Skip to main content

Overwatch - Beste Heroes tiers en rankings - juni 2016

Ratings voor elke Hero in de huidige meta-game.

Onze Overwatch Hero tier lijst voor juni 2016 legt uit welke characters in de huidige meta-game de beste en de slechtste zijn.

We hebben allemaal favorieten in de game en ook al lijkt het erop dat sommigen sterker zijn dan anderen, moet één ding wel duidelijk zijn: Blizzard heeft een fantastisch resultaat bereikt door personages aan te bieden die onderling allemaal zeer goed gebalanceerd zijn, en elk iets uniek te bieden hebben.

Maar als je willekeurige matches speelt kun je zien dat sommige Heroes veel nuttiger zijn dan anderen wanneer je in onbekend team terechtkomt. Daarom hebben we deze lijst samengesteld.

Nog een belangrijke opmerking: ook al hebben we jouw favoriete Hero laag op de lijst gezet, dat wil niet zeggen dat je er niet mee moet spelen. Je gaat sowieso beter spelen met een Hero die je goed kent dan met één die je tegen je zin gebruikt.

Om onze ranking te bepalen hebben we gebruikgemaakt van onze eigen ervaringen en dat dan gecombineerd met de publieke opinie over de Heroes. Met de populariteit van personages in georganiseerde toernooien wordt rekening gehouden, maar ook de samenstelling van teams in willekeurige matches. Speel je echter samen met een groep goed communicerende vrienden, dan is alles mogelijk.

Afhankelijk van je vaardigheden en voorkeuren kun je voor elk van deze Heroes een rank bijtellen of aftrekken, aangezien iedereen zijn persoonlijke sterktes en zwaktes heeft. Speel je Overwatch echter alleen, dan denken we dat deze lijst je enorm zal helpen om een Hero te kiezen die een gigantische impact heeft op het slagveld.

Overwatch Hero tiers en character rankings

Om te beginnen: hier is er een groot overzicht. Lees verder na de analyse hoe we tot deze rankings zijn gekomen.

TierHeroGidsRol
Tier 1LucioLucio gidsSupport
ReinhardtReinhardt gidsTank
Tier 2WidowmakerWidowmaker gidsDefense
McCreeMcCree gidsOffense
ReaperReaper gidsOffense
MercyMercy gidsSupport
D.VaD.Va gidsTank
WinstonWinston gidsTank
Tier 3JunkratJunkrat gidsDefense
GenjiGenji gidsOffense
Soldier: 76Soldier: 76 gidsOffense
TracerTracer gidsOffense
PharahPharah gidsOffense
RoadhogRoadhog gidsTank
ZaryaZarya gidsTank
Tier 4BastionBastion gidsDefense
HanzoBinnenkort!Defense
MeiMei gidsDefense
TorbjornBinnenkort!Defense
SymmetraSymmetra gidsSupport
ZenyattaZenyatta gidsSupport

Tier 1

Lucio - Support
Als het gaat over design van personages en abilities is Lucio één van onze favoriete Heroes, al moet je wel onthouden dat hij het best tot zijn recht komt wanneer hij speelt in een samenwerkend team dat op voorhand is samengesteld. Hij heeft niet gigantisch veel health en de projectielen van zijn wapens zijn ook redelijk moeilijk te beheersen, maar de enorme flexibiliteit, wendbaarheid en het vermogen om zijn teammaten te ondersteunen en snel terug op het slagveld te krijgen, zorgen ervoor dat hij toch enorm belangrijk is in elk team. Blizzard zou de balans al heel drastisch moeten aanpassen om dit personage uit onze lijst te krijgen.

Reinhardt -Tank
Je kan beargumenteren dat Reinhardt lager moet staan omdat er veel coördinatie binnen het team nodig is om een impact te maken op het slagveld. Maar zelfs de nieuwste Overwatch speler moet inzien hoe belangrijk zijn gigantisch schild is en hoe cruciaal het is om daar dekking achter te zoeken. Deze puur defensieve rol is cruciaal voor elk team. Oefen wel de Charge ability - het kan heel moeilijk aanvoelen om rond te bewegen als dit actief is en je moet er zeker van willen zijn dat je een doelwit kunt raken.

Tier 2

McCree - Offense
We houden van McCree, maar zijn gebrek aan mobiliteit in een druk gevecht is frustrerend. Je moet ook heel snelle reflexen hebben om de duels die je aangaat te winnen. Zijn Flashbang granaat is wel fantastisch om kills te krijgen, en dus kunnen spelers die McCree beheersen een enorm verschil betekenen. Als er close combat aankomt, moet je voor deze Hero gaan.

Mercy - Support
We houden ervan om met Mercy te spelen als je bij vrienden bent, maar als je met willekeurige spelers speelt is er een sterke nood aan samenwerking. Ze heeft fantastische buffs om mee te experimenteren, maar je hebt nog steeds nood aan spelers die beseffen hoe die buffs het best gebruikt kunnen worden. En dat is moeilijk met onbekenden. Maar goed, we hebben vertrouwen in de community van de game en dat ze de kracht van Mercy ontdekken. Wat er dus ook gebeurt, ze is een zeer belangrijke Support.

Reaper - Offense
Reaper hier plaatsen was geen eenvoudige keuze. We dachten eraan om hem hoger te zetten. Zijn teleportatie skill zorgt er namelijk voor dat infiltreren bij de vijand kinderspel wordt (altijd handig voor turrets) maar ook van dichtbij deelt hij veel schade uit. Toch is hij op dit moment nog geen topkandidaat, hoewel we ons misschien over een tijdje bedenken als de balans van de game is aangepast.

Widowmaker - Defense
Een goede Widowmaker kan de vijand enorme hoofdpijn bezorgen, maar als ze te veel de lone wolf speelt is dit een moeilijk personage om mee uit te blinken. In het strijdgewoel is ze heel kwetsbaar tegenover spelers die haar flankeren en ze heeft geen enkele garantie dat een teamgenoot haar beschermt. Maar maak zeker wat tijd vrij om Widowmaker te beheersen. Heb je vrienden die goed met je samenwerken, dan kun je de ultieme sniper worden.

Winston - Tank
Winston is een absolute droom vanwege zijn mobiliteit en health, maar zijn schade en efficiëntie zijn op dit moment nog ondermaats. En zelfs dan is hij op dit moment nog onderontwikkeld vergeleken met Reinhardt als Tank. Toch is hij een zeer degelijke Hero, waarbij iedereen moet proberen om hem te beheersen.

Zarya - Tank
Als een Tank Hero is Zarya enorm bruut en een gigantisch moeilijk obstakel voor vijandige teams. Ze is een geboren overlever, dankzij het persoonlijke schild voor haar health en het te gebruiken schild waarmee ze een teamgenoot kan beschermen. Haar schade - die trouwens vermeerdert naargelang haar schilden meer schade absorberen - is trouwens ook niet mis, zeker gezien haar rol centrale rol in het gevecht. Een slecht georganiseerde vijand gaat veel moeite hebben met Zarya.

Tier 3

D.Va - Tank
We zijn grote fans van D.Va, maar ze heeft veel invloed verloren sinds de community inzag dat je verschillende D.Va's kan gebruiken om een objective te bestormen. Door nieuwe balanceringen - en dan vooral veranderingen aan het herladen van haar Ultimate - is ze veel zwakker geworden. Ondanks dit slechte nieuws is ze wel nog steeds een heel goede Hero als je er graag mee speelt. Ze is gewoon niet meer zo goed als in het verleden.

Genji - Offense
We twijfelden even om Genji in Tier 2 te zetten, maar toch is deze plaats op dit moment geschikter. Op lange termijn kan dit nog veranderen, afhankelijk van balanceringen. Op dit moment is het een Hero wiens sterkte enorm afhangt van je eigen kunnen. Als je efficiënt wil zijn, moet je een geoefende speler zijn. Je moet zijn mobiliteit en nauwkeurigheid namelijk kunnen combineren. Alles hangt dus van jou af!

Junkrat - Defense
Junkrat is nog een Hero die het beste presteert met een degelijk team. Anders is hij een personage met weinig directe schade, geen manier om health terug te krijgen en niks speciaal qua mobiliteit - behalve het kleine trampoline-effect dat je kunt krijgen door je eigen valstrikken op te blazen. Speel je solo in een willekeurig team, dan is Junkrat een zeer moeilijk personage.

Pharah - Offense
Pharah elimineert vijanden van bovenaf en richt op die manier enorm veel schade aan. Op de juiste maps is zij dan ook essentieel. Haar geweldige mobiliteit zorgt ervoor dat ze ook steeds het overzicht bewaart en de gevaarlijkste doelwitten eerst kan uitschakelen. Door patches is de balaans echter aangepast, waardoor ze nu kwetsbaarder is. Daarom staat ze iets lager op onze lijst dan anders.

Roadhog - Tank
Roadhog blinkt als geen ander uit in het frustreren van het vijandige team. Dankzij zijn grote health pool is hij een intimiderende aanwezigheid. Zijn ability om health te regenereren zorgt er voor dat hij tijdens gevechten lang standhoudt en vanop afstand vele kleine stukjes schade doet, of dankzij een goede hookshot iemand plotsklaps naar zich toetrekt en meteen uitschakelt. Hij is een erg goede tank die het tempo van een match kan bepalen, maar dat vereist wel dat je hem goed kunt spelen.

Soldier: 76 - Offense
Op het eerste zicht lijkt Soldier:76 op een gewone run-and-gun Hero - en het is geen toeval dat hij het eerste personage is dat je tijdens de tutorial tegenkomt - maar toch is hij krachtig en heeft hij meer diepgang dan je op het eerste zicht vermoedt. Zijn DPS is erg hoog, zijn Sprint ability laat je toe om snel terug naar het gevecht te lopen en zijn heal houdt een groep in leven en kan het verschil tussen winnen of verliezen betekenen. Een fantastische all-rounder die in elk team past. Al is hij net niet gespecialiseerd genoeg om bij de beste gerekend te worden.

Tracer - Offense
Een tijd geleden zou iedere Overwatch speler zonder te twijfelen Tracer bij de beste Heroes hebben gezet, maar in de afgelopen periode hebben de meeste spelers geleerd hoe ze met deze vliegensvlugge dame moeten counteren. Ze is echter nog altijd erg goed in het uitschakelen van turrets en Bastion. In de handen van erg behendige spelers kan ze nog altijd domineren, maar ze is niet langer een allesoverheersende Hero.

Tier 4

Bastion - Defense
In de closed beta was Bastion niet uit de hoogste regionen weg te denken, maar spelers hebben geleerd hoe ze met deze stationaire Hero moeten afrekenen. Zelfs wat te goed blijkbaar, want Blizzard vond het nodig om hem wat extra mobiliteit te geven. Hij dient echter nog altijd een erg specifieke rol, namelijk het bewaken van objectives en choke points. Ondanks dat iedereen geleerd heeft hoe ze hem snel moeten uitschakelen, blijft hij een goede defensieve Hero voor nieuwkomers.

Hanzo - Defense
Hanzo is geen slechte Hero, maar hij vereist meer rauwe skill dan andere Heroes in dezelfde categorie. Bovendien heeft hij ook geen snelle manier om van gevaar te ontsnappen, waardoor hij makkelijk door de tegenstand wordt uitgeschakeld. Het feit dat hij op muren kan klimmen geeft hem een aanzienlijk voordeel, maar hij moet nog steeds zijn doelwitten goed kiezen en snel uitschakelen.

Mei - Defense
Mei heeft een heel pakket aan crowd-control abilities waarmee ze de vijand frustreert en haar ijsmuur is een enorm vervelende barricade. Haar Ultimate Ability is enorm krachtig, maar vereist een team dat goed samenwerkt om echt effectief te zijn. Daarom is ze doorgaans geen goede keuze als je met willekeurige mensen speelt, maar is ze zeker een goede optie in een goed georganiseerd.

Symmetra - Support
Symmetra heeft enkele indrukwekkende abilities: haar fantastisch buff met Photon Shield, haar Teleporter laat teamleden toe om zich snel terug in het gevecht te mengen en haar turrets verzwakken vijanden aan een snel tempo. Jammer genoeg komt ze echter mobiliteit en range tekort om tijdens gevechten effectief te zijn. Bovendien heeft ze weinig health en legt ze snel het loodje.

Torbjorn - Defense
Torbjorn is een populaire Hero en dit voor een goede reden. Turrets zijn erg lastig en kunnen een onoplettend team erg veel problemen bezorgen. Het probleem is echter dat spelers steeds beter worden in het snel uitschakelen van deze turrets, waardoor het grootste deel van deze dwerg zijn aanwezig tijdens gevechten verloren gaat. Afwachten of hier snel verandering in komt.

Zenyatta - Support
Zenyatta legt een extreme focus op het helpen van zijn team, maar verliest hierdoor zelf effectiviteit. Hij heeft weinig health, is niet echt mobiel en de schade die hij uitdeelt is relatief laag. In een goed team van vrienden die samenspelen en communiceren zijn de buffs en debuffs handig, maar in een groep willekeurige spelers zijn er betere Support Heroes.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next