Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Overwatch - Nepal Map gids

Tips voor aanvallers en verdedigers.

De Nepal map in Overwatch is een koele aangelegenheid waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen om controlepunten in handen te krijgen. Er zijn er drie in totaal: twee in open buitenlocaties en een claustrofobisch laatste punt. Het eerste team dat er twee onder controle krijgt, wint de match.

Dit is een intense map met veel ruimte voor experimentatie met teamsamenstellingen. Het team dat zich het beste aan de omgeving van de controlepunten aanpast, heeft de beste kans om te winnen. Goeie spelers krijgen heel wat ruimte om hun vaardigheden ten toon te spreiden en we kijken al uit naar welke creatieve strategieën er de komende weken bedacht worden.

In deze Overwatch map gids geven we enkele tips mee om op de Nepal map de bovenhand te krijgen. Beschouw deze pagina als een work-in-progress en keer geregeld terug om de laatste populaire strategie mee te pikken.

Offensieve en defensieve tips voor Nepal

  • Eens je het eerste punt hebt verovert, wees dan niet bang om het te verlaten en extra druk op de aanvallers uit te oefenen. Pas echter wel op dat het controlepunt niet door een Tracer of Reaper geflankeerd wordt. Let ook op voor Pharah die met haar Ultimate enorme chaos kan zaaien.
  • Het tweede punt geeft een duidelijk hoogte voordeel voor wie het als eerste weet te capturen. Maar er zijn voor aanvallers ook vier verschillende toegangswegen. Split het team dus op en houd alle kanten in de gaten. Communiceer met de je teamleden wanneer je hulp nodigt hebt en blijf dichtbij het controlepunt.
  • Als je aan het verdedigen bent en een heleboel schade te verduren krijgt maar toch een ability hebt om te healen, gebruik deze dan niet meteen. Zoek een veilig plekje waar de vijand je niet ziet en neem rustig de tijd om jezelf op te lappen. Het heeft geen nut om verzwakte te vechten. Houd echter altijd de andere ingangen in de gaten.
  • Symmetra met haar turrets en Junkrat met zijn bommen zijn ideale Heroes om het punt te helpen verdedigen. Plaats turrets in de hoekjes van de centrale tempel om de aanvallers lastig te vallen. Met Junkrat bombardeer de trappen vanaf een hoger gelegen plaats.
  • De monastery zelf is lastig om te controleren. Je hebt enkele Heroes nodig die shield gebruiken om de schade die uit veel kanten tegelijk komt te doorstaan. Houd vooral de kamer naast en boven het controlepunt in de gaten, want vanuit deze richtingen ga je het zwaar te verduren krijgen.
  • Vergeet niet dat je vijanden in het gat in het midden van dit laatste controlepunt kunt duwen. Er is natuurlijk wel het risico dat je zelf mee naar beneden valt. Vooral Lucio is erg handig om vijanden in de diepte te gooien.

Andere Control maps

Is Control je favoriete Overwatch gamemode? Lees dan ook de tips voor de volgende maps:

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties