Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Overwatch patch verandert analoge besturing

Dat is één excuus voor slechte prestaties minder.

Blizzard voegt nieuwe opties toe voor de werking van de analoge stick in Overwatch. Deze opties worden doorgevoerd in de volgende patch.

Shooters die met een controller bestuurd worden, maken gebruik van acceleratie. Dit betekent dat een beweging van de analoge stick niet extreem gevoelig is en één op één overeenkomt met het bewegen van je beeld. In plaats daarvan versnelt het spel jouw input zachtjes.

Overwatch gebruikt een systeem waarin de gevoeligheid steeds meer wordt naarmate de stick verder beweegt. Omdat weinig andere games een dergelijke implementatie van acceleratie versus gevoeligheid hebben, voelt deze deze besturing voor veel spelers vreemd aan.

Met deze nieuwe patch verandert Blizzard de standaardbesturing zodat deze meer overeenkomt met die van andere shooters. Grote bewegingen met de stick maken nog wel gebruik van hoge gevoeligheid. De oude besturing blijft als optie aanwezig.

Naast veranderingen in de besturing voert de patch ook enkele kleinere veranderingen door. Op dit moment bevindt de patch zich nog in de testfase. Wanneer deze beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Elders op de site lees je Yvo's Overwatch review. Ook kun je jezelf inlezen over de beste Overwatch tips en tricks.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Overwatch

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Reacties