Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Overwatch - D.Va Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.

Onze D.Va tips leggen je alles uit wat je wil weten over deze Overwatch Hero, met advies over de abilities, strategische tips en counters.

Speel je graag de Tank-rol, dan is D.Va jouw perfecte Hero. Al is er een twist. Zij is op haar sterkst terwijl ze een groep leidt en in haar mechanisch pak zit. Maar ze kan ook een meer offensieve run-and-gun stijl nemen als haar pak vernietigd is en ze wacht op een nieuw.

Hier gaan we focussen op haar typische 'mech' modus: het pak dus. Niet enkel kan dat een krachtveld projecteren om haarzelf en kameraden te beschermen, het heeft ook een energiewapen. Hoe dichter bij je doel, hoe meer schade dit doet. Zoals haar Tank-neefje Winston zorgt dit pak ook voor een enorme mobiliteit door jet boosters die heel snel opnieuw bruikbaar zijn.

Doordat ze een hybride is, is ze één van de meest plezante en effeciënte Tanks in de game. Wil je de achterlijnen aanvallen? Gebruik dan je boosters om snel van doelwit naar doelwit te gaan. Wil je teamgenoten beschermen tegen wapens en Ultimates? Gebruik dan de Defense Matrix. En als je gewoon wil knallen, laat je pak dan ontploffen en loop in je normale vorm rond.

Het is heel wat om rekening mee te houden en daarom willen we je helpen om snel aan de slag te kunnen met deze Hero. Eerst en vooral vertellen we je al haar abilities en tips over hoe je die best gebruikt. De beste doelwitten en meest gevaarlijke gevechten lijsten we ook op, naast een paar hints over specifieke maps.

Laatste update: 31 mei 2016

D.Va abilities

In het pak van D.Va kruipen is eerst wat verwarrend. Daarom moet je een paar zaken eerst begrijpen. Wij vertellen je hoe haar abilities werken, met wat verdere tips.

Fusion Cannons
D.Va's wapens werken anders dan de meeste andere in de game. Ze zijn namelijk krachtiger hoe dichter je bij een doelwit bent. Zodra je vuurt, beweeg je echter wel trager. Zoek dus een balans tussen schade en mobiliteit.

Light Gun
Als je uit je mech stapt, dan heb je dit wapen ter beschikking. Het is heel efficiënt op bijna elke afstand en veel krachtiger dan haar mech wapens. Maar als keerzijde heb je hier heel weinig health.

Boosters
Door deze fantastische skill kan je in elke richting uitwijken voor enkele seconden. Zo kan je heel snel terug in een gevecht geraken - of snel dicht bij een vijand geraken - en elke vijand waar ze in contact mee komt wordt weggeslingerd met wat lichte schade tot gevolg. Gebruik dit veel, zodat je er een goede feel voor krijgt. Dit is dé kern van D.Va.

Defense Matrix
De unieke Tanking ability van D.Va is de Defense Matrix. Er komt een frame op je scherm voor D.Va en het slorpt alle projectiel schade op. Daardoor kan je je team helpen om te overleven en kunnen zij op hun beurt jou beschermen.

Self-Destruct
Activeer je Self-Destruct, dan vlieg je even achteruit uit je pak. Wat volgt is een enorme explosie met grote area-of-effect damage zodat iedereen in de buurt eraan gaat. Dit geldt ook voor jou! Dus zorg dat je op tijd weg bent. Eén voordeel is echter dat je teamgenoten geen schade krijgen.

Call Mech
Als je mech vernietigd is, dan begint de Call Mech Ultimate van zichzelf opnieuw aan te vullen en krijg je ook extra charge door het vuren van de blaster. Zodra de mech arriveert krijgt iedereen in de buurt wat schade door de val.

Eject! (passief)
Door dit te doen kan je transformeren tussen je status als mech en mens. Dit kan niet geactiveerd worden - we vermelden het voor de volledigheid.

Bekijk op YouTube

D.Va tips & tricks

Heb je nog wat hulp nodig om helemaal uit de startblokken te geraken? Hier zijn nog enkele tips voor D.Va die we hebben ontdekt.

 • Vergeet niet dat Self-Destruct jezelf ook kan kwetsen dus zorg dat je zo snel mogelijk uit de buurt van de mech bent.
 • Als je weet waar alle Medikits in een map zijn, heb je als D.Va een gigantisch voordeel. Met je Boosters kan je enorm snel naar de dichtstbijzinde gaan om je health aan te vullen.
 • Een heel interessante move - die echter veel oefening vergt - is om je Booster ability te gebruiken terwijl je Self-Destruct activeert. Zo kan je je mech richting een pak vijanden sturen nét op het moment dat het explodeert. Veel succes met dit te trainen!
 • Zie je een pak vijanden samen, gebruik dan je Boosters en ram ze uit de baan om wat schade aan te richten. Je teamgenoten kunnen het karwei vervolgens afmaken.
 • Overweeg de Ultimate ability om helemaal door te stoten naar een doelwit. Zodra de mech staat waar je het wil, gaat niemand willen proberen om dat strategische punt nog in te nemen.
 • De Defense Matrix blokkeert enkel projectielaanvallen. Elke schade via melee gaat door het veld. Zorg dus dat je goed snapt hoe de aanvallen van tegenstanders werken om deze vaardigheid ten volle te benutten.
 • Boosters zijn niet enkel goed om hoge plekjes te bereiken. Je kan vijanden - zoals gezegd - ook wegslingeren. Misschien in een afgrond! Nog een handige gebruikstip; je kan zo heel snel in positie geraken om je Fusion Cannons van dichtbij te gebruiken.
 • Gebruik de Boosters om het vijandelijke team waakzaam te houden. Door snel over heel de map te navigeren voelt iedereen zich bedreigd.
 • Zoals alle Heroes die heel mobiel zijn kan het een tijdje duren voor je snapt hoe je D.Va best positioneert in de hoogte. Start eerst een custom game op om te voelen hoe de Boosters werken en hoe je moet landen op een hoge locatie om goed te staan.
 • Eenmaal je uit je pak bent heb je maar 150 health punten ter beschikking, dus zorg dat je buiten bereik van vijanden bent tot je een nieuwe mech kan inroepen. Uiteraard kan je wel vanuit de verte wat schieten, maar meng je niet in het strijdgewoel.
 • De Defense Matrix en Boosters kan je gebruiken om een minimum aan schade te ontvangen. Zo ben je ook vlakbij vijanden, waardoor je wapens veel meer schade doen.

D.Va match-ups

Als Tank is het extra belangrijk om te weten wie de grootste bedreiging vormt en wie je gemakkelijke doelwitten zijn. Hoe langer je in leven blijft, hoe langer je je team kan sturen.

D.Va is sterk tegen:

Widowmaker / Pharah

D.Va is het sterkst tegen dodelijke Heroes als Widowmaker en Pharah. Defense Matrix is een uitstekende verdediging tegen hun moves en haar snelheid geeft haar ook een goede kans om haar prooi te bereiken en af te maken voor ze een kans krijgen om goed te reageren.

Reinhardt / Winston

D.Va is één van de sterkste anti-tank tanks in de game. Ze kan gemakkelijk achter Reinhardt's schild geraken en hem uitschakelen. Of hem dwingen zich te draaien en zo zich kwetsbaar te maken voor de rest van je team. Ze kan qua snelheid ook op tegen Winston en doet zelfs meer schade dan hem in een tweegevecht.

D.Va is zwak tegen:

Mei / Symmetra / Zenyatta

Eigenlijk is D.Va zwak tegen iedereen die op heel korte tijd veel damage kan doen. Reaper en McCree zijn ook goede voorbeelden hier. Zenyatta's Orb of Discord maakt van elke Hero een grote dreiging. Mei is ook een Hero waar je voor moet uitkijken want zij kan je snelheid wegnemen, en dat is één van D.Va's grootste voordelen.

D.Va loot en collectibles

Vind je D.Va nog niet stijlvol genoeg? Dit is een overzicht van alle items die je voor deze Hero kunt verzamelen met Loot Boxes of door te craften.

Skins
Classic0Common
Blueberry75Rare
Lemon-Lime75Rare
Tangerine75Rare
Watermelon75Rare
Carbon Fiber250Epic
White Rabbit250Epic
Junker1000Legenda ry
Scavenger1000Legendary
B.Va1000Legendary
Junebug1000Legendary
Emotes
Heroic0Common
Bunny Hop250Epic
Heartbreaker250Epic
Party TimeEpic
Victory Pose
Heroic0Common
I Heart You75Rare
Peace75Rare
Sitting75Rare
Voice Line
Love, D.Va25Common
;)25Common
A New Challenger!25Common
AFK25Common
Aw, Yeah!25Common
D.Va: 1, Bad Guys: 025Common
GG!25Common
I Play To Win25Common
Is This Easy Mode?25Common
LOL25Common
No Hacks Required25Common
25Common
Highlight Intro
Heroic0Common
Random0Common
Eject250Epic
Lying Around250Epic
Meka Activated250Epic

Andere tanking Heroes

Als Winston bij je speelstijl past, moet je ook onderstaande helden zeker proberen. Klik op hun naam om naar onze gids over die Hero verder te gaan.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Overwatch

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties