Skip to main content

Overwatch - Lucio Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.

Onze essentiële gids met tips voor Lucio, één van de Support Heroes in Overwatch. Dat betekent dat het zijn voornaamste taak is om teammates in leven te houden door hen te healen en hun snelheid te verhogen met zijn unieke wapen. Door te switchen tussen deze twee krachtige buffs, kan je niet enkel jezelf en je teamgenoten sneller in het gevecht krijgen, maar ook langer!

We hebben een gids samengesteld die je alles verteld over Lucio. Als je deze eenmaal gelezen hebt moet je alles weten over zijn abilities, tegen wie hij sterk en zwak is en nog een aantal strategiëen die jou een voetje voor zullen geven. We zullen dit artikel ook nog updaten naarmate we meer tijd besteden met Overwatch, dus kijk regelmatig nog eens terug.

Bekijk op YouTube

Lucio abilities

De truuk bij Lucio is om al zijn verschillende Abilities te combineren en in te zetten op het juiste moment. Klinkt logisch natuurlijk maar het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hier is een overzicht van alle Abilities.

Sonic Amplifier / Soundwave
Lucio's geweer laat hem op twee verschillende manieren schieten. Ofwel vuur je een projectiel van puur geluid af op je vijanden ofwel vuur je een ware geluidsgolf af die je vijanden omver duwt.

Crossfade
Hetzelfde wapen geeft ook een permanent buff aan iedereen die dicht genoeg is. Het cijfer in de middelste cirkel zegt je hoeveel mensen hier momenteel gebruik van maken. Je kan altijd wisselen tussen twee verschillende buffs. Ofwel heal je je teamgenoten beetje bij beetje, ofwel gaan ze sneller bewegen. Dat laatste is vooral handig om met een groep snel terug naar het grote vuurgevecht te lopen.

Amp It Up
Deze skill verhoogt de kracht van de buff die je momenteel gebruikt. Je vrienden zullen dus ofwel nog sneller lopen ofwel veel sneller health bij krijgen. Deze extra boost kan het verschil maken als een teamgenoot bijv. op het punt staat te sterven.

Sound Barrier
Lucio's laatste skill is Sound Barrier. Deze laat hem een beschermend schild zetten rond iedereen die in de buurt is. Dit is natuurlijk erg handig in gevechten en kan vaak het verschil maken op cruciale momenten.

Bekijk op YouTube

Lucio tips & tricks

We zullen dit gedeelte nog vaak updaten, maar hier zijn alvast al wat tips om Lucio optimaal te gebruiken.

  • Dit is een hele leuke: in maps waarbij je kan sterven door van een hoogte te vallen is het goed om te onthouden dat je met je geweer vijanden naar achter kan duwen. En dus ook van een afgrond. Het is gemakkelijk en een beetje flauw, maar daarom niet minder leuk!
  • De projectielen die Lucio afvuurt zijn nogal traag. Je moet het pad van je vijand dus voorspellen om raak te schieten. Door te oefenen zal je hier snel veel beter in worden dus geef niet direct op!
  • Probeer Lucio's krachtige Sound Barrier op te sparen voor momenten waarbij je met nog twee of drie teamgenoten in een gevecht zit. Hoe meer spelers genieten van je buffs, hoe beter.
  • Lucio kan zeker in zijn eentje een hoop kills verzamelen, maar zijn sterkste punt blijft toch anderen helpen met zijn buffs. Zorg dat je wisselt tussen healen en snelheid wanneer nodig en krijg je teamgenoten zo snel mogelijk terug het gevecht in.
  • Lucio kan op muren lopen. Het is echter niet zo gemakkelijk om te doen op een manier die strategisch voordelig is. Oefen dit dus zo vaak mogelijk in private matches zodat je er beter in bent dan je tegenstander.

Lucio match-ups

Overwatch is een game met veel Heroes en om dat geheel gebalanceerd te houden, zijn er natuurlijk bepaalde Heroes waar Lucio zwak of sterk tegen is. We hebben deze even op een rij gezet zodat je weet voor wie je moet uitkijken en waarom.

Lucio is sterk tegen

Bastion
Lucio deelt niet zoveel damage uit als Bastion maar omdat hij zo snel is kan hij wel heel snel heel dichtbij Bastion geraken. En daar is hij het meest kwetsbaar!

Mei
Lucio's Sound Barrier beschermt het team tegen het vries-effect van Mei's wapen. Amp It Up vermindert dan weer de gevolgen van haar vertragingstechnieken.

Reaper
Lucio's Ultimate is de tegenpool van Reaper's Ultimate. Lucio kan ook iemand sneller maken zodat deze sneller weg kan lopen van Reaper. Hij is namelijk op z'n dodelijkst in close combat.

Roadhog
Lucio's trage projectielen zijn net snel genoeg voor de eveneens trage Roadhog. Je kan hem ook wegduwen als hij je vastheeft met zijn wapen, en vervolgens Amp It Up gebruiken om weg te lopen.

Winston
Amp it Up herstelt je van Winston's aanvallen en jouw healen is een perfecte counter voor de schade die Winston's wapen doet.

Lucio is zwak tegen

Pharah
Pharah is gewoonweg te snel voor Lucio's trage wapen. Gelukkig biedt Lucio's Ultimate Sound Barrier wel bescherming tegen Pharah's Barrage.

McCree
Gelukkig ben je snel als Lucio want als McCree je stunt met een granaat en er vervolgens op los schiet, ben je de sigaar.

Tracer
Tracer is nog zo'n personage dat te snel is voor Lucio. Als ze Pulse Bomb gebruikt en je activeert niet meteen Sound Barrier, heb je het gevecht gegarandeerd verloren.

Lucio loot en collectibles

Vind je Lucio nog niet stijlvol genoeg? Dit is een overzicht van alle items die je voor deze Hero kunt verzamelen met Loot Boxes of door te craften.

Skins
Classic0Common
Azul75Rare
Laranja75Rare
Roxo75Rare
Vermelho75Rare
Auditiva250Epic
Synaesthesia250Epic
Breakaway1000Legendary
Hippityhop1000Legendary
Ribbit1000Legendary
Slapshot1000Legendary
Emotes
Capoeira250Epic
In The Groove250Epic
Nah!250Epic
Victory Pose
Heroic0N/A
Confident75Rare
Grooving250Rare
Ready For Action75Rare
Voice Line
To The Rhythm0Common
Can't Stop, Won't Stop25Common
Hit Me!25Common
I'm On Top Of The World25Common
I Could Do This All Day25Common
Jackpot!25Common
Not Hearing That Noise25Common
Oh, Yeah!75Rare
Tinnitus75Rare
Why Are You So Angry?75Rare
You Gotta Believe!75Rare
Highlight Intro
Heroic0Common
Random0Common
Drop The Beat250Epic
Freestyle250Epic
In The Groove250Epic

Andere support Heroes

Als Symmetra bij je speelstijl past, moet je ook onderstaande helden zeker proberen. Klik op hun naam om naar onze gids over die Hero verder te gaan.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next