Skip to main content

Overwatch - Mercy Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.

In deze Overwatch Hero gids, vertellen we je hoe je Mercy als een pro speelt, met ability-advies en veel strategische tips om het meeste uit haar healing-vaardigheden te halen.

Mercy is een Overwatch healer die lastig onder de knie te krijgen is, maar een ongelooflijk verschil in de strijd kan maken. In het bijzonder als ze een solide teamgenoot vindt om mee samen te werken. Net als Lucio, voorziet ze met haar wapen teamgenoten van twee verschillende buffs. Een van haar stralen healt haar doelwit in korte tijd, terwijl de ander juist de hoeveelheid schade een flinke boost geeft zolang ze in contact blijft. Mercy is ook de enige Hero in Overwatch die in staat is om gevallen kameraden weer tot leven te wekken, dankzij haar uitzonderlijk krachtige Ultimate-vaardigheid.

Hoewel elke Hero zichzelf ontzettend gelukkig kan prijzen om de aandacht te krijgen van Mercy, is het belangrijk dat ze te allen tijde beschermd is. Ze kan zichzelf wellicht verdedigen door naar haar pistool te grijpen, maar de schade die ze hiermee toebrengt is ontzettend zwak. Daarbij is ze niet in staat om zichzelf te helen. Bijgevolg werkt Mercy het best in een strak gecoördineerd team dat niet alleen altijd oog heeft voor het grotere plaatje, maar ook elkaars rug goed dekt.

Laatste update: 31 mei 2016

Bekijk op YouTube

Mercy abilities

Hoewel je een snelvurend pistool bezit, zal je hoogstwaarschijnlijk het grootste deel van de tijd Mercy's Caduceus Staff hanteren. Daarbij heb je een aantal handige vaardigheden tot je beschikking die het waard zijn om kennis mee te maken alvorens je aan je eerste match begint.

Caduceus Staff 1
Met Mercy's helende staf stuur je een royale stroomgezondheidsherstelling naar een teamgenoot die in je vizier loopt. Zodra je iemand tot de maximale health hebt genezen, ben je effectief je straal aan het verspillen. Help dus een andere speler in nood of schakel direct over naar een damage buff.

Caduceus Staff 2
Je voorziet namelijk niet alleen je teamgenoten van nieuwe health, maar geeft ze ook een extra aanvallende boost dankzij Mercy's damage buff. Alle schade die zij onder de invloed van je straal toebrengen, wordt verhoogd met 30%. Dit kan waanzinnig effectief zijn wanneer een teamgenoot zijn Ultimate op de tegenstander loslaat. Dit is eveneens een voorbeeld hoe uitermate geschikt Mercy is voor een team dat goed kan communiceren.

Caduceus Blaster
Mercy's Blaster is eerlijk gezegd uitermate zwak, maar het kan je wel uit benarde posities redden. Het heeft natuurlijk zijn toepassingen, maar ren je rond met dit wapen terwijl er teamgenoten in de buurt zijn, dan pak je het verkeerd aan. Bewaar het wanneer je er alleen voor staat en naar een teamgenoot op weg bent.

Guardian Angel
Deze vaardigheid geeft je Mercy een fantastische mobiliteit om teamgenoten in te halen. De cooldown van slechts twee seconden is absoluut te verwaarlozen, dus gebruik het om snel tussen diverse teamleden rond te suizen om hen weer op de been te krijgen of van een damage buff te voorzien. Het is tevens een uitstekend hulpmiddel om snel te ontsnappen en je weer bij je teamgenoten te voegen. (Bonus tip: Guardian Angel werkt ook op de lichamen van je gesneuvelde vrienden)

Angelic Descent (passief)
Deze handige vaardigheid zorgt ervoor dat Mercy's afdaling aanzienlijk vertraagt. Je kunt het zelfs gebruiken om een luchtvoordeel op de kaart te verkrijgen. Activeer Guardian Angel op Pharah in je team en zweef dan voorzichtig naar een nieuwe locatie. Het is ideaal om snel over het slagveld te bewegen en niet de aandacht te trekken van de vijand beneden.

Resurrect
Mercy is de enige Hero in Overwatch die gevallen teamgenoten tot leven kan wekken met behulp van haar Ultimate-vaardigheid. Het duurt slechts een seconde om te gebruiken en heeft een werking in een straal van 15 meter. Elk gesneuvelde teamgenoot dat zich binnen die radius bevindt, wordt weer tot leven gewekt zolang Mercy Resurrect activeert binnen tien seconden na hun dood. Deze ongelooflijke vaardigheid kan spel bepalend zijn als het op het juiste moment wordt ingezet.

Bekijk op YouTube

Mercy tips & tricks

Net als de tips in de vaardigheden sectie hierboven, zijn er nog een aantal beproefde kneepjes van het vak dat je kan helpen om met Mercy je team op de been te houden.

  • Controleer de Resurrect indicatie alvorens je Mercy's Ultimate inzet. Het geeft namelijk aan hoeveel van je teamgenoten weer tot leven worden gewekt. Plaats jezelf dus zo tactisch mogelijk op het slagveld om de vaardigheid volledig te benutten. Onthoudt echter dat niet iedereen profijt heeft om tot leven gewekt te worden op de plaats waar ze zojuist ten val zijn gegaan.
  • Het maakt niet uit welke kant je opkijkt, de straal van Mercy's wapen behoudt het contact met zijn doelwit. Dit geeft je de mogelijkheid om de flanken in te gaten te houden, terwijl je met een teamgenoot het strijdveld betreed.
  • Resurrect is een zeer krachtige vaardigheid, maar werkt alleen als een doelwit minder dan 10 seconden geleden geveld is en zich binnen een straal van vijftien meter van Mercy bevindt. Zijn die tien seconden om, dan wordt je teamgenoot weer terug in de spawn room geplaatst.
  • In tegenstelling tot de heel-mogelijkheden van Mercy's Caduceus Staff is het van belang om bij het buffen van je teamgenoten hen altijd in je gezichtsveld te houden. Verbreek je die, dan moet je de straal weer opnieuw opladen.
  • De Caduceus Staff voorziet je teamgenoten niet alleen van verloren health-punten, maar herstelt ook schild- en armor-elementen. Dit is ideaal om bijvoorbeeld Reinhardt langer in het spel te houden.
  • Hoewel je voornamelijk de Caduceus Staff hanteert, is het aan te raden direct over te schakelen naar je pistool als er geen medestanders in de buurt zijn. Het kan mogelijk je leven redden. Het is echter essentieel om weer terug naar de Caduceus Staff te grijpen als je jezelf weer bij je team hebt aangesloten. Je levert meer op in de strijd als heler, dan als aanvallend element.
  • Er is geen juiste of foute manier om te kiezen wie je bufft. Maar bij het healen gelden wel algemene regels die je het beste volgt. Het is het best om zoveel mogelijk spelers zo lang mogelijk in leven te houden. Focus dus niet op het volledig healen van een tank de hele tijd, maar kijk welke kwetsbare spelers je nodig hebben. Vergeet ook niet dat sommige Heroes zichzelf kunnen healen. Die hebben jou niet zo hard nodig.
  • Als het gaat om het prioritiseren wie de damage boost krijgt, dan zijn er ook wat algemene regels. De Heroes die van nature uit al damage-gericht zijn, halen er het meeste uit. Denk dan aan Heroes als Bastion, Junkrat, McCree, Pharah en Soldier: 76. Geef hen dus voorrang.
  • Je blasters doen niet zoveel schade, maar dat maakt ze niet nutteloos. Haal ze bijvoorbeeld boven om de turrets van Symmetra uit te schakelen, Widowmaker te irriteren of een mijn van Junkrat te doen ontploffen.

Mercy match-ups

Om alles netjes in balans te houden, heeft Blizzard uitstekend werk geleverd om ervoor te zorgen dat elke Hero in de game op zijn minst een aantal stevige counters heeft. Zo ziet Mercy's positie in de huidige metagame er momenteel uit.

Mercy is sterk tegenover

Het is lastig om het te hebben over specifieke positieve match-ups voor Mercy aangezien ze enkel zo goed is als het teamgenoot waarmee ze speel. Als ondersteunende Hero moet ze koste wat kost één-op-één-duels uit de weg gaan, dus bekijk de plaats van je partner in de huidige metagame om je eigen gevaar te bepalen.

Je helende en buff-vaardigheden brengen je kansen meer in het voordeel tegenover een neutrale of positieve match-up, maar als je partner tegenover een harde counter staat dan ben je vrijwel gegarandeerd de volgende die ten onder gaat.

Mercy is zwak tegenover

Zelfs als je met bovenstaande adviezen rekening houdt, zijn er nog een aantal specifieke tegenstanders die Mercy compleet overmeesteren. Roadhog sleurt je bij je teamgenoten weg, terwijl Tracer en Reaper ongezien achter de vijandelijke linies komen en ondersteunde Heroes onschadelijk maken. Pas daarom op de risico's van tunnelvisie en zorg ervoor dat je altijd iemand achter je hebt staan.

Mercy loot en collectibles

Vind je Mercy nog niet stijlvol genoeg? Dit is een overzicht van alle items die je voor deze Hero kunt verzamelen met Loot Boxes of door te craften.

Skins
Classic0Common
Celestial75Rare
Mist75Rare
Orchid75Rare
Verdant75Rare
Amber250Epic
Cobalt250Epic
Sigrun1000Legendary
Valkyrie250Legendary
Devil250Legendary
Imp250Legendary
Emotes
Classic0Common
Caduceous250Epic
Cheer250Epic
Taunt250Epic
Victory Pose
Heroic0Common
Angelic75Rare
Carefree75Rare
Ready For Battle250Epic
Voice Line
I Have My Eye On You0Common
Consultation Fee25Common
Doctor's Orders25Common
Miracle Worker25Common
My Professional Opinion25Common
My Prognosis25Common
Need A Second Opinion?25Common
On A Scale Of 1-1025Common
The Doctor Is In25Common
The Doctor Will See You25Common
Where I Am Most Needed25Common
Highlight Intro
Heroic0Common
Random0Common
Battle Angel250Epic
Guardian Angel250Epic
Heroes Never Die250Epic

Andere support Heroes

Als Mercy bij je speelstijl past, moet je ook onderstaande helden zeker proberen. Klik op hun naam om naar onze gids over die Hero verder te gaan.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next