Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Overwatch - Roadhog Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.

Zo speel je met Roadhog in Overwatch, met info over zijn abilities en tips om het meeste uit deze vleeshomp te halen.

Subtiliteit is niet bepaald Roadhogs sterkste kwaliteit. Deze vleeshomp is een van de meest veerkrachtige personages in de game en staat vooral bekend om zijn brute kracht. Hij heeft daarnaast een enorm grote healthbar. Niemand wil een-op-een met Roadhog komen te staan.

Als tank krijgt hij de nodige klappen te verduren. Mocht je je zorgen maken dat hij daardoor zijn taak als tank wel goed kan uitvoeren: dat is niet nodig. Hij kan namelijk zichzelf genezen. Daarnaast heeft hij een gevaarlijke haak waarmee iedereen - maar in het bijzonder squishy vijanden - naar zich toe kan trekken. Zowel Roadhog als zijn teamgenoten kunnen dan vervolgens helemaal op het slachtoffer losgaan.

Voor beginners is Roadhog niet de beste keuze, aangezien tegenstanders middels de haak naar je toe trekken enige oefening vereist. Daarnaast is hij een van de langzaamste Heroes in de game, dus teamwork is cruciaal om met deze tank echt te kunnen schitteren. Ondanks deze tekortkomingen zijn er weinig andere Heroes die je liever in je buurt zou willen hebben.

In de onderstaande Overwatch Hero guide leggen we alle Roadhogs vaardigheden uit en geven we je wat tips mee om hem vooral tijdens groepsgevechten uit de verf te laten komen.

Bekijk op YouTube

Roadhog abilities

Roadhogs abilities zijn niet erg complex, maar moeten afhankelijk van de afstand van je tegenstanders wel op de juiste manier gebruikt worden. Hier is een blik op de Hero's abilities, samen met andere tips om zo goed voorbereid het eerste gevecht in te gaan.

Scrap Gun
Roadhogs Scrap Gun werkt op twee manieren. Als primaire aanval los je met één schot meerdere granaatscherven tegelijk af, vergelijkbaar met de Flak Cannon uit de Unreal Tournament-games. Dit is vooral handig voor gevechten van dichtbij. Aangezien Roadhog niet bepaald de snelste Hero is, gebruik je waarschijnlijk vooral zijn secundaire aanval. Het verschil is dat de schrapnel nu iets meer geconcentreerd en ongeveer twintig meter verderop ontploft. Deze secundaire aanval is dan ook handig tegen vijanden die zich wat verder weg van jou bevinden.

Chain Hook
Als er een ability is die Roadhog van de rest van de Heroes onderscheidt, dan is het wel zijn Chain Hook. Als je de haak succesvol op een vijand lanceert, trek je hem of haar in een ruk naar jou en je teamgenoten toe. Het is een tactiek die vooral effectief tegen Support Heroes is die de vijanden in de gevechten voortdurend ondersteunen. Let wel op dat je volledig immobiel bent wanneer je deze ability gebruikt. Daarnaast gaat de Chain Hook niet door schilden of andere beschermende barrières heen.

Take A Breather
Vergelijkbaar met Soldier: 76 beschikt Roadhog over een vaardigheid waarmee hij zijn health enigszins kan herstellen. Het kost wel even tijd om dit proces uit te voeren, waardoor je in de tussentijd kwetsbaar bent. Zorg er dus voor dat je in de tussentijd niet verstoord wordt. Het heeft geen lange cooldown waardoor je het regelmatig kunt gebruiken. Take A Breather herstelt ongeveer de helft van Roadhogs gezondheidsbalk.

Whole Hog
Wanneer je Roadhogs Ultimate Ability activeert, verander je zijn geweer in een maaiende minigun. Als gevolg hiervan beweeg je langzamer en wordt je gedwongen deze ability te gebruiken totdat het afgelopen is. Aangezien het niet erg accuraat is en je voortdurend je aim moet corrigeren, is de Whole Dog eigenlijk alleen effectief tegen vijanden van dichtbij.

Bekijk op YouTube

Roadhog tips & tricks

Blizzard beschouwt Roadhog als een "easy hero to play", maar dat betekent niet dat je snel op hem uitgekeken bent. Hier zijn enkele tips van de community om nóg beter met de Hero te worden.

  • Als de secundaire aanval van de Scrap Gun niet ontploft, doet de cluster zelf ook (hoewel weinig) enige schade. Oefening baart kunst dus. Wanneer er niet genoeg tijd is om tot ontploffing te komen, kun je beter de primaire aanval gebruiken.
  • Zelfs wanneer een vijand in de lucht is, kun je de Chain Hook gebruiken om hem of haar naar je toe te trekken (hoi Pharah!). Kijk welke richting je doelwit op gaat en probeer daarop te anticiperen. Houd er rekening mee dat het eventjes duurt voordat je haak bij de tegenstander komt.
  • Een van de sterkste kwaliteiten van de Chain Hook is dat het channeled abilities, die je team volledig overlopen, kan onderbreken. Denk bijvoorbeeld aan Pharahs of McCree's ultimate. Je hebt meer dan genoeg health pool om voorop in de strijd te gaan.
  • Wanneer je een vijand aan de haak geslagen hebt: wat dan? Een populaire combo is de primaire aanval van je vuurwapen gevolgd door een melee-aanval in het gezicht. Dit herhaal je net zolang totdat je vijand het loodje legt.
  • Healers en andere Support Heroes binnen je bereik moet je altijd de prioriteit geven. Wanneer je die namelijk hebt uitgeschakeld, is het veel gemakkelijker om diens vriendjes af te maken.
  • Zoals eerder vermeld, moet je bij je ultimate ability tekening houden met flinke terugslag. Compenseer bij het aimen dus waar nodig is.
  • Zelfs wanneer je maar een beetje schade geïncasserd hebt, moet je gebruikmaken van de ability Take A Breather. Doe dit wel op een plek waar je veilig staat. De cooldown is erg kort, dus je hoeft niet zuinig aan te doen.
  • Het duurt even om de Whole Hog onder de knie te krijgen. Deze ultimate doet alleen flinke schade bij vijanden die dichtbij je zijn. Een ander voordeel van deze ability is dat je vijanden ook van je af wegduwt.

Roadhog match-ups

Binnenkort!

Roadhog loot en collectibles

Vind je Roadhog nog niet stijlvol genoeg? Dit is een overzicht van alle items die je voor deze Hero kunt verzamelen met Loot Boxes of door te craften.

Skins
Classic0Common
Kiwi75Rare
Mud75Rare
Sand75Rare
Thistle75Rare
Pigpen250Epic
Stitched250Epic
Islander1000Legendary
Toa1000Legendary
Mako1000Legendary
Sharkbait1000Legendary
Emotes
Heroic0Common
Boo!250Epic
Can Crusher250Epic
HeadbangingEpic
Victory Pose
Heroic0Common
Pointing To The Sky75Rare
Thumbs Up75Rare
Tuckered Out75Rare
Voice Line
The Apocalypse25Common
Candy From A Baby25Common
Got Something To Say?25Common
Hahaha!25Common
Hook, Line And Sinker25Common
Life Is Pain, So Is Death25Common
Piece Of Cake25Common
Push Off25Common
Say "Bacon..."25Common
Violence Is The Answer25Common
We're All Animals25Common
Highlight Intro
Heroic0Common
Random0Common
Little Piggy250Epic
Say "Cheese"250Epic
Whole Hog250Epic

Andere tanking Heroes

Als Winston bij je speelstijl past, moet je ook onderstaande helden zeker proberen. Klik op hun naam om naar onze gids over die Hero verder te gaan.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next