Skip to main content

Overwatch 2 'automatisch kopen' bug is verholpen

Maar er komen geen terugbetalingen.

Blizzard Entertainment heeft de Overwatch 2 bug waardoor je via de chat onbewust en automatisch dingen uit de store kocht, verholpen. De ontwikkelaar weigert voorlopig om de getroffen spelers hun credits terug te geven.

Op 6 oktober meldde Reddit-gebruiker Dracyoshi dat hij gewoon aan het "chatten was met vrienden terwijl hij door de hero gallery ging" en dat vervolgens, zonder dat hij iets deed, de "Junnker Queen's Plutonium skin" werd gekocht.

De gebruiker kon de aankoop niet meer annuleren en spendeerde 300 legacy credits aan een skin die hij niet wou. Kort daarna nam hij contact op met Blizzard Entertainment om het probleem te melden en zijn uitgegeven credits terug te krijgen. Het bedrijf weigerde om de gebruikte credits terug te geven, omdat "alle aankopen permanent zijn".

Dracyoshi vermoedt dat het hier over een bug gaat waarbij de game denkt dat de getypte tekst in de chat is bedoeld als zoekopdracht in de store. Dat lijkt te kloppen, want nog geen dag later loste Blizzard het probleem op via een patch.

Via het Reddit-bericht ontdek je dat Dracyoshi niet de enige is die last had van deze bug en ook die gebruikers kregen om dezelfde reden hun credits niet terug.

Het zit Blizzard niet mee, want de Overwatch 2-servers werden bij de lancering getroffen door DDoS-aanvallen.

Read this next