Skip to main content

Overwatch - Mei Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.

Zo speel je met Mei in Overwatch, met info over haar abilities en tips om het meeste uit deze ijskoude en defensieve Hero te halen.

Als je er van geniet om de opmars van je tegenstanders zoveel mogelijk te dwarsbomen, dan is Mei een ideale keuze. Deze ijskoningin specialiseert zich in het vertragen en tegelijk bezeren van de vijand met vrieskracht. Ze kan zelfs vijanden ter plekke bevriezen. Haar muur van ijs een een ideaal schild dat de linie compleet verstoort.

Hoewel dat Mei niet echt mobiel is, heeft ze toch enkele opties om haar hachje te redden. Als ze volledig door vijandig vuur wordt omsingeld, gebruikt ze een ijsblok om zichzelf tijdelijk onkwetsbaar te maken en te genezen.

Hoewel dat haar lange projectielen niet echt krachtig lijken, vertragen ze telkens opnieuw je doelwit tot ze uiteindelijk aan de grond bevriezen. Als je een hele groep vijanden moet uitschakelen, is Mei haar Ultimate Ability een uitstekende keuze. Ze bevriest een heel gebied en maakt alle vijanden die er in gevagen worden uiterst kwetsbaar voor vijandig vuur.

In deze Overwatch Hero gids leggen we uit hoe je Mei haar ijskoude vaardigheden gebruikt om ware chaos op het slagveld te zaaien. Daarna trakteren we op enkele coole tips die goede Mei spelers gebruiken.

Laatste update: 1 juni 2016

Mei abilities

Zoals gezegd benadert Mei gevechten op haar eigen koele manier. Haar vaardigheden draaien allemaal rond het bevriezen en vertragen van vijanden om ze vervolgens kwetsbaarder te maken.

Hier is een overzicht van hoe haar unieke abilities werken, zodat je niet in de kou hoeft te staan als je haar een keer wilt proberen.

Endothermic Blaster - Frost Stream
Als je een doelwit met je Endothermic Blaster raakt, vertraag je hem een beetje. Maar als je hem onder vuur blijft nemen, bevriest hij ter plekken. Je hebt twee seconden de tijd om hem snel uit te schakelen voor hij uit de ijsblok ontsnapt.

Endothermic Blaster - Icicle Projectiles
Gebruik de alternatieve modus van de Blaster om vijanden op een afstand te raken of richt op het hoofd van een bevroren doelwit om maximum schade aan te richten.

Cryo-Freeze
Als je zwaar in de problemen zit, activeer je de Cry-Freeze ability. Hiermee verdwijnt Mei in een ondoordringbare ijsblok die haar geneest. Denk er aan dat je tijdens deze periode geen vaardigheden kunt gebruiken. De rest van je team kan echter ook achter het ijs schuilen. Dit is vooral handig om een vijandige Ultimate te ontwijken.

Ice Wall
Met deze fantastische ability blokkeert Mei om de tien seconden het pad van de vijand met een muur van ijs. Het vijandige team kan de pilaren stukschieten, maar dit geeft jullie genoeg tijd om het initiatief van hen weg te nemen. Pas wel op, de Ice Wall houdt geen Payload objecten tegen.

Blizzard
Mei haar Ultimate kan een vijandig team helemaal vernietigen, zeker wanneer een andere speler aan jouw kant zijn Ultimate klaar heeft. Je smijt een drone die elke vijand in een groot gebied vertraagt en uiteindelijk bevriest. Het is niet de sterkste Ultimate op zichzelf, maar enorm krachtig wanneer je team klaar is om ten volle van te profiteren.

Bekijk op YouTube

Mei tips & tricks

Doorheen de maanden van de verschillende Overwatch bètas heeft de community heel wat tips en tricks verzameld. Dit zijn de beste tactieken die je een competitief voordeel bieden.

  • Gebruik altijd de Icicle Projectiles van je Blaster wanneer je een doelwit hebt bevrozen. Richt op het hoofd om extra schade te doen en de kill te scoren.
  • Je Endothermic Blaster heeft zo'n twee seconden nodig om een doelwit te bevriezen. Zodra ze vastgevroren zijn, vuur je best met je alternate fire een headshot af voor een pijnloze dood. Vergeet niet dat het vries-effect ook stopt na twee seconden!
  • Je kunt de Ice Wall gebruiken om belangrijke knooppunten te blokkeren of om doorgangen smaller te maken. Hierdoor moet je team met een kleinere groep afrekenen en is de kans kleiner dat ze zelf schade oplopen.
  • Mei moet haar vijanden vastvriezen en gebruik maken van dat moment om veel schade toe te kunnen brengen. Daarom is het best dat je gevechten met meerdere vijanden tegelijk vermijdt. Het is haast onmogelijk om een vijand te bevriezen terwijl je tegelijkertijd door twee anderen wordt beschoten.
  • Als je ziet dat Reinhardt zich klaar maakt om Charge te gebruiken, zet dan een Ice Wall in zijn pad. Het zal zijn aanval neutraliseren en hem kwetsbaar maken voor een korte periode.
  • Als je Ultimate bijna klaar is, spaar dan ook even je Cryo-Freeze. Gebruik Blizzard en verberg veilig in je ijsblok tot de vijand bevroren is. Schakel ze vervolgens makkelijk uit en wandel weg als een koudbloedige moordenares.
  • Cryo-Freeze is ook extreem handig om sommige dodelijke Ultimates te overleven. Denk maar aan abilities zoals Reaper's Death Blossom, D.Va's mecha self-destruct en McCree's Deadeye.
  • Je kunt Ice Wall ook gebruiken om een hoogteverschil te overwinnen. Kijk recht naar beneden en activeer de ability om jezelf naar boven te hijsen.
  • Als iemand van je Blizzard probeert weg te lopen, gooi dan gewoon even een Ice Wall in zijn of haar pad. Het is ook een algemene regel om Blizzard te sparen voor wanneer je minstens twee of drie slachtoffers in je vizier hebt.

Mei match-ups

Dit is hoe Mei momenteel in verhouding staat tegenover andere Heroes.

Mei is sterk tegen

Genji / Winston / Tracer

Het is logisch natuurlijk. Mei's vries-effecten zorgen ervoor dat ze een sterke counter is tegen elke Hero die rekent op snelheid om te overleven.

Mei is zwak tegen

Junkrat / Pharah / Widowmaker

Mei's abilities zijn echter vrij waardeloos tegen vijanden die van nature al op afstand blijven en veel schade kunnen toebrengen. Junkrat, Pharah en Widowmaker zijn daarom je gevaarlijkste tegenstanders.


Mei loot en collectibles

Vind je Mei nog niet stijlvol genoeg? Dit is een overzicht van alle items die je voor deze Hero kunt verzamelen met Loot Boxes of door te craften.

Skins
Classic0Common
Chrysanthemum75Rare
Heliotrope75Rare
Jade75Rare
Persimmon75Rare
Earthen250Epic
Snow Plum250Epic
Firefighter1000Legendary
Rescue Mei???Legendary
Abominable1000Legendary
Yeti Hunter1000Legendary
Emotes
Heroic0Common
Companion250Epic
Spray250Epic
Yaaaaaaaaay!Epic
Victory Pose
Heroic0Common
Casual75Rare
Hands On Hips75Rare
Kneeling75Rare
Voice Line
Hang In There25Common
A-Mei-zing!25Common
Chill Out!25Common
Fight For Our World25Common
Learned Your Lesson25Common
Okay!25Common
Ouch, Are You Okay?25Common
Sorry Sorry Sorry Sorry25Common
That Was Great25Common
Yay!25Common
You Have To Let Go25Common
Highlight Intro
Heroic0Common
Random0Common
Frosty :-)250Epic
Going Up!250Epic
Skating Around250Epic

Andere defensieve Heroes

Als Mei bij je speelstijl past, moet je ook onderstaande helden zeker proberen. Klik op hun naam om naar onze gids over die Hero verder te gaan.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next