Skip to main content

Overwatch - Bastion Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.

Zo speel je Bastion in Overwatch. Met deze tips over zijn abilities leer je in geen tijd hoe je met deze defensieve kolos je tegenstanders het leven zuur maakt.

Bastion is als sinds de eerste Overwatch bèta al heel wat aanpassingen gekregen en we zouden niet verbaasd zijn moest dit in de toekomst nog enkele keren gebeuren. Het is voor Blizzard vast niet makkelijk om deze Hero die in een machtige turret verandert goed te balanceren.

En dan hebben we het nog niet over zijn Ultimate Ability gehad. Bastion transformeert zichzelf in een tank die een heel gebied kan neermaaien. Slechts weinig Heroes overleven deze explosieve confrontatie.

Dit zijn allemaal enorme voordelen, maar deze krachten hebben natuurlijk ook een prijs. Bastion is bijvoorbeeld niet erg mobiel en kan in zijn turret-vorm zelfs helemaal niet bewegen. Als hij langs achter wordt aangevallen loopt hij dubbele schade op.

In deze gids bekijken we eerst Bastion zijn abilities en leggen we uit hoe je ze het best gebruikt. Daarna hebben we wat extra tips klaar. Afsluiten doen we met een uiteenzetting over tegen welke Heroes Bastion zwak en sterk is.

Laatste update: 31 mei 2016

Bekijk op YouTube

Bastion abilities

Bastion is één van de makkelijker Heroes om in Overwatch te spelen, maar dat wil niet zeggen dat je de speelstijl niet hoeft te perfectioneren. Neem wat tijd om jezelf met al zijn abilities vertrouwd te maken.

Configuration: Sentry
Als je een goede defensieve plaats gevonden hebt, activeer je deze modus om Bastion in een turret te veranderen. Je kunt 360 graden in het rond schieten, maar zorg er voor dat je achterkant niet open is, want daar krijg je dubbele schade. Een Bastion die op een Payload zit veroorzaakt heel wat chaos, maar zal ook snel sterven.

Configuration: Recon
Recon mode is enkel bedoelt om Bastion in een goede positie te krijgen. Je schade en nauwkeurigheid zijn in deze modus erg zwak, dus probeer zo weinig mogelijk mobiel te vechten.

Self-Repair
Deze vaardigheid verklaart eigenlijk zichzelf, maar het laat Bastion dus zichzelf langzaam healen. Doe het echter niet op een kwetsbare plaats, maar zoek beschutting om je tussen je beurten aan de turret te genezen.

Configuration: Tank
Bastions Ultimate ability verandert hem in een mechanische god. In deze modus is mobiel en deelt hij ongelooflijke schade uit. Focus met je schoten op groepjes vijanden om het meeste uit elke kogel te halen. Je bent echter wel behoorlijk kwetsbaar, dus hulp van je teamleden is altijd handig.

Bekijk op YouTube

Bastion tips & tricks

Goede positionering is cruciaal wanneer je met deze hero speelt, maar er zijn nog enkele subtiele details die je onder de knie moet krijgen voor je jezelf een turret-meester kunt noemen. Dit zijn enkele tips die we de afgelopen maanden hebben geleerd.

  • Wees niet te gulzig in Sentry Mode en ga er altijd vanuit dat je vijand slim genoeg is om je positie te ontdekken en vervolgens langs achter wraak te nemen. Verander dus dikwijls van positie en vergeet onderweg niet te healen.
  • Geef je tegenstanders geen makkelijke kans om je langs achter te raken. Positioneer jezelf dus bijvoorbeeld zo dicht mogelijk tegen een muur.
  • Hoge posities zijn erg krachtig voor een Bastion, maar vergeet ook de hoek achter een deur niet. Je zult versteld staan hoe weinig spelers een kamer verkennen voor ze binnenlopen. Als je achter de deur zit, kun je ze rustig in hun rug schieten.
  • Gebruik Recon mode wanneer je een nieuwe plaats voor Sentry mode zoekt. Je DPS is laag, dus vermijdt zoveel mogelijk contact.
  • Let altijd op je ammo. Hoewel dat je erg veel kogels hebt, wil je niet in een cruciale fase herladen.
  • Wees altijd op je hoede voor vijanden die je proberen te flankeren. Kies posities die voor je vijanden moeilijk te bereiken zijn. En wees creatief, na een tijdje kent iedereen de vaste plaatsen.
  • Spendeer je herlaadtijd om even naar links en rechts te kijken en eventuele flankeerders te spotten.
  • Als je tussen modes verandert, wordt je munitie automatisch aangevuld.
  • Spaar je Ultimate voor een goed moment. Soms is het beter om in Sentry mode te blijven, zeker wanneer je schild nog actief is. Gebruik Tank mode wanneer je een groep vijanden met weinig health ziet naderen. Dit levert je bijna zeker een Play of the Game op.

Bastion match-ups

Net als elke andere hero in Overwatch, zijn er bepaalde personages waar Bastion erg zwak tegen is. De andere kant van de medaille is dan weer dat hij andere personages volledig vernietigd. Hier is een kort overzicht van beide types.

Bastion is sterk tegen:

Mercy

Geef Bastion een korte blik op de Support Heroes en hij schiet ze allemaal aan flarden. Bastion is ook snel genoeg in turret mode dat deze Heroes niet meer kunnen weglopen voor het te laat is.

Reinhardt / Winston

Daarnaast is Bastion ook sterk genoeg om het tegen tanks op te nemen. Zelfs defensieve schilden kunnen moeilijk op tegen het oneindige spervuur van Bastion.

Bastion is zwak tegen:

Genji / Tracer / Reaper

Bastion is echter hulpeloos tegen Heroes die erg mobiel zijn en hem zonder problemen kunnen flanken. Ook Reaper is in mindere mate een goede keuze als je team met een Bastion-probleem zit.

Windowmaker

Widowmaker is het ultieme wapen tegen een Bastion in turret mode. Widowmaker kan van kilometers ver raak schieten en Bastion kan zo goed als niet weglopen.

Bastion loot en collectibles

Vind je Bastion nog niet stijlvol genoeg? Dit is een overzicht van alle items die je voor deze Hero kunt verzamelen met Loot Boxes of door te craften.

Skins
Classic0Common
Dawn75Rare
Meadow75Rare
Sky75Rare
Soot75Rare
Defense Matrix250Epic
Omnic Crisis250Epic
Antique1000Legendary
Overgrown???Legendary
Steambot1000Legendary
Woodbot1000Legendary
Emotes
Heroic0Common
Alert! Alert!250Epic
Dizzy250Epic
RobotEpic
Victory Pose
Heroic0Common
Birdwatching75Rare
Pop Up75Rare
Tank75Rare
Voice Line
Beeple25Common
Boo Boo Doo De Doo25Common
Bweeeeeeeeeee25Common
Chirr Chirr Chirr25Common
Doo-Woo25Common
Dun Dun Boop Boop25Common
Dweet Dweet Dweet!25Common
Hee Hoo Hoo25Common
Ooh-Ooo-Hoo-Hoo25Common
Sh-Sh-Sh25Common
Zwee?25Common
Highlight Intro
Heroic0Common
Random0Common
Bullet Rain250Epic
Ganymede250Epic
On Guard250Epic

Andere defensieve Heroes

Als Bastion bij je speelstijl past, moet je ook onderstaande helden zeker proberen. Klik op hun naam om naar onze gids over die Hero verder te gaan.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Read this next