Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Overwatch eerste game met Dolby Atmos koptelefoon ondersteuning'

Blizzard geeft gehoor aan opkomende 3D audiotechnologie.

Overwatch ondersteunt als eerste game de Dolby Atmos 3D audiotechnologie via een koptelefoon. Dit kondigt Blizzard Entertainment aan.

Dolby Atmos is een surround sound techniek waarmee geluid een driedimensionale ervaring krijgt. Zowel in bioscoopzalen als in de huiskamer is de techniek al beschikbaar via speciale speakers.

In Overwatch is de Dolby Atmos techniek dus ook beschikbaar voor koptelefoongebruikers. Hierdoor behoud je de ruimtelijke geluidservaring zonder dat je daar een geluidsinstallatie voor nodig hebt.

"Met deze optie wijs je tijdens het spelen de Pharah aan die over je heen vliegt of de sluipschutter op een randje," zegt geluidsontwerper Scott Lawlor. "Dit draagt bij aan het fundamentele doel om de game te spelen met behulp van geluid."

Tijdens de volgende bèta heb je de mogelijkheid Dolby Atmos te activeren. De Overwatch releasedatum is op 24 mei voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Lees Yvo's ervaringen met de gesloten bèta in de Overwatch preview.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.


Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Over de auteur

Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties