Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Overwatch krijgt binnenkort cross-play tussen pc en console

Voorlopig geen cross-progressie.

Overwatch krijgt binnenkort cross-play-ondersteuning tussen pc en console. Spelers op de pc, PlayStation, Switch en Xbox kunnen binnenkort dus allemaal samen spelen. Dat maakt Game director Aaron Keller bekend in de nieuwste Developer Update.

Concreet blijven er afzonderlijke matchmaking poules voor consolegamers en pc-gamers. Gemengde teams worden in de toekomst echter standaard in de pc-matchmaking geplaatst. Competitive Play is een uitzondering, daar worden geen gemengde teams toegelaten.

Op console zal cross-play standaard aan staan, maar je kunt er wel voor kiezen om die uit te schakelen. Op de pc zal het niet mogelijk zijn om cross-play uit te zetten.

Cover image for YouTube videoDeveloper Update | Cross-Play | Overwatch

Cross-progressie komt er dan weer niet in de nabije toekomst. Blizzard Entertainment zegt wel "zich bewust te zijn van het belang van die feature en daar in de toekomst wel werk van te willen maken".

Een concrete datum voor cross-play is er nog niet. "Binnenkort" komt er een bèta-test voor de nieuwe feature. Consolespelers die daaraan willen deelnemen, moeten wel eerste een Battle.net account aanmaken.

Heb je de game nog nooit gespeeld? Hier lees je onze Overwatch review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Overwatch

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties