Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Overwatch - Dorado Map gids

Tips voor aanvallers en verdedigers.

De map Dorado zit tjokvol met knelpunten, steegjes en sniperlocaties. Het heeft wat weg van King's Row, waar gevaar achter elk hoekje lonkt.

De map speelt zich af in Mexico, tijdens een festival dat het einde van de Omnic Crisis viert. Verwacht felle lichten, piñata's en andere tierelantijntjes terwijl je door de kronkelende straten rent.

Dorado is een Payload-map, en deze gids behandelt een paar handige tips om direct de overhand te nemen. De strijd raakt snel verhit op deze map, of je nu het aanvallende of het verdedigende team bent. Hopelijk heb je wat aan deze tips.

Offensieve en defensieve tips voor Dorado

  • De manier hoe de timers werken op deze map is simpel. Zodra de map begint staat de klok op vijf minuten, en telt af. Als het Payload-team bij de eerste checkpoint komt, krijgt de klok er drie minuten bij. Bij de tweede checkpoint krijg je twee extra minuten op de klok. Dat houdt in dat een match op deze map niet langer dan tien minuten duurt, als je de overtime niet meetelt.
  • Net voorbij de fontein op het plein aan de rechterhand van het aanvallende team, is een muur waar sommige Heroes overheen kunnen klimmen om een sluipaanval uit te voeren. Genji, Pharah, Reaper, Hanzo, Junkrat, Widowmaker, D.Va, Winston en Mercy komen er allemaal overheen.
  • Als je de Payload in beheer hebt, moeten diegene die de tegenstanders flanken altijd door de nauwe straten blijven lopen, om de hoofdwegen vrij te maken van de oppositie. Dit geldt vooral voor wanneer je je naar het eerste plein manoeuvreert, want als de verdedigende partij het plein beheerst wordt het een heel stuk moeilijker.
  • Het wemelt hier van de balkonnen en andere sniperposities. Beide teams hebben veel baat bij een Widowmaker, die klaar staat om iedereen af te knallen die in haar vizier komt.
  • Zoals met elke Payload map, doe je er goed aan om een Reinhardt bovenop de payload te plaatsen, met de eventuele assistentie van een Bastion of een Torbjorn-turret. Hij kan een barrier projecteren waarmee hij z'n team kan beschermen, maar de achterkant van de payload moet ook beschermd worden. Vooral dat is belangrijk om ervoor te blijven zorgen dat de Payload blijft bewegen en je plan niet in duigen valt.

Andere Payload maps

Is Payload je favoriete Overwatch gamemode? Lees dan ook de tips voor de volgende maps:

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Overwatch

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties