Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Overwatch 2 PvE-modus geannuleerd

Game over(watch).

Blizzard Entertainment annuleert de eerder aangekondigde PvE-modus voor Overwatch 2. Dat meldt executive producer Jared Neuss in een livestream op YouTube.

Bij de aankondiging van Overwatch 2 was PvE een van de belangrijkste nieuwe features. De game zou 'hero missions' krijgen met langetermijnsprogressie en talent trees. Dat idee wordt nu definitief achterwege gelaten.

Volgens Neuss heeft het Overwatch 2-team al heel wat missies, vijanden en hero talents gemaakt, maar loopt de ontwikkeling toch niet zoals gehoopt.

"Jammer genoeg is de uitdaging om alles de Blizzard-kwaliteit te geven gigantisch. Het is duidelijk dat we de oorspronkelijke visie uit 2019 niet waar kunnen maken", aldus Neuss.

Blizzard Entertainment benadrukt wel dat co-op gameplay wel nog steeds deel uitmaakt van de roadmap voor de game. Ook verhalende content zou deel uitmaken van die plannen. Concrete info daarover is er voorlopig niet.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties