Skip to main content

Overwatch - Pharah Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.

Zo speel je met Pharah in Overwatch, met info over zijn abilities en tips om het uiterste uit deze offensieve Hero te halen.

Er zijn twee aspecten die Pharah typeren. Ten eerste kan ze met haar krachtige rakettenaanval in een korte tijd meerdere vijanden bestoken. Ten tweede kan ze dankzij haar boosting vaardigheden grote hoogtes bereiken en heeft ze vanaf daar een goed beeld van het strijdtoneel. Wanneer ze deze twee vaardigheden combineert, kan ze serieuze schade aan het vijandelijke team toebrengen.

Het duurt even voordat je Pharah onder de knie hebt, aangezien haar exceptionele verticaliteit kennis van de map vereist wil haar speelstijl effectief zijn - nog meer dan andere Heroes. Ook moet je vijandelijke bewegingen goed kunnen inschatten zodat je zeker weet dat je raketten hun doel treffen. Phara's Ultimate Ability is verwoestend, maar ze is extreem kwetsbaar in de lucht. Haar goed positioneren is dus cruciaal.

Pharah is geen Hero voor watjes en het duurt ook even om je vaardigheden te perfectioneren. Pharah is in elke groepssamenstelling van waarde. In deze guide leggen we je uit hoe je het meeste uit haar Abilities haalt en geven we je tips om haar speeltstijl sneller onder de knie te krijgen.

Bekijk op YouTube

Pharah abilities

Het komt met Pharah allemaal neer op ruimtelijke bewustzijn, snelle reacties en een goed gevoel voor het voorspellen van vijandelijke bewegingen. Hier vind je een overzicht van hoe haar Abilities werken en hoe je die zodanig kunt inzetten om een overwinning voor je team eruit te slepen.

Falcon Rocket Launcher
Je brengt met Pharahs rocket launcher meer schade toe als je op de grond landt en direct raak schiet, maar doet ook nog enige damage als raket in de buurt explodeert. Je kunt tegenstanders ook achteroverslaan, wat vooral handig is als ze zich dichtbij een richel begeven. Vergeet echter niet dat je met je raketten ook jezelf kunt verwonden.

Jump Jet
Met de Jump Jet schiet je Pharah hoog in de lucht en tuur je net als een roofvogel de omgeving op vijandelijke activiteiten af. Terwijl je in de lucht bent, leeg je je rocket launcher op alles wat beweegt. Om over de vernietigende kracht van je Ultimate nog maar te spreken.

Concussive Blast
Met deze vaardigheid ram je tegenstanders of HP shields weg. Als je de Concussive Blast goed gebruikt, kun je zelfs tegenstanders van de map afstoten. Jezelf in een andere richting opsturen, behoort ook tot de opties.

Hover
Met Hover kun je boosten waardoor je simpelweg langer in de lucht kan blijven. Handig als je op hoge hoogtes wilt blijven om zo vijanden met je raketten te bestoken. Of als laatste redmiddel als je in een afgrond dreigt te vallen.

Barrage
Barrage is Pharahs Ultimate Ability en eentje van een verwoestende kracht. Eenmaal geactiviveerd, lanceert Pharah een raketsalvo die worden gelanceerd naar de richting waarop je kijkt. Als een van je tegenstanders dood is, richt je vervolgens op een andere om zo veel mogelijk uit deze krachtige aanval te halen. Vergeet echter niet dat je tijdens deze Ultimate je immobiel en extreem kwetsbaar bent.

Bekijk op YouTube

Pharah tips & tricks

  • Aangezien je met Pharah hoge hoogtes kunt bereiken, is het cruciaal dat je elke hoek van de map kent. Zo weet je namelijk hoe je zo snel mogelijk elke choke point kunt bereiken, maar ook hoe je eenvoudig kunt ontsnappen.
  • Wanneer Pharah in de lucht hangt en haar Ultimate gebruikt, kan ze amper bewegen en is ze daarnaast behoorlijk kwetsbaar. Ga daarom zo hoog mogelijk in de lucht voordat je je Ultimate inzet. Probeer het daarnaast in te zetten wanneer je een paar teamgenoten in de buurt hebt, aangezien zij voor de nodige afleiding zorgen.
  • Pharahs raketten rammen tegenstanders van hun plek wanneer ze in de buurt inslaan, dus houdt vooral vijanden in de gaten die dichtbij de rand van een afgrond staan. Ook al komt de raket niet op de plek die je voor ogen hebt, dan is er nog steeds altijd een kleine kans dat je ze daarmee over het randje duwt. Een kill is een kill. Je kunt ook tussendoor de Concussive Blast gebruiken om vijanden de afgrond in te helpen.
  • Pharah is zelf ook kwetsbaar voor haar raketten, dus probeer daarom altijd wat afstand tussen jou en je tegenstander te houden wanneer je schiet. Ook je Hoover ability kan je daarbij helpen.
  • Je Jump Jet vaardigheid kun je in alle situaties inzetten. Het kan je helpen ontsnappen wanneer je in benarde gevechten terechtkomt, in een sneaky offensieve positie brengen of juist je team helpen die zich alleen focussen op wat er allemaal op de grond gebeurt. Niet de meest gemakkelijke move, maar je kunt je eigen raketten zelfs gebruiken om die van een andere Pharah uit de lucht te knallen. Succes!
  • Probeer Pharahs Hover Ability na haar Jump Jet te gebruiken, zodat je zo veel en lang mogelijk voordeel uit het feit dat je op hoogtes kunt komen waar niemand anders bij kan. Houd er wel rekening mee dat je dan wel langzaam door de lucht beweegt en je voor een getrainde defensief team een gemakkelijk doelwit bent.
  • Ga vooral achter doelwitten met een HP-schild (geen geprojecteerde barriers) wanneer je de Concussive Blast inzet. Het doet namelijk dan serieuze schade.

Pharah match-ups

Er zijn vijanden die ene gemakkelijk doelwit voor Pharah zijn, maar ook die je beter kunt vermijden. Hier een overzicht van match-ups tijdens gevechten.

Pharah is sterk tegen

Reaper
Houd voldoende afstand, het liefst door in de lucht te blijven. Dan heeft Reaper behoorlijk moeite enige schade bij je te doen. Zolang ze in de lucht blijft, kan Reaper haar niet of nauwelijks flanken.

Junkrat / Lucio / Mei / Mercy / Reinhardt / Zarya
Al deze Heroes hebben een slechte tijd met Pharah in de buurt, simpelweg omdat hun wapens niet geschikt zijn voor tegenstanders die hoog in de lucht zweven.

Pharah is zwak tegen

D.Va
D.Va is een geduchte tegenstander, omdat ze ene van de weinige personages is die ook op hoogtes kan komen waar Pharah zich het liefste bevindt.

McCree / Soldier: 76 / Widowmaker
De wapens van deze Heroes werken op basis van 'hitscan', wat inhoudt dat elk raak schot serieuze schade bij Pharah doet.

Roadhog
Roadhog heeft de mogelijk om Pharah, terwijl ze in de lucht hangt, aan de haak te slaan. En dan niet om zijn liefde voor haar te verklaren, maar om haar af te maken.

Winston
Dankzij zijn beschermende schild en grote health kan Winston zich goed staande houden tegen de raketten van Pharah.

Pharah loot en collectibles

Vind je Pharah nog niet stijlvol genoeg? Dit is een overzicht van alle items die je voor deze Hero kunt verzamelen met Loot Boxes of door te craften.

Skins
Classic0Common
Amethyst75Rare
Copper75Rare
Emerald75Rare
Titanium75Rare
Anubis250Epic
Jackal250Epic
Raptorion1000Legendary
Security Chief1000Legendary
Emotes
Classic0Common
Cheer250Epic
Flourish250Epic
TauntEpic
Victory Pose
Heroic0Rare
Guardian75Rare
Jump Jet75Rare
Kneeling75Rare
Voice Line
Aerial Superiority25Common
Fly Like An Egyptian25Common
Flying The Friendly Skies25Common
Got You On My Radar25Common
I Keep The Peace25Common
Locked On25Common
Play Nice, Play Pharah25Common
Rocket Jump?25Common
Security In My Hands0Common
Shot Down25Common
Sorry, But I Need To Jet25Common
Highlight Intro
Heroic0Common
Random0Common
Barrage250Epic
Mission Complete250Epic
Touchdown250Epic

Andere offensieve Heroes

Als Pharah bij je speelstijl past, moet je ook onderstaande helden zeker proberen. Klik op hun naam om naar onze gids over die Hero verder te gaan.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next