Skip to main content

Overwatch - Reaper Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.

Zo speel je met de Reaper in Overwatch, met info over zijn abilities en tips om het uiterste te halen uit deze hero.

Reaper is een Hero die past bij spelers die graag oog in oog met hun vijand staan voordat ze een dodelijke hoeveelheid schade uitdelen. Zijn Hellfire Shotguns vuren twee schoten af per seconde en kan er acht afvuren voordat hij moet herladen. Deze engel des doods kan ook met totale onkwetsbaarheid over het slagveld glijden, of zelfs teleporteren naar een locatie in je gezichtsveld. En zoals zijn naam al hint, kan deze grim reaper ook nog eens vijftig health stelen uit de zielen van zijn overleden slachtoffers.

Dankzij deze speciale abilities, is Reaper een goede keuze als je van plan bent onafhankelijk van je team te spelen in Overwatch. Je rol bestaat vooral uit de map verkennen, vijanden uitschakelen die al wat health verloren zijn, turrets uitschakelen in vijandelijk gebied en in het algemeen chaos veroorzaken in de defensie van het andere team. Reaper is een goede keuze wanneer het gevecht nog onbeslist is en je je team een duwtje in de rug wil geven.

In deze Overwatch Hero gids leggen we alle abilities van de Reaper uit en vertellen we je hoe je het onderste uit de kan kan halen van dit personage. Daarna geven we je nog wat tips en tactieken die we zelf gebruiken om onze teams naar de overwinning te helpen.

Laatste update: 1 juni 2016

Bekijk op YouTube

Reaper abilities

Reaper heeft een aantal coole abilities die hem echt een uniek personage maken in Overwatch. Hier is alles wat je moet weten over zijn combat moves.

Hellfire Shotguns
Reaper's hoofdwapens doen enorm veel damage, maar omdat de kogels zich verspreiden over een groot oppervlak, moet je echt dichtbij je vijand staan. Dat betekent echter niet dat ze niet effectief zijn vanop afstand - je kan nog steeds wat schade toebrengen aan een groot schild bijvoorbeeld.

Wraith Form
Wanneer je in Wraith Form bent, ben je onkwetsbaar maar kan je ook zelf geen wapens gebruiken. Je beweegt ook een beetje sneller, waarmee dit een handige manier wordt om te ontsnappen uit vervelende situaties. Nog een laatste puntje over Wraith Form: deze activeren verwijdert ook alle debuffs op Reaper.

Shadow Step
Volgens ons is dit Reaper's meest belangrijke Ability. Shadow Step laat je een plek kiezen binnen je gezichtsveld en laat je, met een beetje vertraging, teleporteren naar die plek. Als je ooit gefrustreerd bent geweest door een vervelende plaatsing van een vijandelijke turret, weet je meteen de waarde van deze move. Hiermee kan je meteen achter de verdedigingslinie van de vijand komen!

Death Blossom
Elke Hero in Overwatch heeft een heerlijke Ultimate Ability en die van Reaper heet - toepasselijk genoeg - Death Blossom. Activeer deze en Reaper zal zijn wapens aan een extreem hoge snelheid in die richting van alle nabije vijanden afvuren. Maar wees wel gewaarschuwd dat je niet onkwetsbaar bent ondertussen!

Bekijk op YouTube

Reaper tips & tricks

 • Death Blossom is vooral krachtig als je deze gebruikt terwijl je springt van een hoog platform. Dit zorgt voor een extra verrassingseffect en vijanden hebben minder tijd om te reageren. Neem daarna hun lekkere soul globes voor wat extra health!
 • Je kunt Reaper's Wraith Form en Shadow Step gebruiken om achter de schilden van tanks en turrets te geraken en ze aan flarden te schieten.
 • Combineer Shadow Step met Death Blossom! Loop in een groepje vijanden en laat dan alle kogels vliegen.
 • Je vijanden kunnen gemakkelijk zien wanneer je Shadow Step gaat gebruiken dus gebruik het enkel om te ontsnappen uit een gevaarlijk gevecht of om naar een positie te gaan waarvan je weet dat deze veilig is. En maak je klaar om te beginnen schieten zodra je Shadow Step uitgewerkt is.
 • Hier is nog een tip om uit de klauwen van de Reaper te blijven. Als je zijn weggesmeten pistolen op de vloer ziet liggen, let dan op! De game verwijdert deze pistolen na een tijdje dus de kans is groot dat de Reaper nog in de buurt is, mét volgeladen geweren.

Reaper match-ups

Elke Hero in Overwatch heeft tegenpolen: andere Heroes die ofwel sterk of zwak zijn tegen het personage. Hier is een kort overzicht van de relatie van Reaper met andere Heroes.

Reaper is sterk tegen

Bastion
Reaper is de koning van het flanken in Overwatch dus het is geen verrassing dat hij Bastion zonder problemen door de vleesmolen draait.

Mei
Wraith Form maakt Reaper immuun voor de meeste van Mei's Abilities, en hij kan deze Hero gemakkelijk uitschakelen in een één-tegen-één situatie.

Mercy
Mercy hangt graag rond en Reaper houdt van flanken en sneaken. Mercy is dus het ideale slachtoffer.

Reinhardt
Net zoals Bastion is Reinhardt in turret mode een open doel.

Torbjorn
Wraith Form laat Reaper heel snel heel dichtbij Torbjorn's turrets komen om ze vervolgens aan diggelen te schieten.

Winston
Reaper kan in Winston's shield geraken en ontzettend veel schade doen.

Reaper is zwak tegen

Pharah
Deze Hero is moeilijk te flanken dus daar gaat Reaper's grootste voordeel.

McCree
Reaper en McCree hebben gelijkaardige rollen in Overwatch maar gelukkig kan Reaper altijd zijn Wraith Form ability gebruiken om ana McCree's stun grenades te ontsnappen.

Lucio
Lucio's healing krachten en speed buff maken het moeilijk voor Reaper om schade uit te delen. Zijn Ultimate ability is ook de rechtstreekse tegenhanger van die van Reaper.


Reaper tips voor specifieke maps

Als je met Reaper alle maps wil domineren, dan hebben we hier alvast wat tips voor je die je zeker zullen helpen. We blijven dit gedeelte ook steeds updaten!

Watchpoint: Gibraltar

 • Je kan bij de voordeur van je basis recht naar de brug bij de helling teleporteren en van daaruit vliegensvlug naar het vijandelijke startpunt gaan. Ze verwachten je nooit zo snel al en dat biedt een hoop kansen om je geweren in hun gezicht leeg te knallen.
 • Wanneer je team bezig is met de Payload door de tunnel te duwen, is het best dat je al vooruit gaat scouten en eventuele snipers en turrets uitschakelt. Als Reaper is het jouw taak om het pad veilig te maken.
 • Ga altijd via de flanken. Het normale pad is voor de rest van je team. Reaper moet het minder bewandelde pad gebruiken en de vijand verrassen en frustreren. Geef hen geen ademruimte!
 • Spaar je Ultimate voor die paar grote open ruimtes die er zijn in Gibraltar. Als je het vijandelijke team kan verrassen door uit de lucht te vallen bijvoorbeeld, gaan ze nooit genoeg tijd hebben om cover te zoeken.

King's Row

 • Blijf zoveel mogelijk in de zijgangen. Zo kan je de vijand in de rug verrassen, veel schade toebrengen en chaos creëeren.
 • Wanneer je teamgenoten de Payload aan het escorteren zijn, loop je best voorop om de omgeving te scouten. Schakel turrets en snipers uit zodat de Payload vlotjes voort kan gaan.
 • Maak veel gebruik van de Teleport ability om de grote open ruimtes op deze map over te steken. Als je te lang blijft hangen in openlucht, maakt een sniper snel korte metten met je.

Reaper loot en collectibles

Vind je Reaper nog niet stijlvol genoeg? Dit is een overzicht van alle items die je voor deze Hero kunt verzamelen met Loot Boxes of door te craften.

250
Skins
Classic0Common
Blood75Rare
Royal75Rare
Midnight75Rare
Moss75Rare
Desert250Epic
Wight250Epic
El Blanco1000Legendary
Mariachi1000Legendary
Blackwatch Reyes1000Legendary
Emotes
Cheer250Epic
Slice250Epic
TauntEpic
Victory Pose
Heroic0Rare
Casual75Rare
Enigmatic75Rare
Menacing75Rare
Voice Line
Dead Man Walking25Common
Haven't I Killed You25Common
I'm Back In Black75Rare
If It Lives, I Can Kill It75Rare
No One Left Behind25Common
Psychopath75Rare
Revenge Is Sweet25Common
Seen A Ghost?75Rare
The Graveyard Shift25Common
Things Are Looking Grim25Common
What Are You Looking At?0Common
Highlight Intro
Heroic0Common
Random0Common
Death Blossom250Epic
Executioner250Epic
Shadow Step250Epic

Andere offensieve Heroes

Als Reaper bij je speelstijl past, moet je ook onderstaande helden zeker proberen. Klik op hun naam om naar onze gids over die Hero verder te gaan.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next