Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Overwatch-regisseur Jeff Kaplan verlaat Blizzard Entertainment

"Tigole Bitties"

Overwatch-regisseur Jeff Kaplan verlaat Blizzard Entertainment na 19 jaar dienst. Dat laat de ontwikkelaar weten middels een blogpost op de website van Overwatch.

Kaplan werkte aanvankelijk als Game Designer aan Warcraft 3: Reign of Chaos en World of Warcraft. Voor de MMORPG was hij onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Molten Core en diverse endgame quests.

In 2009 maakte Kaplan de overstap naar een onaangekondigd project. Titan werd uiteindelijk geannuleerd en maakte een doorstart in de vorm van Overwatch. Sindsdien was Jeff Kaplan als gameregisseur eindverantwoordelijke voor de first-person shooter.

"Het was werkelijk de eer van mijn leven om de kans te krijgen werelden en helden te creëren voor zo'n gepassioneerd publiek," aldus Kaplan.

"Ik wil mijn diepe waardering uitspreken voor iedereen bij Blizzard die onze games, onze teams en onze spelers heeft gesteund. Maar ik wil een speciaal woord van dank richten tot de geweldige gameontwikkelaars die deze creatieve reis met mij hebben gedeeld."

Het is nog onduidelijk wat Jeff Kaplan van plan is. Hij wordt opgevolgd door Aaron Keller die onder andere aan World of Warcraft en Overwatch heeft gewerkt.

"Hoewel ik niet de pretentie heb om Jeffs schoenen te vullen, kijk ik er naar uit om in de rol van gameregisseur te stappen en deel uit te maken van een team dat zijn hart, talent en focus in de volgende iteratie van Overwatch steekt," aldus Aaron Keller.

Tijdens BlizzCon 2019 heeft Blizzard Entertainment Overwatch 2 aangekondigd. De ontwikkelaar maakte destijds bekend dat het vervolg volwaardige PvE-content bevat. Overwatch 2 komt vermoedelijk in 2022 uit.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Overwatch

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Overwatch 2

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties