Skip to main content

Overwatch - Play of the Game: hoe werkt het?

Benieuwd hoe je een Play of the Game kan krijgen in Overwatch? Wij vertellen je het.

Niet dat het je echt wat kan schelen natuurlijk! Oh nee, Overwatch draait om teamplay en there is no I in team. In de schijnwerpers staan is niets voor jou. Maar misschien wil je wel graag weten hoe je kan verzekereren dat één van je teamgenoten een Play of the Game krijgt in plaats van een tegenstander? Nou, als je het zo zegt...Dan willen we het je wel uitleggen.

Blizzard's algoritme dat bepaalt wat de Play of the Game wordt op het einde van de match verandert steeds. Het wordt steeds nauwkeuriger, al heb je vast wel gemerkt dat er nog steeds soms vreemde acties door de mazen van het net glippen.

Welke factoren beslissen nu echt wat er uiteindelijk bekroond wordt als de Play of the Game? En hoe kan je je eigen kansen erop verhogen? Onze korte gids geeft je de volledige uitleg, al kunnen we al een samengevat antwoord geven: "Vervul gewoon de rol van je Hero, en doe dat beter dan de andere spelers." Cynisten denken vaak dat het gaat om het inzetten van je Ultimate op de juiste moment en zoveel mogelijk slachtoffers te maken, maar dat is veel te kort door de bocht. Elke Hero maakt kans op een Play of the Game en er zijn veel verschillende manieren om deze te verkrijgen.

Er zijn in totaal vier verschillende factoren die jouw kans op een Play of the Game verhogen. De speler die het beste scoort in één van deze categoriën krijgt de glorie.

Bekijk op YouTube

High Score

Dit is de eerste geheime factor die bepaald of je de Play of the Game krijgt. Voor de server is dit ook de eenvoudigste. Deze high score hangt volledig af van je multikills en je snelle killstreaks. Een hele match in leven blijven als Widowmaker en een killstreak van zes verkrijgen wordt dus als minder indrukwekkend gezien als op tien seconden vijf tegenstanders doden. Hoe meer multikills en hoe sneller je killstreaks, des te hoger je High Score en des te hoger je kans op Play of the Game.

Lifesaver

Je krijgt Lifesaver punten telkens je een specifieke actie onderneemt dat het leven redt van een teamgenoot. Denk bijvoorbeeld aan het volledig herstellen van de health van een teamgenoot of een tegenstander doden die je teamgenoot vast heeft gezet in een klem. Help je teamgenoten zoveel mogelijk en je zal veel Lifesaver punten verzamelen.

Sharpshooter

Denk hierbij vooral aan precisie en timing. Dit is de categorie waar snipers vooral veel kans maken om punten te scoren. Afstand, snelheid van je doelwit, hoogte van je doelwit en of het een headshot was tellen allemaal mee tijdens het bepalen van je Sharpshooter score.

Shutdown

Dit is de moeilijkste categorie om zomaar in cijfers te zetten maar het is wel meteen ook de mooiste. Hier draait het allemaal om finesse, om schoonheid, om die zeldzame momenten waarbij je toch in je eentje de match hebt bepaald. Stel je bijvoorbeeld een sniper voor die een Healer neerlegt met een headshot, vlak voordat deze een Ultimate ging gebruiken die het hele spel ging veranderen. Dat zijn de mooie momenten van Overwatch en die probeert de game in cijfers te gieten als de Shutdown score.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next