Skip to main content

Overwatch - Soldier: 76 Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.

Zo speel je met Soldier: 76 in Overwatch, met info over zijn abilities en tips om het uiterste uit deze offensieve hero te halen.

Het is niet toevallig dat Soldier: 76 het eerste personage is dat je ontmoet tijdens de Overwatch tutorial. Deze hero voelt meteen vertrouwd voor iedereen die ooit een shooter speelde. Hij heeft een machinegeweer dat snel vuurt, granaten om een hele groep uit te schakelen en kan snel rond het slagveld sprinten.

Hoewel hij geen unieke vaardigheden heeft zoals vele andere heroes in Overwatch, moet je zijn potentieel echter niet onderschatten. Naast aanzienlijke vuurkracht is hij niet alleen erg mobiel, maar heeft hij ook nog een de mogelijkheid om zichzelf en teammakkers te healen.

Laatste update: 30 mei 2016

Bekijk op YouTube

Soldier: 76 abilities

Zoals we eerder al aanhaalden voelt Soldier: 76 dus erg vertrouwd aan. Toch is het belangrijk om te weten hoe zijn Abilities precies werken.

Heavy Pulse Fire
Er is niets speciaals aan Soldier: 76 zijn standaardwapen. Het is een volautomatische pulse rifle die razendsnel projectielen afvuurt, zoals je ze wel meer in andere games ziet. Het kogelmagazijn is ook best groot, waardoor je weinig moet herladen.
Schade: 17 per schot
Ammo: 25
Totaal: 425

Helix Rockets
Wanneer je echt iemand snel moet doden, gebruik je deze raketten. Met een simpele druk op de knop voor je een snelle salvo Helix Rockets af die niet alleen je doelwit veel schade berokkenen, maar ook andere vijanden die vlakbij staan. Deze vaardigheid is vooral handig om turrets uit te schakelen.
Schade: 120
Splash: varieert (max. 80)

Sprint
Zoals de naam al doet vermoeden krijgt Soldier: 76 met deze vaardigheid een tijdelijke snelheidsboost. Dit is handig om na het respawnen snel terug bij de rest van je team te geraken. Bovendien redt deze vaardigheid ook meermaals je hachje wanneer je op vijandig vuur stuit. Deze cooldown is redelijk kort, dus gebruik deze ability zoveel mogelijk. Dit is niet alleen handig om je team in te halen na het respawnen, maar ook om weg te lopen wanneer je in een vuurgevecht terechtkomt dat niet helemaal loopt zoals je wil. De cooldown voor deze skill is ook vrij kort, dus je kan deze lekker vaak gebruiken.

Biotic Shield
Soldier: 76 is niet alleen een moordmachine die in weinig tijd veel schade uitdeelt, maar heeft daarnaast nog deze vaardigheid die ook de rest van het team in leven houdt. De Biotic Shield ability is vooral handig tijdens het verdedigen van een strategisch punt.
Healing: 35 per seconde
Duur: 5 seconden

Tactical Visor
Soldier: 76 zijn Ultimate Ability voelt eigenlijk als een cheat. Tijdens deze vaardigheid schiet je elke kogel automatisch raak. Wacht tot de lock-on verschijnt en haal dan gewoon de trekker over. Tactical Visor richt op de borststreekt en maakt het dus onmogelijk om headshots te scoren.

Bekijk op YouTube

Soldier: 76 tips & tricks

Dit zijn enkele Soldier: 76 tips die we zelf getest hebben. Als jij nog speciale tacieken kent, laat het dan weten in de comments.

  • Sprint is een ongelooflijk veelzijdige vaardigheid. Gebruik het om je snel terug in het geweld te mengen, voor de rest van je team de frontlinie te verkennen of snel te vluchten wanneer alles tegensteekt.
  • Des te langer dat je de trekker van je pulse rifle inhoudt, des te onnauwkeuriger je wapen wordt. Daarom is het beter om in korte bursts te schieten, zeker tegen verre vijanden.
  • Soldier: 76 zijn Ultimate is erg krachtig, zeker wanneer je ze tegen zwakke vijanden gebruikt. Focus dus op tegenstanders met weinig health om het meeste uit de beperkte duur te halen.
  • De cooldown van Helix Rockets is maar 8 seconden. Wees dus niet bang om het tijdens elk vuurgevecht te gebruiken. Zeker in één tegen één gevechten. De raketten vernietigen zwakke heroes.
  • Tactical Visor herlaadt je wapen meteen tot zijn maximum. Haal dus het onderste uit je reserves voor je deze ultimate activeert.
  • Een Genji die Deflect gebruikt, krijgt niets van de direct damage van de Helix Rockets. Wel lijdt hij damage door de omgevingsschade. Genji blokkeert namelijk enkel wat rechtstreeks op hem af komt. Mik dus op de grond voor zijn voeten om hem alsnog te raken.
  • Je kan geen meerdere doelwitten tegelijk raken wanneer je Tactical Visor geactiveerd is. Focus je aandacht dus op een kwetsbaar doelwit. Vergeet niet dat je ook nog steeds een beetje moet mikken als je je Ultimate activeert.

Soldier: 76 match-ups

Soldier: 76 is sterk tegen

Mercy
Net als Tracer heeft Mercy het lastig om je Helix Rockets te overleven. Bovendien bevindt ze zich vaak op een perfecte afstand van Soldier: 76. Als een Support Hero is ze het perfecte doelwit voor je Ultimate.

Pharah
Als je goed kunt mikken, is Soldier: 76 een perfecte counter tegen Pharahs die het luchtruim verkiezen. Net als bij Tracer, scheurt je Ultimate dergelijke mobiele Heroes aan flarden.

Roadhog
Als je aim wat slechter is, kun je op Roadhog focussen. Dit grote en trage doelwit heeft veel health, maar je beschikt over voldoende munitie en Helix Rockets om hem op zijn knieën te dwingen. Pas wel op voor de hookshot.

Tracer
In kleine ruimtes heeft Tracer geen kans tegen Soldier: 76. Ze heeft tegen je Helix Rockets geen kans en je Tactical Visor schakelt haar snel uit als ze in je vizier durft te komen.

Zenyatta
Deze releatief trage Support Hero is een ideaal doelwit voor je Helix Rockets. Pas wel op voor de Orbs.

Soldier: 76 is zwak tegen

Mei
Aan de ene kant is Soldier: 76 zijn Sprint een goede counter tegen Mei haar freeze effecten. Anderzijds is de Ice Wall wel een perfecte counter tegen Soldier: 76 zijn vaardigheid om op middellange afstand schade uit te delen.

McCree / Reaper
Beide assassins doden je snel als je ze toelaat om dichtbij te komen. Houd ze dus op voldoende afstand en schakel ze snel uit.

Reinhardt
Verspil je tijd niet met Reinhardt zijn enorme schild. Als je dichtbij komt slaat hij je bovendien aan stukken. Zoek een ander doelwit of kies een andere Hero als je tegenstanders deze tank gebruiken.

Soldier: 76 loot en collectibles

Vind je Soldier: 76 nog niet stijlvol genoeg? Dit is een overzicht van alle items die je voor deze Hero kunt verzamelen met Loot Boxes of door te craften.

250
Skins
Classic0Common
Jungle75Rare
Leather75Rare
Night75Rare
White75Rare
Bone250Epic
Golden250Epic
Commander Morrison1000Legendary
Emotes
Cheer250Epic
Locked And Loaded250Epic
TauntEpic
Victory Pose
Heroic0Rare
Fist Pump75Rare
Locked And Loaded75Rare
Over The Shoulder250Epic
Voice Line
I've Still Got It0Common
Have Something To Say?25Common
I Didn't Start This War...25Common
Old Habits Die Hard25Common
Old Soldiers25Common
Want It Done Right?25Common
What Are You Lookin' At?25Common
Get Off My Lawn75Rare
I'm An Army Of One75Rare
Smells Like Victory75Rare
You're The Other One75Rare
Highlight Intro
Heroic0Common
Random0Common
Helix250Epic
Looking At You250Epic
Target Rich Environment250Epic

Andere offensieve Heroes

Als Soldier: 76 bij je speelstijl past, moet je ook onderstaande helden zeker proberen. Klik op hun naam om naar onze gids over die Hero verder te gaan.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next