Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Overwatch 2 en Diablo 4 wederom uitgesteld

Geduld is een schone zaak.

Zowel Overwatch 2 als Diablo 4 zijn uitgesteld. Dat heeft Activision Blizzard tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers bekendgemaakt.

Volgens de uitgever hebben de teams flinke stappen gemaakt, maar is extra ontwikkeltijd nodig voor betere ondersteuning na de release. Daarnaast heeft ook het hogere personeelsverloop invloed op het uitstel.

Beide games werden tijdens BlizzCon 2019 aangekondigd met de verwachting in 2021 uit te komen, maar vorig jaar werd duidelijk dat Overwatch 2 en Diablo 4 uitgesteld zou worden. De release van beide games stond sindsdien voor 2022 gepland, maar het lijkt erop dat dit op zijn vroegst 2023 wordt.

Bekijk op YouTube

Het is al langer onrustig binnen het bedrijf. Zo zijn er diverse schandelen over onder meer seksuele intimidatie op de werkvloer en zijn enkele sleutelfiguren binnen de teams al dan niet vrijwillig vertrokken.

Een doekje voor het bloeden is dat de uitgever Activision Blizzard een hogere omzet heeft gedraaid dan het derde kwartaal vorig jaar: 2,07 miljard dollar in Q3 2020 tegenover 1,95 miljard dollar in Q3 2021.

Read this next