Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Overleven in de Raid Mode van Resident Evil Revelations 2 - Episode 3

Bekijk onze eigen chaotische video.

De derde episode van Resident Evil Revelations 2 is uit en daarmee ook een nieuwe set Raid-levels. Bekijk in onderstaande video hoe ondergetekende als Claire Redfield met zijn co-op partner als Barry 'who's the master of unlocking now' Burton het daarin vanaf brengt.

Stel je de Raid-modus voor als Mercenaries uit de voorgaande Resident Evil-games, maar dan (meestal) zonder de tijdsdruk en met een focus op RPG-elementen. De schade die je doet, is afhankelijk van je eigen level en het level van je wapens. Door vijanden als zombies, Hunters en ander gespuis te doden, verdien je ervaringspunten. Daarmee ontgrendel je vaardigheden, die per karakter subtiel verschillen.

Zo krijgt Claire eerder toegang tot de Shotgun Master-skill, zodat ze meer shotgun-munitie bij zich kan dragen. Omdat ze graag van dichtbij aanvalt, heeft ze ook een schild als vaardigheid. Als Barry focus je dan weer meer op Magnums en Snipers. In de stages vind je nieuwe wapens maar ook extensies ervoor, waardoor je er vijanden bijvoorbeeld mee kan bevriezen of verbranden.

Bekijk op YouTube

Wanneer je Resident Evil Revelations 2 coöperatief speelt, dan is de Raid-modus het hoofdmenu. Hier ga je beide lekker los met een breed wapenarsenaal en hoe hoger de moeilijkheidsgraad, hoe groter de chaos. Je houdt onder meer rekening met exploderende tegenstanders, rennende vijanden, giftige monsters en ook onzichtbare beesten. Als gevolg schreeuw je constant 'achter je!' 'links!' en 'HELP HELP HELP!' naar elkaar.

Raid flirt met het free-to-play genre, doordat je life crystals bij kan kopen. Sterf je, dan kun je deze inzetten om jezelf weer tot leven te brengen en de missie alsnog goed af te sluiten. Dit element overheerst echter nergens. In de circa tien uren dat de Raid modus is gespeeld, is er nog helemaal geen behoefte aan extra kristallen geweest. Je kunt ze daarnaast ook terugverdienen door dagelijks wisselende missies te spelen.

Dat sommige content echter wel achter betaalmuren zit verscholen, is wel vervelend. Voor de paar euro die een nieuwe episode kost krijg je zeker genoeg terug, maar een kijkje bij de downloadbare uitbreidingen stemt toch treurig. Zo betaal je optioneel voor de fan-favoriete Wesker en kosten nieuwe kostuums 2,99 euro per stuk. Dan denk je toch weemoedig terug aan vroeger, toen je dit soort extra's nog gewoon in games zelf vrijspeelde.

Resident Evil Revelations 2: Episode 3 - Judgment is nu uit voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Episode 4 -Metamorphosis is vanaf dinsdag te koop.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

In this article

Resident Evil: Revelations 2

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PlayStation Vita, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties