Skip to main content

Overwatch - Reinhardt Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.

In deze gids laten we je zien hoe je Reinhardt als een pro speelt, met advies over zijn Abilities en veel strategische tips.

Reinhardt past precies in het plaatje van wat een Tank moet zijn. Hij heeft een gigantisch schild waar zijn teamgenoten achter kunnen schuilen, terwijl ze naar de vijandelijke linies lopen. Hij heeft ook een enorme hamer die meerdere vijanden tegelijkertijd kan raken en ze vervolgens naar achter blaast. Tot slot heeft hij bakken met Hit Points.

Normaal gezien zou je verwachten dat dit soort kleerkasten zo traag als een slak zijn. Maar hoewel hij inderdaad langzamer is dan de rest in zijn team, heeft hij ook een Charge Ability waarmee hij snel het gevecht in rent. Gecombineerd met een langeafstandsaanval die regelrecht door snipers en turrets blaast, is Reinhardt een uiterst veelzijdige Tank. Hij mag dan niet de meest complexe Hero in Overwatch zijn, maar het is wel de moeite waard om zijn Abilities even door te nemen.

Laatste update: 1 juni 2016

Bekijk op YouTube

Reinhardt Abilities

Reinhardts Abilities zijn niet moeilijk om te leren, maar het is wel belangrijk om de kleine details in acht te houden. We nemen ze allemaal door, zodat je er het maximale uit kunt halen.

Rocket Hammer
Reinhardt is een gedoodverfde melee-krijger, en dat is te merken aan zijn Rocket Hammer. Het bereik van dit wapen is al imposant, waardoor het niet moeilijk is om een eitje te tikken. Je doet er aanzienlijke schade mee, en de hamer slaat ook nog eens je vijanden achterover. Let er alleen wel op dat je niet mist; je kunt de hamer slechts één keer per seconde zwaaien.

Barrier Field
Dit is de Ability die Reinhardt definieert. Hij loopt een stuk langzamer als dit schild actief is, en hij kan dan ook niet vechten. Hij projecteert echter wel een ondoordringbare muur waar zijn team achter kan schuilen, en op de tegenstanders kunnen schieten. Gebruik dit zo vaak mogelijk, maar schakel hem uit als het niet nodig is. Hij laadt alleen opnieuw op nadat hij een paar seconden uit staat. De uptime van de Barrier Shield managen staat centraal als je Reinhardt speelt.

Charge
Zet dit aan en je dendert door de map heen, terwijl je schade doet tegen iedereen die stom genoeg is om in je weg te staan. Als je iemand met je volle gewicht raakt, sleep je hem zelfs mee. Dat is vaak genoeg om iemand uit te schakelen maar zo niet, maak je de klus met je hamer af. Charge voelt nogal log aan totdat je er gewend aan bent geraakt, en hou er rekening mee dat je de volledige rit moet uitzitten nadat je Charge activeert.

Fire Strike
Net als de zwevende, schadelijke Orbs in de game is Reinhardts Fire Strike in staat door meerdere vijanden te snijden. De snelheid van het projectiel maakt het moeilijk om deze te ontwijken, dat de ability perfect in staat stelt om Ultimates te onderbreken. Je kunt er ook vijanden mee raken die hogerop staan.

Earthshatter
Als je een groep teamgenoten bij je hebt en je wilt meters maken op de map, activeer je Earthshatter. Iedereen die voor Reinhardt staat wordt geraakt door deze Ultimate, waardoor ze een paar seconden gestunned zijn. Hier heeft je team profijt van, en als hun Ultimate ook klaar staat is het einde verhaal voor de vijand.

Bekijk op YouTube

Reinhardt tips & tricks

Als je het maximale uit Reinhardt wilt halen, neem je deze tips door. Als Tank heb je de verantwoordlijkheid om je team te coördineren, dus volg ons advies voor een deftige voorsprong!

  • Het vergt wat oefening om een succesvolle Charge-aanval uit te voeren. Wie je doel is wanneer je het onder de knie hebt? Iedereen die van z'n groep is gedwaald, of degene die met z'n rug tegen de muur staat. Zo kun je ongestoord op ze in beuken.
  • Als je op een Payload-map speelt, gebruik je Reinhardts schild om Bastion of een Torbjorn-Turret te beschermen terwijl jullie beide bovenop de Payload staan. Wees er wel zeker van dat iemand je rugdekking geeft.
  • Het klinkt misschien logisch maar zorg ervoor dat Reinhardts schild altijd paraat staat. Gebruik hem alleen wanneer het nodig is, zodat zelfs de groentjes weten dat ze achter je verdediging moeten duiken.
  • Je hebt een solide Support-collega nodig om het uiterste uit Reinhardt te halen, aangezien zijn aanvallen langzaam zijn. Als je team niet achter je schild staat om schade uit te delen, zorg je ervoor dat ze weten waar ze wél moeten wezen. Met je schild leid je altijd je team naar de plek waar je ze wilt hebben.
  • Voor je gemoedsrust kun je Earthshatter met Charge combineren. Op die manier kun je vol op een groep vijanden inrennen en ze direct stunnen, zodat jouw team de klus af kan maken. Of je activeert Earthshatter en je beukt gelijk tegen het belangrijkste doelwit aan.
  • Hier komen we later nog op terug, maar Reinhardt is erg goed opgewassen tegen Roadhog. Zijn schild beschermt je team tegen Roadhogs Hookshot, en aangezien hij toch langzaam beweegt kun je hem gemakkelijk een klap verkopen met Fire Strike.
  • Hou te allen tijde een oogje op je teamgenoten, want er is niets irritanter dan een Reinhardt die ineens weg rent van diegene die hij moet beschermen!
  • Weet dat je Reinhardt's hamer-zwaai op elk moment kan annuleren door de rechtermuisknop of de linkertrigger in te duwen. Zo krijg je alsnog de kans om de langdurige aanval opnieuw te proberen.
  • Reinhardt is een monster in kleine ruimtes. Zwaai in het rond met je hamer en ofwel heb je iedereen in de kamer mee, ofwel dwing je de vijand om terug te trekken. Hoe dan ook, succes verzekerd.
  • Als je een plek aan het verdedigen bent, houd dan altijd je schild omhoog. Je weet namelijk nooit waar snipers liggen te loeren.

Reinhardt match-ups

Reinhardt is een van de beste allround Tanks in Overwatch, en er is maar een klein aantal gelegenheden waar hij minder inzetbaar is. Hij is wel erg nuttig tegen een paar specifieke vijanden. Hier is een overzicht van op wie je je moet richten, en van wie je moet wegrennen.

Reinhardt is sterk tegen

Soldier: 76 / Bastion / Widowmaker
Alle aanvallen van Solider 76 - zijn Ultimate incluis - worden geabsorbeerd door Reinhardts schild. En aangezien onze oorlogsheld niet bepaald hogerop kan komen, is hij eenvoudig in de grond getimmerd. Hetzelfde geldt voor Bastion. Widowmaker moet dan weer verschillende keren schieten voor ze door het schild van Reinhardt kan breken. Vaak is ze al gespot voordat het zover is en moet ze een nieuwe sniper locatie zoeken.

Torbjorn
Als er een Turret tussen jouw team en de overwinning staat, leidt Reinhardt iedereen veilig naar de eindstreep met zijn schild.

Reinhardt is zwak tegen

McCree / Reaper / Tracer
Alledrie geven ze Reinhardt koppijn, aangezien ze gespecialiseerd zijn in flankeren en snel veel schade uit te delen. Reaper en Tracer zijn in het bijzonder gevaarlijk, aangezien ze extra snel bewegen.

Pharah
Pharah's hoogtevoordeel doet een hoop van Reinhardts defensieve mogelijkheden teniet. Ze vernielt hem en zijn team vanuit de lucht.

Roadhog
Als Roadhog er in slaagt om Reinhardt weg te trekken met zijn harpoen, zijn je teamgenoten onbeschermd en verdoemd.


Reinhardt loot en collectibles

Vind je Reinhardt nog niet stijlvol genoeg? Dit is een overzicht van alle items die je voor deze Hero kunt verzamelen met Loot Boxes of door te craften.

250
Skins
Classic0Common
Brass75Rare
Cobalt75Rare
Copper75Rare
Viridian75Rare
Bundeswehr250Epic
Paragon250Epic
Blackhardt1000Legendary
Bloodhardt1000Legendary
Lionhardt1000Legendary
Stonehardt1000Legendary
Emotes
Heroic0Common
Flex250Epic
Taunt250Epic
Warrior's SaluteEpic
Victory Pose
Heroic0Common
Confident75Rare
Flex75Rare
Legendary75Rare
Voice Line
Are You Afraid?25Common
Bring Me Another25Common
Catch Phrase!25Common
Crusader Online25Common
Crushing Machine25Common
German Engineering25Common
Honor And Glory25Common
I Salute You25Common
Respect Your Elders25Common
Show You How It's Done25Common
This Old Dog25Common
Highlight Intro
Heroic0Common
Random0Common
Charge250Epic
Hammer Down250Epic
More Stretching Required250Epic

Andere tanking Heroes

Als Winston bij je speelstijl past, moet je ook onderstaande helden zeker proberen. Klik op hun naam om naar onze gids over die Hero verder te gaan.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next