Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Outlast 2 verboden in Australië wegens tonen seksueel geweld

Spoilers!

Het Australische Classification Board weigert Outlast 2 een leeftijdsclassificatie te geven, omdat er in de horrorgame seksueel geweld gepleegd zou worden. De titel mag in dat land daardoor niet verkocht worden.

De demo van Outlast 2 kreeg eerder al de hoogste leeftijdsclassificatie van R18+. Maar de volledige game maakt het te bont, meent de Classification Board. De overheidsinstantie beschrijft de scène in kwestie tot in detail.

Gesproken wordt daarbij onder andere over een 'rituele orgie', waarbij de hoofdpersonages tegen hun wil tot seks worden gedwongen. Ontwikkelaar Red Barrels heeft nog niet op het nieuws gereageerd.

Outlast 2 heeft in Nederland nog geen classificatie gekregen. De eerste Outlast werd alleen geschikt bevonden voor 18 jaar en ouder, wegens het 'extreme geweld' en 'groffe taalgebruik'

De releasedatum van Outlast 2 is vastgesteld op 25 april, de game lanceert dan voor de pc, de PlayStation 4 en de Xbox One. Onlangs is ook Outlast Trinity onthuld.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties