Skip to main content

Overwatch - Genji Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.

Deze Overwatch gids leert je hoe je met de machtige Genji moet spelen, met een hoop tips om het meeste te halen uit zijn unieke Abilities.

Als je een zwakke plek hebt voor ninja's, shurikens en zwaarden, dan ga je echt een kick krijgen wanneer je met Genji speelt. Dit mysterieuze en dodelijke personage is een echte mechanische ninja en dat houdt in dat je zelf ook uitzonderlijk snelle reflexen moet hebben als je een impact wil hebben op het slagveld.

Genji heeft naast unieke wapens ook een aantal passieve skills die hem toelaten de maps heel snel te verkennen. Zo kan hij muren beklimmen en double jumpen. Een getalenteerde speler kan met die combinatie heel snel het vijandelijke team terroriseren en van doelwit naar doelwit springen zonder dat ze hem in hun vizier kunnen krijgen.

Maar zoals we al duidelijk gemaakt hebben: Genji is absoluut geen Hero voor beginners. Maar als je je ooit klaar voelt om een Hero echt volledig te meesteren, dan is Genji een goede keuze. Iedereen in je team zal onder de indruk zijn van een uitstekende Genji. Wees gewoon bereid om veel tijd te steken in het oefenen.

Wij kunnen je echter wel al op weg helpen. In deze Genji-gids vindt je een overzicht van al zijn abilities, zodat je toch al een grip krijgt op zijn mogelijkheden en hoe je deze kan combineren. Daarnaast hebben we ook nog een aantal tips voor je die we kunnen geven na uren ervaring met het personage. Om af te sluiten hebben we ook nog info over hoe Genji zich verhoudt tegenover andere Heroes. Tegen wie is hij sterk? Tegen wie is hij zwak? In de toekomst updaten we deze pagina ook nog met specifieke tips voor bepaalde maps.

Laatste update: 2 juni 2016

Genji abilities

Zoals je waarschijnlijk wel verwacht van bovenstaande beschrijving heeft Genji een aantal ninja-achtige kwaliteiten die je met katachtige reflexen moet gebruiken. Vlijmscherpe werpsterren en sporadisch gebruik van een heftig zwaard zijn de orde van de dag. Bovendien heeft Genji een aantal passieve abilities zoals een double jump en de mogelijkheid om op muren te lopen.

Hier is een kort overzicht van alle combat Abilities en hoe ze op het slagveld werken. Ook vertellen we je kort hoe je ze het beste gebruikt.

Shuriken
Er zijn twee verschillende manieren om Genji's hoofdaanval te gebruiken. Je kan heel snel een lijn aan verticale shurikens gooien of je kan deze in een horizontale lijn gooien. De eerste is goed voor op lange afstand, terwijl de tweede iets sneller is en dus beter past als je al oog in oog staat met je vijand.

Deflect
Het eerste belangrijke feit dat je moet onthouden is dat Deflect niet enkel goed is om jezelf te beschermen tegen projectielen, maar ook om ze terug te kaatsen naar je aanvaller. Om dat te doen moet je er gewoon voor zorgen dat je targeting marker gericht is naar de plek waar je wil dat de projectielen heen vliegen. Als je geraakt wordt door een melee wapen, dan kaats je niets terug maar krijg je gewoon geen damage. Op dit punt mag het duidelijk zijn: je hebt een aantal goede reflexen nodig voor deze Hero.

Swift Strike
Deze Ability laat Genji zich snel naar voren storten met een zwaardslag. Iedereen die zo stom is om dan in zijn weg te staan, moet er aan geloven. Beter nog: als je iemand doodt met een Swift Strike valt de cooldown weg en kan je de move meteen opnieuw gebruiken. Met een beetje oefening en geluk kan je deze dus aan elkaar chainen. Ook kan je deze Ability gebruiken om te ontsnappen of om aan de andere kant van een schild te geraken.

Dragonblade
Dit is Genji's Ultimate Ability en hij is awesome. Acht seconden lang hak je je een weg met je zwaard en ondertussen kan je ook nog eens Deflect en Swift Strike gebruiken. Enkel je Shuriken kan je niet gebruiken in deze acht seconden.

Bekijk op YouTube

Genji tips & tricks

 • Focus enkel op aanvallen en je doodt misschien een vijand, maar waarschijnlijk leg je zelf ook het loodje. Zorg dat je altijd een ontsnappingsroute in gedachten hebt in het geval dat je plannetje misloopt. Genji heeft Abilities om snel weg te vluchten. Gebruik deze dan ook.
 • Genji deelt heel snel heel veel damage uit en is erg mobiel. Focus dus op het uitschakelen van de meest vervelende leden van het vijandelijke team: de Support Heroes. Ook turrets zijn een goed doelwit.
 • Genji's double-jump kan voor een goed verrassingseffect zorgen in een duel. Verwerk je double-jump in je gevechtsroutine zodat het moeilijker is voor je vijand om je te raken.
 • Kies een doelwit voordat je je Ultimate start, en zorg dat je een plan hebt voor wanneer dat doelwit is uitgeschakeld. Je wil een zo lang mogelijke chain maken met je Ultimate Ability, maar als je je eerste doelwit niet eens raakt, is het verspilling.
 • Weet dat Deflict enkel projectielen terug zal kaatsen. Genji blijft nog steeds kwetsbaar voor een vuist in zijn gezicht, om het even simpel te zeggen. Ook voor laserstralen blijft hij kwetsbaar. Daarnaast wordt je ook nog steeds geraakt door omgevingsschade zoals een raket die ontploft op de muur naast je, of een mijn. Deflect is een prachtige Ability, maar je moet weten wat de beperkingen zijn natuurlijk.
 • Gebruik Deflect om een turret van Torbjorn of een Bastion te benaderen. Dan kan je veilig je doelwit benaderen en uitschakelen.
 • Swift Strike beperkt zich niet tot enkel horizontale bewegingen. Je kan deze ook verticaal gebruiken als het moet. Vergeet ook zeker niet dat deze Ability reset als je er iemand mee doodt. Gebruik deze dus vooral op vijanden die al verzwakt zijn, en je kan hem meteen opnieuw gebruiken.
 • Je kan tot negen keer met je Dragonblade zwaaien voordat deze uitgewerkt is. Elke zwaardzwaai, en ja dat is een woord, doet maar liefst 120 damage aan alle vijanden die voor Genji staan. Deze Ultimate is extra handig tegen vijanden die niet kunnen weglopen.
 • Vergeet ook niet dat je Swift Strike nog steeds kan gebruiken wanneer Dragonblade actief is. Daarom is het belangrijk dat je snel van vijand naar vijand gaat. Dan haal je het maximale uit deze Ultimate.

Genji combos

Er zijn verschillende moves die je kan combineren met Genji. Start eens een oefenmatch en probeer deze moves naadloos uit te voeren:

 • Deze is voor in een meleegevecht: gebruik je alternate fire, sla vervolgens in hun gezicht met een melee strike. Daarna maak je de boel af met een Swift Strike. Als je tegenstander dan nog rechtstaat, gebruik dan opnieuw je alternate fire.
 • Als je doelwit veraf is, gebruik dan Swift Strike om de afstand te overbruggen. Gebruik vervolgens je alternate fire en melee strikes kort na elkaar, en dan opnieuw alternate fire. Ja, we zijn duidelijk fan van deze combo.

Genji match-ups

Genji mag dan wel nog zo'n sterke Hero zijn, zijn sterke punten worden door sommige Heroes volledig geannuleerd. Hier hebben we even op een rijtje gezet hoe Genji zich verhoudt tegenover andere Heroes.

Genji is sterk tegen

Bastion / Torbjorn

Met Deflect kan Genji simpelweg de kogelregen van Torbjorns turret en van Bastion terugkaatsen. Als ze nog niet verslagen zijn tegen dat Genji zijn doelwit bereikt is een Swift Strike het enige wat nog nodig is.

Mercy / Symmetra / Widowmaker

Of eender welk ander personage eigenlijk dat niet bijster snel is en vaak in de achterhoede blijft. Genji is een personage dat steeds zijweggetjes neemt om de vijand te verrassen. Wees dan te traag of te zwak, en je bent een vogel voor de kat.

Genji is zwak tegen

Mei / Zarya / Winston

Mei is een vanzelfsprekende counter voor Genji. Met haar vries-effecten kan zij Genji's snelheid en grootste voordeel volledig wegnemen. Zarya en Winston hebben dan weer die vervelende schilden waar ze gebruik van kunnen maken. Daarbovenop kan Winston misschien wel wedijveren met Genji's behendigheid.


Genji loot en collectibles

Vind je Genji nog niet stijlvol genoeg? Dit is een overzicht van alle items die je voor deze Hero kunt verzamelen met Loot Boxes of door te craften.

Skins
Classic0Common
Blue75Rare
Jungle75Rare
Ochre75Rare
Rust75Rare
Carbon Fiber250Epic
Silver250Epic
Emotes
Cutting Edge250Epic
Victory Pose
Heroic0Rare
Kneeling75Rare
Shuriken75Rare
Sword Stance250Epic
Voice Line
A Steady Blade0Common
Let's Have A Fair Fight25Common
My Soul Seeks Balance25Common
On The Edge Of My Blade25Common
The Dragon And I25Common
To Know Yourself...25Common
Yeah!25Common
Damn!75Rare
Not Good Enough75Rare
Revenge...75Rare
You Are Only Human75Rare
Highlight Intro
Heroic0Common
Random0Common
Shuriken250Epic
Unsheathing The Sword250Epic
Warrior's Salute250Epic

Andere offensieve Heroes

Als Genji bij je speelstijl past, moet je ook onderstaande helden zeker proberen. Klik op hun naam om naar onze gids over die Hero verder te gaan.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next