Skip to main content

Overwatch - beste Heroes voor beginners

De makkelijkste Heroes voor nieuwkomers.

Overwatch vereist een andere aanpak dan de meeste shooters. Dit is geen run 'n gun, en je zal geen match winnen door het in je eentje tegen de rest op te nemen. Met 21 verschillende heroes kan het echter moeilijk zijn om de juiste hero en abilities te vinden voor jouw speelstijl.

Natuurlijk is het uiteindelijk de bedoeling dat je uit je comfortzone komt en met heroes leert spelen waar je niet bekend mee bent. Want zo leer je pas echt hoe Overwatch in elkaar zit en wat de game zoal te bieden heeft. Maar in het begin focus je liever op de spelregels, het leren kennen van de maps, hoe je kan samenwerken met je team en welke strategieën werken.

We hebben daarom een lijst opgesteld met onze favoriete heroes die daar ideaal voor zijn. Ze leren je hoe je de game moet spelen, zijn gemakkelijk onder de knie te krijgen, leren je iets nieuws bij over de verschillende rollen die je kan spelen in je team of zijn gewoon ontzettend leuk om te spelen.

Soldier: 76

Soldier: 76 komt het dichtst bij het klassieke first-person shooter personage en om die reden wil je het personage misschien wel negeren. Maar hij is ook één van de snelste heroes in de game en met zijn Pulse Rifle en Helix Rockets doet hij veel damage. Hij is dus erg handig om je vijanden te rushen en chaos te scheppen. Gebruik hem eventjes, en ga dan over op één van de originelere heroes op deze lijst.

Raadpleeg onze volledige Soldier: 76 gids.

Bastion

Bastion is geen fantastische hero en je ruilt hem waarschijnlijk vrij snel in voor een ander personage als je op een hoger niveau begint te spelen. Maar Bastion kan in een turret veranderen en de multikills die daaruit volgen geven ons altijd een speciaal gevoel. Je kan je achter een hoekje verstoppen en hele teams uitschakelen wanneer ze nietsvermoedend passeren. Tegen de tijd dat ze zich realiseren in welke val ze stappen, zijn ze dood. Bastion is een hero waar je gemakkelijk een minuutje simpel plezier aan kan beleven. Reinhardt

Enorm veel health en een erg indrukwekkende hamer. Dat maakt van Reinhardt een simpele maar verwoestende tank. Iedereen begrijpt wat dat enorme schild van hem wil zeggen en niemand wil al te dichtbij komen.

Reinhardt is dan ook goed als je wil leren samenwerken met een ander teamlid. Werk bijvoorbeeld eens samen met een Bastion or Torbjorn en bescherm de turrets met je enorme schild.

Raadpleeg binnenkort onze volledige Bastion gids.

Mercy

Mercy is de hero die je moet kiezen als je wil leren om je teamgenoten te steunen. Oké, je gaat niet glorieus de frontlinie bestormen maar elk team heeft minstens één support nodig in een match. Wees een echte held door die support te zijn.

Mercy heeft een sterke verzameling support abilities. De Caduceus Staff laat je de health en damage verhogen van een teamgenoot. De Guardian Angel ability dan weer laat je snel naar teamgenoten die hulp nodig hebben vliegen, zodat je ze kan Resurrecten. Iedereen houdt van Mercy.

Raadpleeg binnenkort onze volledige Mercy gids.

Pharah

Er zijn een hoop redenen om met Pharah te spelen. Met haar Jump Jet kan je de lucht in vliegen en van bovenaf de map bestuderen. Ook kan je plekken bereiken waar niemand anders kan komen. Maar weinig personages kunnen dergelijke hoogtes bereiken dus het is een vrij unieke ability. Pharah is dan ook de hero die je aanleert om maps op verschillende manieren te bekijken in plaats van gewoon de standaard wegen te volgen.

En dan is er natuurlijk ook nog de rocket launcher. Direct hits zijn overrated. Raak de vloer of muur vlak voor je vijanden zodat de explosie meerdere tegenstanders raakt. En wanneer je Ultimate Ability klaar is, gebruik je Barrage op een groepje verdedigers en geniet je al achteroverleunend van alle multikills.

Raadpleeg onze volledige Pharah gids.

McCree

McCree is in feite moeilijker om onder de knie te krijgen dan je zou denken. Toch is hij één van de eerste heroes die je moet proberen zodra je comfortabel bent met de gameplay van Overwatch en klaar bent om wat moeilijkere strategieën te gaan gebruiken.

Deze bijvoorbeeld: gebruik een flash bang grenade om je vijand te verblinden, gebruik je combat roll om dichtbij te geraken en laat dan alle zes schoten van je Peacekeeper in één keer los. Geen enkele vijand die dat overleeft. Het vereist wat oefenwerk, maar zodra het je lukt waan je je de beste speler in je team.

Raadpleeg onze volledige McCree gids.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next