met het vechten bemoeien, en haar teamgenoten met het verdedigen.

Reinhardt loot en collectibles

Vind je Reinhardt nog niet stijlvol genoeg? Dit is een overzicht van alle items die je voor deze Hero kunt verzamelen met Loot Boxes of door te craften.

Skins
Classic0Common
Cardamom75Rare
Hyacinth75Rare
Saffron75Rare
Technomancer75Rare
Regal250Epic
Utopaea250Epic
Archtiech1000Legendary
Vishkar1000Legendary
Devi1000Legendary
Goddess1000Legendary
Emotes
Heroic0Common
Clap250Epic
Flow250Epic
InsignificantEpic
Victory Pose
Heroic0Common
Balance75Rare
Creation75Rare
Dance75Rare
Voice Line
Everything By Design25Common
Exquisite25Common
How Unsightly25Common
I Don't Think So25Common
Impressive25Common
Perfect Harmony25Common
Precisely25Common
Put You In Your Place25Common
Welcome To My Reality25Common
Why Do You Struggle25Common
Highlight Intro
Heroic0Common
Random0Common
Askew250Epic
Dance250Epic
My Reality250Epic

Andere support Heroes

Als Symmetra bij je speelstijl past, moet je ook onderstaande helden zeker proberen. Klik op hun naam om naar onze gids over die Hero verder te gaan.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next