Skip to main content

Overname van Activision Blizzard door Microsoft afgerond

Grootste overname ooit in de sector.

De langverwachte overname van Activision Blizzard door Microsoft is afgerond. Enkel de bevoegde regulator in het Verenigd Koninkrijk lag nog dwars, maar ook die heeft eerder vandaag zijn goedkeuring gegeven.

Enkele uren later werd de overname ook officieel bevestigd. Microsoft neemt de uitgever van onder andere Call of Duty over voor maar liefst 68,7 miljard dollar, meteen de grootste overname ooit in de sector.

Ook Blizzard Entertainment (World of Warcraft, Diablo) en King (Candy Crush Saga) maken vanaf nu officieel deel uit van Microsoft.

Bekijk op YouTube

In een blogpost laat Xbox-baas Phil Spencer weten ook na de overname 'als één team te willen leren, innoveren en onze beloften in te lossen voor meer mensen'. Hij benadrukt ook het belang van inclusiviteit, zowel bij gamers als in zijn eigen bedrijf. Dat laatste is waarschijnlijk een reactie op de meldingen van grensoverschrijdend gedrag bij Activion Blizzard in de afgelopen jaren.

Op termijn komen er vermoedelijk heel wat games van Activision Blizzard naar Game Pass, al zal dat ten vroegste in 2024 gebeuren. Spencer belooft daarover in de komende maanden meer informatie.

Read this next