Skip to main content

Overwatch - McCree Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.

Zo speel je met McCree in Overwatch, met info over zijn abilities en tips om het uiterste uit deze offensieve cowboy te halen.

Hero McCree is een cowboy gewapend met een revolver waarmee hij binnen een fractie van een seconde zijn tegenstander met kogels kan doorzeven. Daarbovenop heeft hij ook een bescheiden crowd-control in de vorm van een stun grenade, en kan hij tevens middels rollen kogels ontwijken en tegelijkertijd zijn eigen wapen herladen.

Ook als dit niet je favoriete rol is, moet je wel de tijd nemen om hem uit te proberen en hem onder de knie te krijgen. Om met dit personage te kunnen schitteren, moet je wel over extreem snelle reflexen beschikken alsook een goed gevoel voor timing om je Flashbang in te zetten. In paniek op de knoppen rammen werkt averechts met McCree. Als je daarentegen over goede reflexen beschikt en goed in traditionele shooters bent, dan kun je goed met deze gunslinger overweg.

Bekijk op YouTube

McCree abilities

Zoals elke Hero in Overwatch beschikt McCree over een aantal Abilities. Kort samengevat: hij is een scherpschutter voor spelers met snelle reflexen en een goed gevoel voor timing. Hieronder vind je een overzicht van zijn Abilities:

Peacekeeper
McCree's pistool brengt de nodige schade toe als je elk kogel individueel afvuurt. Als alternatieve aanval los je snel een serie van kogels. Let op dat je dus al je kogels gebruikt en je daarna eerst moet herladen. Het beste is deze aanval te bewaren voor een vijand die in een hoek ingesloten of bijna dood is.

Combat Roll
Mocht je in het heetst van de strijd zonder kogels zitten, dan komt de Combat Roll goed uit. Tijdens de rol ben je niet alleen lastiger te raken, maar herlaad je ook gelijk de munitie van je revolver. Erg handig in gevechten waar je dicht op je tegenstander zit en een goed voorbeeld van dat de aanval de beste verdediging is.

Flashbang
Om jezelf een voordeel tijdens de gevechten te geven, kun je een van McCree's Flashbangs in het gezicht van je tegenstander smijten. Hierdoor stun je gedurende een korte periode je vijand. Ook als je allebei volle gezondheid hebt, geeft jou dit een klein voordeel.

Deadeye
McCree's ultimate Ability is een verwoestende skill met als naam Deadeye. Eenmaal geactiveerd, zoekt McCree de omgeving af en target hij alle vijanden in zijn gezichtsveld. Vervolgens schiet hij op al zijn doelwitten een serie van one-shot kills af. Deze vaardigheid kun je het beste gebruiken wanneer je vijanden van de zijkant benaderd zodat je zeker weet dat ze niet kunnen ontsnappen als jij je ultimate inzet.

Bekijk op YouTube

McCree tips & tricks

  • Van een relatief grote afstand kun je het beste je normale aanval gebruiken, waarmee je één voor één nauwkeurig schoten lost. Gebruik je alternatieve aanval vlakbij tegenstanders, waarmee je in een kort tijdbestek een serie van kogels afvuurt.
  • Om je kans op succes te vergroten, kun je het beste eerst een Flashbang naar je tegenstander gooien. Dit stunt hem of haar, geeft je de mogelijkheid je Peacekeeper kogels snel af te vuren, vervolgens Combat Roll je om je revolver te herladen en kun je tot slot nog een kogelsalvo afvuren. Erg effectief, maar gezien de handelingssnelheid van meerdere Abilities lastig onder de knie te krijgen.
  • Gezien zijn gebrek aan ontsnappingsmogelijkheden, is het verstandig dat McCree in de buurt van een tank of support Hero blijft.
  • Hoewel effectief in het tijdelijk verlammen van je tegenstander, heeft McCree's Flashbang geen grote range. Oefening baart kunst. Laat je dus niet ontmoedigen wanneer het de eerste (of tweede of derde) keer niet lukt.
  • In tegenstelling tot personages als Lucio, heeft McCree zijn eigen zogenaamde hit-scan wapen. Dat houdt in dat er met aimen geen tijd verloren gaat en als je goed richt direct een goede hit is.

McCree match-ups

Om Overwatch gebalanceerd te houden, zijn er een aantal Heroes die uitblinken in een-op-een duels met een andere Hero. Elk personage heeft dus zijn sterke en zwakke punten, en daar is McCree geen uitzondering op.

McCree is sterk tegen

Reinhardt / Roadhog / Zarya
Dankzij zijn burst damage is McCree goed opgewassen tegen tanks als hij ze van dichtbij kan aanvallen. Winston en D.va zijn echter een stuk mobieler en kunnen daardoor gemakkelijker uitwijken als McCree in hun buurt staat.

Genji / Lucio / Mercy / Zenyatta
Als het squishy is dan schiet McCree het moeiteloos aan gort. Alle Heroes met een lage health zijn dus kwetsbaar voor de kogels van de cowboy.

McCree is zwak tegen

Tracer
McCree is redelijk sterk tegen alle offensive Heroes, maar Tracer is een stuk lastiger. Als je ontzettend goed met de Flashbang bent, kun je haar prima hebben. Zo niet, dan vliegt ze als een irritante mug om je heen.

Hanzo / Widowmaker
Beide personages komen in de problemen wanneer McCree in hun buurt is. Ze zullen er ook alles aan doen afstand te houden en met hun langeafstandwapens je uit te schakelen.

Pharah
Net zoals de bovenstaande twee Heroes maakt Pharah gebruik van haar range.

Soldier: 76
Ze zijn aan elkaar gewaagd, maar het is Soldier: 76's healing Ability die hem in een één-op-één in zijn voordeel werkt.

McCree loot en collectibles

Vind je McCree nog niet stijlvol genoeg? Dit is een overzicht van alle items die je voor deze Hero kunt verzamelen met Loot Boxes of door te craften.

250
Skins
Classic0Common
Ebony75Rare
Lake75Rare
Sage75Rare
Wheat75Rare
On The Range250Epic
White Hat250Epic
Gambler1000Legendary
Riverboat1000Legendary
Mystery Man1000Legendary
Vigilante1000Legendary
Emotes
Heroic0Common
Gunspinning250Epic
Hat Tip250Epic
SpitEpic
Victory Pose
Heroic0Common
Contemplative75Rare
Over The Shoulder75Rare
Take It Easy250Epic
Voice Line
Ain't I Killed You Before25Common
Country And Western25Common
I Tried Being Reasonable25Common
I'm Not Good...25Common
I'm The Quick...25Common
I'm Your Huckleberry25Common
I've Got A Bullet...25Common
Man's Gotta Have Rules25Common
Reach For The Sky25Common
Wanted: Dead Or Alive25Common
Watch And Learn25Common
Highlight Intro
Heroic0Common
Random0Common
Rolling Into Action250Epic
The Duel250Epic
The Name's McCree250Epic

Andere offensieve Heroes

Als McCree bij je speelstijl past, moet je ook onderstaande helden zeker proberen. Klik op hun naam om naar onze gids over die Hero verder te gaan.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next