Skip to main content

Overwatch - Hanamura Map gids

Tips voor aanvallers en verdedigers.

Hanamura maakt het de aanvallende Heroes bijzonder lastig, terwijl het verdedigende team gebruik kan maken van de grote hoeveelheid sniping- en turretlocaties.

Je momentum op deze map is uiterst belangrijk, en een roekeloos team zal alleen maar stof happen. Als je team niet leert van zijn fouten, kun je inpakken. Hierom presenteren bij deze Hanamura gids, die je leert om succesvol te zijn. Zelfs als je met random teamgenoten speelt en de communicatie slecht is.

Offensieve en defensieve tips voor Hanamura

  • Als je verdedigt op deze map, focus je je eerst op het opbouwen van je verdediging bij de grote poort. Het aanvallende team heeft weinig opties om voorbij dit punt te komen, dus je maakt hier meer kans dan wanneer je direct hun spawn punt belaagt.
  • Vanwege dit specifieke knelpunt is het de moeite waard om een Torbjorn of een Bastion hierop te richten. Zoek wat dekking voordat je je positie inneemt zodat de vijand de kans niet krijgt om je neer te halen. Het verdedigende team kan hier ook een Widowmaker voor inzetten.
  • Vanwege de bovenstaande redenen heeft het aanvallende team het bijzonder lastig op deze map. De clou zit in het zo snel mogelijk naar voren duwen om de verdediging geen kans heeft om op te bouwen. Als het je lukt om de verdediging uit te schakelen, verspil dan geen tijd en val direct verder aan. Geef het andere team geen kans om op de been te komen. Neem zoveel mogelijk schilden mee, dat helpt een hoop.
  • Als je aanvalt, wees niet te gretig om nog meer tegenstanders neer te schieten. Tenzij je snel met ze kan afrekenen is het beter om je team te helpen om het punt snel in te nemen. Hetzelfde advies geldt overigens voor het verdedigende team, want een onverdedigd punt is zo onder je neus weggekaapt.
  • In de tweede fase van deze map, moet het verdedigende team zichzelf opstellen in de kamer met de objective. Er zijn simpelweg veel te veel mogelijkheden om geflankt te raken door het andere team. Het is heel makkelijk om overrompeld te raken in dit gedeelte van de map.
  • De verdediging doet er goed aan om posities in te nemen om de balkons rondom de objective. Vanaf hier heb je ruim de keuze aan verstopplekken en plekken om je turrets te plaatsen. Maar let ook hier op dat je niet vanuit de gangen wordt aangevallen. Als je ziet dat een aanvaller de gangen in duikt, laat het dan meteen aan de rest van je team weten. Ook hier zijn snipers gewenst om snel af te rekenen met de oppositie, voordat ze de kans krijgen om je te belagen.
  • Net als in het eerste gedeelte van Hanamura, is het van levensbelang dat het aanvallende team goed samenwerkt. Het is altijd beter als een teamlid wacht op de rest, en niet alleen de barricade bestormt. Samen sta je sterk genoeg om voortgang te boeken en overleef je je poging om de objective te bemachtigen.

Andere Point Capture maps

Is Point Capture je favoriete gamemode? Lees dan ook de tips voor de volgende maps:

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next