Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Overwatch Competitive Play krijgt deze week patch

Bestraft slechte verbinding internet niet meer.

Competitive Play in Overwatch krijgt deze week een patch waardoor spelers met een slechte internetverbinding niet meer extra worden benadeeld. Dit zegt regisseur Jeff Kaplan op het Overwatch-forum.

In de competitieve modus zijn twee situaties mogelijk zodra iemand de game verlaat. Als iemand dit binnen de eerste 30 seconden van de wedstrijd doet, krijgen alle andere spelers de kans om een nieuwe match te zoeken.

Alleen bij de persoon die als eerste de game verliet registreert Blizzard Entertainment een verloren en een verlaten match. Na de eerste 30 seconden verandert de situatie.

Spelers die na een halve minuut de match verlaten, krijgen een minuut de tijd om verbinding te maken met de game. Lukt dit niet, dan krijgt het team van de ontbrekende speler de keuze om met een man minder door te spelen, of om deze ronde te verlaten. Bij die laatste optie registreert de ontwikkelaar een verloren match.

Enkele spelers hebben geklaagd dat het systeem niet naar behoren werkt. Dankzij instabiel internet wordt de verbinding soms verbroken, maar veel spelers weten binnen een minuut wel weer verbinding te maken met de game.

Toch ontvangen zij een extra verloren match in hun logboek, zelfs als hun team wint. Kaplan hoopt deze week een patch te introduceren die deze zaken aanpakt.

Overwatch heeft sinds vorige week een competitieve modus op de pc. Een overzicht met Overwatch Competitive Play details vind je op de site.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Over de auteur

Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties