Skip to main content

Overwatch - Hanzo Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.

Onze gids zit bomvol tips en strategische adviezen om zo snel mogelijk met Hanzo van start te kunnen gaan.

Hanzo is een van de moeilijkste Heroes om onder de knie te krijgen, aangezien hij de tactieken van Widowmaker combineert met intense close combat moves. Het is daarom niet verwonderlijk dat hij de broer van Genji is.

Het eerste dat je moet weten is dat Hanzo een stuk aggressiever is dan Widowmaker, en in staat is om vanuit de schaduwen met andere offensieve Heroes te werken. Zodra je hebt geleerd om consequent je doel van een lange afstand te raken en tijdens een handgemeen wendbaar te blijven, ben je een onstopbare vechtmachine. Als kers op de vlaai is zijn Ultimate ook nog eens ultiem cool.

In onze Hanzo gids beginnen we eerst met het toelichten van alle Abilities en hoe ze werken. Daarna gaan we door met wat tips en sluiten we af Hanzo's favoriete en meest geduchte tegenstanders.

Bekijk op YouTube

Hanzo abilities

Hanzo combineert lange- en korteafstandsaanvallen, dus het is belangrijk om te weten welke Ability wat doet. Het is niet gemakkelijk om hem te leren kennen dus neem de gids goed door.

Storm Bow
Het is heel belangrijk om te weten hoe de Storm Bow werkt, aangezien het anders reageert onder verschillende omstandigheden. Als je de knop ingedrukt houdt, laad je het schot op. Hierdoor vliegt het rechter op je doel af en doet het meer schade. Dat is geweldig, maar je bent een stuk langzamer tijdens het opladen. Als je vuurt zonder op te laden, vliegen je pijlen in een boog en zijn ze zwakker.

Sonic Arrow
Net als met Widowmakers Infra Sight Ability, laat Sonic Arrow je de locatie van je tegenstanders zien. Het werkt echter slechts in een radius en daarom minder krachtig als Widowmakers Ultimate, maar kan wel eens per twintig seconden afgevuurd worden. Enorm handig als je team zich door een moeilijk knelpunt moet werken. Vergeet niet dat deze pijlen ook wat schade doen.

Scatter Arrow
Deze Ability vuurt een pijl af die in fragmenten door de map heen stuitert, waardoor je meer dan één vijand kunt raken. Deze Ability is fantastisch op korte afstand, en door de pijl voor de vijand uit te schieten neem hij nog extra schade van de weerkaatsende scherven.

Dragonstrike
Je kunt een indrukwekkende hoeveelheid vijanden uitschakelen met een goed gemikte Dragonstrike. Zodra je deze Ultimate afvuurt, vliegt een imposante draak door muren om alles te verslinden. Deze Ultimate werkt goed als je schade wilt doen, maar ook als je de tegenstander uit elkaar wilt drijven.

Wall Climb
Hanzo kan tegen muren oprennen. Spring simpelweg tegen een verticaal oppervlakte op en blijf op de knop drukken om hogerop te komen.

Bekijk op YouTube

Hanzo tips & tricks

Hier zijn wat tips om Hanzo wat beter te leren kennen.

  • Als een vijand met weinig health van je weg probeert te komen, schiet dan pijlen zonder ze eerst op te laden, zodat je hem snel af kunt maken.
  • Hoewel Sonic Arrow een getroffen vijand blijft volgen, moet je weten dat sommige Heroes het effect kunnen verwijderen. Tracers
  • Recall brengt haar terug naar haar oorspronkelijke staat, en Reaper verwijdert het effect door in Wraith Form te gaan.
  • 18 seconden voordat de match begint, vuur je een Sonic Arrow de lucht in. Omdat de match nog niet is gestart krijg je de kans om nóg een Sonic Arrow te vuren en heb je het voordeel dat er twee Arrows tegelijkertijd actief zijn.
  • Je kunt je voorstellen dat Scatter Arrow het beste werkt in een krappe ruimte waar er veel vijanden aanwezig zijn. Maar zelfs tegen een enkele Bastion of een Torbjorn-turret is deze Arrow uiterst effectief, zolang er maar genoeg is om van af te ketsen.
  • Probeer je Dragon Strike te coordineren met de Ultimates van je teamgenoten. Denk aan Widowmakers Infra-Sight, of de vertragende/verzamelende effecten van Heroes als Mei en Zarya.

Hanzo match-ups

Hanzo is sterk tegen

Hanzo werkt erg goed tegen Bastion en Torbjorn omdat Scatter Shot erg goed door hun verdediging heenwerkt. Daarbij is zijn Ultimate geweldig tegen deze tragere, of zelfs stilstaande doelen.

Hanzo is zwak tegen

Als hij niet via een muur kan vluchten, haalt Tracer hem snel neer. D.Va kan zijn schade lang genoeg weerstaan en Widowmaker kan hem neerhalen voordat hij het door heeft. Roadhog's haak is ook gevaarlijk.

Hanzo skins en collectibles

Vind je Hanzo nog niet stijlvol genoeg? Dit is een overzicht van alle items die je voor deze Hero kunt verzamelen met Loot Boxes of door te craften.

250
Skins
Classic0Common
Azuki75Rare
Kinoko75Rare
Midori75Rare
Sora75Rare
Cloud250Epic
Dragon250Epic
Young Hanzo1000Legendary
Young Master???Legendary
Lone Wolf1000Legendary
Okami1000Legendary
Emotes
Heroic0Common
Beckon250Epic
Brush Shoulder250Epic
VictoryEpic
Victory Pose
Heroic0Common
Confident75Rare
Kneeling75Rare
Over The Shoulder75Rare
Voice Line
Expect Nothing Less25Common
Flow Like Water25Common
From One Thing...25Common
Hm...25Common
I Do What I Must25Common
Never In Doubt25Common
Never Second Best25Common
Remember This Moment25Common
Sake!25Common
Spirit Dragon25Common
Step Into The Dojo25Common
Highlight Intro
Heroic0Common
Random0Common
Backflip250Epic
My Aim Is True250Epic
Superior250Epic

Andere defensieve Heroes

Als Hanzo bij je speelstijl past, moet je ook onderstaande helden zeker proberen. Klik op hun naam om naar onze gids over die Hero verder te gaan.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next